Πρόεδρος του North Texas Health Insurance, που έγινε Hill Country Chocolatier

Αν τις τελευταίες δεκαετίες ο Δρ. Αν ήσασταν αρκετά τυχεροί και μπήκατε στη λίστα με τις χριστουγεννιάτικες σοκολάτες του Dan McCoy, ξέρατε ήδη ότι ο πρώην πρόεδρος της Blue Cross Blue Shield του Τέξας γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο βρήκε τους κόκκους κακάο, αλλά την τελευταία του προσπάθεια ως ιδιοκτήτης. Η Hill Country Chocolate και η αδελφή της εταιρεία DKM Cellars ανέβασαν το πάθος του σε ένα νέο επίπεδο.

Ο McCoy είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος. Πριν μετακομίσει στη σουίτα C στο Blue Cross, ήταν δερματολόγος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ασφαλιστικό στέλεχος, το περιοδικό D CEO έγραψε για το πάθος του για τη φωτογραφία, αποτυπώνοντας όμορφα την καθημερινότητα στα ταξίδια του. Δεν ξέραμε τότε ότι ο McCoy είχε γεμίσει τον ξενώνα του με εξοπλισμό παρασκευής σοκολάτας, πειραματιζόταν με γεύσεις και υφές και έφτιαχνε εκατοντάδες σοκολάτες κάθε χρόνο για να τις στέλνει σε φίλους τις γιορτές.

Πέρασε χρόνια στέλνοντας email και καλώντας ειδικούς στη σοκολάτα, μαθαίνοντας για τα καλούπια και τους κόκκους κακάο για να πάρει την τέλεια γεύση. «Είναι ένας τρελός συνδυασμός επιστήμης και δημιουργικότητας», λέει. «Μου έπιασε το μυαλό, οπότε άρχισα να κάνω κάτι και έκανα μερικά μαθήματα εδώ κι εκεί και πήρα πολλές συμβουλές από τον κόσμο».

Μετά την αποχώρησή του από το Blue Cross το 2020, άρχισε να κάνει κάποιες συμβουλές υγείας, αλλά σύντομα κουράστηκε να περιορίζεται να κάνει κλήσεις όλη την ημέρα. Πριν από χρόνια, αγόρασε ένα σπίτι στο Fredericksburg και άρχισε να παίζει με την ιδέα να μεταφέρει τα ταλέντα του στη σοκολάτα στο Hill Country. Και έρχεται με κάποια επίσημη εκπαίδευση. Αφού αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια ότι παρακολουθούσε πάρα πολύ Netflix, εγγράφηκε σε δύο μαθήματα πιστοποίησης στην αμπελουργία και την οινοποίηση του Τέξας από το τμήμα επιστήμης φυτών και εδαφών στο Texas Tech University στο Fredericksburg. Αποφοίτησε το 2020.

Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα όταν άνοιξε το Hill Country Chocolate, πέντε λεπτά οδικώς από το ναυαρχίδα της στο Fredericksburg, το οποίο είναι γεμάτο με μπουτίκ, εστιατόρια και αμέτρητα μπάτσελορ πάρτι. Το κατάστημα των 4.000 τετραγωνικών ποδιών είναι ένα εργοστάσιο σοκολάτας από φασόλια, που παλαιότερα ήταν κατάστημα ξύλου.

Ο McCoy επιμένει σε φασόλια ηθικής προέλευσης και δεν πτοείται να πειραματιστεί. Τα γλυκά της κυμαίνονται από χειροποίητες μπομπονιέρες μέχρι άλλες δημιουργίες με μαύρη ζάχαρη Οκινάουα, καφέ, μαύρο πιπέρι και ακόμη και γκανάς πορτοκαλιού. Υπάρχουν επίσης παραδοσιακά γλυκά όπως φοντάν αμυγδάλου, καραμέλα πεκάν και εύθραυστο φιστίκι.

Διαχειρίζεται επίσης τα κελάρια DKM εκτός έδρας, όπου συνεργάζεται με οινοποιούς σε όλο τον κόσμο και έχει ανοίξει τον δικό του αμπελώνα (που δεν παράγει ακόμη σταφύλια). Το Central Coast California Rosé και το Sauvignon Blanc, το κόκκινο κρασί της Τοσκάνης και το Moscato di Asti από το Piedmont είναι ήδη στο μενού.

Φωτογραφία: Shelby Tsika Marquardt

Το κατάστημα διαθέτει μια αίθουσα γευσιγνωσίας που ο ΜακΚόι περιγράφει ως συνομιλητή, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα αλλαντικών με σοκολάτα που συνδυάζει κρασί και σοκολάτα για μια συνεδρία γευσιγνωσίας διάρκειας 90 λεπτών. «Οι άνθρωποι είχαν πάντα αυτό το φυσικό ρομαντισμό μεταξύ σοκολάτας και κρασιού», λέει ο McCoy. «Όταν οι άνθρωποι έρχονται εδώ, αρχίζουμε να περιγράφουμε όλες τις συνέργειες. Και τα δύο φυτά είναι πολυετή και οι δύο καρποί διαχωρίζονται από τα φυτά με τον ίδιο τρόπο. Και οι δύο ζυμώνονται κοντά στο σημείο που επιλέγονται. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των προϊόντων».

Το εργοστάσιο σοκολάτας άνοιξε τον Απρίλιο και ήταν ανοιχτό για το κοινό τον Μάιο. Η σοκολάτα πωλείται σε πολλά οινοποιεία της περιοχής, ενώ ο οργανισμός έχει επίσης ξεκινήσει μια λέσχη κρασιού. Ο ιστότοπος ξεκίνησε αυτό το φθινόπωρο.

Ο McCoy εξακολουθεί να διατηρεί μια συμβουλευτική επιχείρηση, όπου η εταιρεία του έχει πολλούς πελάτες υγειονομικής περίθαλψης, αλλά επεκτείνεται σε άλλους κλάδους. Επικεντρώνεται στην αφήγηση και της αρέσει να βοηθά τους οργανισμούς να δημιουργήσουν τα μηνύματά τους και το κοινό-στόχο.

Χρησιμοποιεί αυτές τις ίδιες δεξιότητες και σήμερα, φέρνοντας σοκολάτα και κρασί με τη Hill Country Chocolate και την DKM Cellars. «Δεν είναι μόνο ρομαντισμός. είναι χημεία», λέει. “Και τα δύο αυτά προϊόντα έχουν χειραγωγηθεί και τροποποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και έχουν μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζονται.”

συντάκτης

Ο Γουίλ Μάντοξ

Ο Will είναι ο διευθυντής επεξεργασίας Διευθύνων Σύμβουλος Δ περιοδικό και συντάκτης του D CEO Healthcare. Γράφει για την υγεία…

Leave a Comment