Πρόεδρος Οικονομικού Συμβουλίου: Προγραμματισμός προϋπολογισμού εν μέσω οικονομικών αντιθέσεων

Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να σας ενημερώσει για το σχέδιο προϋπολογισμού 2023/24 και τη συνολική μας οικονομική εικόνα. Συνοψίζοντας, η πόλη μας βρίσκεται σε εξαιρετική οικονομική κατάσταση, αλλά υπάρχουν οικονομικές αβεβαιότητες και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε φέτος. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μερικά σημεία.

Στις 7 Φεβρουαρίου, το Οικονομικό Συμβούλιο της Νέας Χαναάν θα ξεκινήσει την επανεξέταση του προϋπολογισμού της πόλης για το οικονομικό έτος 2023/2024, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου.Αγ. Οι υπάλληλοι της πόλης εργάζονται για τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους τους τελευταίους μήνες. Το Συμβούλιο Επιλεκτών θα εξετάσει τα αιτήματα προϋπολογισμού και θα τα στείλει στο Οικονομικό Συμβούλιο αυτόν τον μήνα. Το διοικητικό συμβούλιο μας θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου αναλύοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις για κάθε τμήμα, καθώς και τις υποθέσεις εσόδων. Τον Μάρτιο θα στείλουμε τον προϋπολογισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο για έλεγχο και έγκριση. Στη συνέχεια, επιστρέφει σε εμάς για τον τελικό προσδιορισμό της τιμής του μύλου και την τελική έγκριση τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια το Οικονομικό Συμβούλιο, μαζί με το γραφείο του Πρώτου Εκλεκτού και το Δημοτικό Συμβούλιο, κράτησαν το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από τον φόρο. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα τα τελευταία 30 χρόνια. Καταφέραμε να το κάνουμε αυτό ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πόλη μας, στις εγκαταστάσεις μας και ιδιαίτερα στο εξαιρετικό σχολικό μας σύστημα, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων. Αν αυξάναμε τις δαπάνες μόλις κατά 2,5% κάθε χρόνο, όπως κάνουν πολλές πόλεις, οι φορολογούμενοι θα είχαν ξοδέψει επιπλέον 18 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους ακινήτων κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ετών. Διατηρώντας ίσα τα έξοδα και τους φόρους, μπορέσαμε να αποφύγουμε 18 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετους φόρους. Αυτά τα 18 εκατομμύρια δολάρια αποφεύγονται για πάντα.

Για το τρέχον οικονομικό έτος που αρχίζει την 1η Ιουλίου 2022, εφαρμόσαμε μια μέτρια αύξηση στο ελαιοτριβείο μας 1,14%. Δεδομένης της αύξησης του κόστους υγειονομικής περίθαλψης και των πληθωριστικών πιέσεων, χρειαζόταν μια μικρή αύξηση.

Καθώς εισερχόμαστε σε αυτήν την «εποχή του προϋπολογισμού», γνωρίζουμε ότι οι οικονομικές δυνάμεις θα επηρεάσουν τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό μας. Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα δροσίσει τη στεγαστική δραστηριότητα. Μια προγραμματισμένη συρρίκνωση της οικονομίας από την Federal Reserve, μια μειωμένη προσφορά χρήματος, θα οδηγήσει στην καλύτερη περίπτωση σε οικονομική επιφύλαξη. Όσον αφορά τα έσοδα, μαζί με τα έσοδα από φόρους ακινήτων, παρατηρούμε αυτή τη στιγμή επιβράδυνση των τελών μεταφοράς για πωλήσεις ακινήτων σε σύγκριση με πέρυσι. Συνεχίζουμε να βλέπουμε τα τέλη στάθμευσης να αυξάνονται, αλλά εξακολουθούν να είναι κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Χαμηλότερα από πέρυσι είναι και τα τέλη οικοδομικής άδειας.

Ένα φωτεινό σημείο από την πλευρά του εισοδήματος φέτος είναι τα έσοδα από τόκους. Αναμένουμε να κερδίσουμε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια περισσότερο από τόκους φέτος από ό,τι προβλεπόταν στον προϋπολογισμό. Και αναμένουμε να κερδίσουμε περισσότερα το επόμενο έτος από ό,τι φέτος, επειδή επωφελούμαστε από ένα πλήρες έτος υψηλών επιτοκίων στην αγορά χρήματος. Το Οικονομικό Συμβούλιο συνεργάστηκε με επιτυχία με τη Διευθύντρια Οικονομικών της Πόλης μας, Anne Kelly Lenz, και τον Ταμία μας, Andrew Brooks, για να μεγιστοποιήσει την απόδοση των μετρητών μας διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και τη ρευστότητα της πόλης μας. Χάρη στην Anne και τον Andrew. Θα εξετάσουμε όλες αυτές τις ροές εσόδων κατά τη διαδικασία του προϋπολογισμού και θα σχεδιάσουμε ανάλογα.

Πέρυσι, μειώσαμε το χρέος της πόλης από το ιστορικό υψηλό των 147 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια. Με χαμηλότερη βάση για εργασία, μπορούμε με ασφάλεια να προσθέσουμε χρέη για μεγάλα κεφαλαιουχικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων ανακαινίσεων σχολικών κτιρίων και άλλων έργων και προγραμμάτων της πόλης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εκδώσαμε και αναχρηματοδοτήσαμε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εξοικονομώντας στην πόλη εκατομμύρια δολάρια σε κόστος τόκων. Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, πληρώνουμε τα έξοδα κεφαλαίου και τόκων για κάθε ομόλογο που εκδίδουμε σε σταθερή βάση κάθε χρόνο. Μειώνουμε το χρέος μας κατά περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο πριν προσθέσουμε νέο χρέος για νέα έργα. Έχουμε δει τα επιτόκια να μειώνονται τους τελευταίους μήνες και θα είμαστε προσεκτικοί στην έκδοση μελλοντικών δανείων.

Οι τρεις προηγούμενες οικονομικές σεζόν ήταν δύσκολες. Περάσαμε από το δραστικά μειωμένο εισόδημα με τον Covid σε αυξημένο κόστος με τον πληθωρισμό. Αλλά μαζί με τα δημοτικά τμήματα, το Συμβούλιο Επιλεκτών και το Δημοτικό Συμβούλιο, ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες της πόλης μας διατηρώντας παράλληλα την είσπραξη του φόρου ακίνητης περιουσίας σχεδόν ίση. Αυτοί οι προϋπολογισμοί έχουν χρηματοδοτήσει πλήρως τα σχολεία, την αστυνομία, την πυροσβεστική και τα προγράμματα της πόλης. Χρηματοδότησαν τα πάρκα μας, όλες τις απαιτήσεις υγείας και ανθρώπινων υπηρεσιών, όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, τον αθλητισμό της πόλης, τη διοίκηση της πόλης και πολλά άλλα σημαντικά προγράμματα και πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων των βασικών κεφαλαιουχικών αναγκών για κτίρια, δρόμους και εξοπλισμό. Μέσω προσεκτικών δαπανών και προγραμματισμού τα τελευταία τρία χρόνια, δεν περικόψαμε σχολικά προγράμματα, αθλήματα, τέχνες, δασκάλους, κρίσιμα κοινωνικά προγράμματα ή δαπάνες για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή ασφάλεια. Χάρη σε μια πολύ υγιή συνεργασία μεταξύ της πόλης και της ιδιωτικής επένδυσης, θα ανοίξουμε μια νέα βιβλιοθήκη και έναν ανακαινισμένο κινηματογράφο αυτό το φθινόπωρο.

Σήμερα, παραμένουμε σε ισχυρή οικονομική κατάσταση. Το ταμείο μας για τις βροχερές ημέρες βρίσκεται εντός του εύρους του στόχου μας, αν και τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού έχουν μειωθεί τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς επιστρέψαμε στους φορολογούμενους μειώνοντας το ποσό που εισπράττεται μέσω φόρων. Το ταμείο συντάξεων της πόλης μας και οι υποχρεώσεις υγείας του ΟΠΕΒ χρηματοδοτούνται πολύ καλά και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ή κοντά σε οποιαδήποτε πόλη της πολιτείας.

Όπως έχει κάνει εδώ και δεκαετίες, το New Canaan Board of Finance υποστηρίζει το υπέροχο σχολικό μας σύστημα και το βοηθά να παραμείνει ηγετική περιφέρεια. Όπως έχουμε πει ξανά και ξανά, χρειάζεται χρόνος, δέσμευση και ηγεσία. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα σπουδαία μας σχολεία για την επόμενη δεκαετία. Αυτή παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα. Αυτή η πόλη και οι φορολογούμενοί της πίστευαν πάντα ότι η ύπαρξη μιας κορυφαίας σχολικής περιφέρειας είναι μια σημαντική κοινωνική ευθύνη. Το Οικονομικό Συμβούλιο θα αξιολογεί πάντα το κόστος και θα ρωτά πώς να βελτιστοποιήσει τα χρήματα που δαπανώνται. Αυτή είναι η δουλειά μας. Αλλά πιστεύω ότι οι αρχές της πόλης έχουν έναν κοινό στόχο – να παρέχουν και να προσφέρουν μια κορυφαία σχολική περιφέρεια κάθε χρόνο.

Οι συνδυασμένες οικονομικές προκλήσεις του πληθωρισμού, της αύξησης των επιτοκίων και της οικονομικής επιβράδυνσης θα δημιουργήσουν προκλήσεις στον προϋπολογισμό μας για το επόμενο οικονομικό έτος. Ως πόλη, θα εργαστούμε για να διατηρήσουμε την οικονομική ευρωστία, μειώνοντας το κόστος όπου είναι δυνατόν, ενώ βελτιώνουμε συνεχώς τα περιουσιακά στοιχεία της πόλης, τις υπηρεσίες μας και την υποστήριξη που περιμένουν οι κάτοικοί μας.

Θα στείλουμε ενημέρωση για την κατάσταση του προϋπολογισμού τον Ιούνιο.

Τοντ Λαβιέρι,

Πρόεδρος, Οικονομικό Συμβούλιο, Πόλη του New Canaan

Leave a Comment