Πρόεδρος Νέα | Newsroom | Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ

22 Δεκεμβρίου 2022

Ο Wyden ξεκινά έρευνα για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών που βασίζονται στο εμπόριο για την καταπολέμηση της καταναγκαστικής εργασίας και των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

Ουάσιγκτον – Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας Ron Wyden, D-Ore., ρώτησε σήμερα οκτώ μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σχετικά με αναφορές ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού τους ενδέχεται να περιέχουν υλικά από το Xinjiang της Κίνας, όπου η καταναγκαστική εργασία είναι ευρέως διαδεδομένη. Η εισαγωγή αγαθών που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς εμπορικούς νόμους.

“Εκτός εάν η δέουσα επιμέλεια επιβεβαιώσει ότι τα εξαρτήματα δεν συνδέονται με καταναγκαστική εργασία, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να πωλούν οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες που περιέχουν εξαρτήματα που κατασκευάζονται ή παράγονται στο Xinjiang.” έγραψε ο Γουάιντεν. «Οι ΗΠΑ θεωρούν τη βάναυση καταπίεση των Ουιγούρων στην Σιντζιάνγκ από την κινεζική κυβέρνηση ως «συνεχιζόμενη γενοκτονία και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Αναγνωρίζω ότι τα αυτοκίνητα περιέχουν πολλά εξαρτήματα που κατασκευάζονται σε όλο τον κόσμο και υπόκεινται σε πολύπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού. Ωστόσο, αυτή η αναγνώριση δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη θεμελιώδη υποχρέωση των Ηνωμένων Πολιτειών να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών». συνέχισε ο Γουάιντεν.

Ο Wyden έστειλε επιστολές στη Ford, τη General Motors, τη Honda, τη Mercedes-Benz, τη Stellantis, την Tesla, την Toyota και τη Volkswagen. Το αίτημά του ακολουθεί μια έκθεση ερευνητών στο Κέντρο Διεθνούς Δικαιοσύνης Helena Kennedy του Πανεπιστημίου Sheffield Hallam που αποκάλυψε δεσμούς μεταξύ κινεζικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Xinjiang και αυτοκινητοβιομηχανιών που εισάγουν εξαρτήματα από αυτές, συμπεριλαμβανομένων μπαταριών, καλωδίων και ελαστικών.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, η οποία έχει δικαιοδοσία για το διεθνές εμπόριο, ο Wyden έχει αγωνιστεί για να σταματήσει τις εισαγωγές προϊόντων που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία και να επιβάλει καλύτερα τους εμπορικούς νόμους εναντίον χωρών όπως η Κίνα που παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς εμπορίου για να ευνοήσουν τις εταιρείες τους. Ο Γουάιντεν ψήφισε επιτυχώς ένα νομοσχέδιο που συνέταξε από κοινού με τον γερουσιαστή Σέροντ Μπράουν από το Οχάιο, για να κλείσουν τα κρίσιμα κενά στη νομοθεσία για το εμπόριο των ΗΠΑ που επιτρέπουν την εισαγωγή αγαθών που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία.

Ο Wyden ζήτησε απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις:

1) κάνει [automaker] Διεξάγει τη δική της χαρτογράφηση και ανάλυση της εφοδιαστικής αλυσίδας των πρώτων υλών, της εξόρυξης, της επεξεργασίας και της κατασκευής εξαρτημάτων για να προσδιορίσει εάν η αλυσίδα εφοδιασμού συνδέεται με το Xinjiang; Εάν ναι, περιγράψτε το εύρος της χαρτογράφησης και ανάλυσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και αναφέρετε συγκεκριμένα εάν αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν υποπρομηθευτές, συμπεριλαμβανομένων ορυχείων, μεταποιητών ορυκτών και τυχόν σχετικών οντοτήτων.

2) κάνει [automaker] χαρτογραφεί και αναλύει την αλυσίδα εφοδιασμού της για πρώτες ύλες, εξόρυξη, μεταποίηση και κατασκευή ανταλλακτικών για να προσδιορίσει εάν η αλυσίδα εφοδιασμού της συνδέεται με το πρόγραμμα «καταπολέμησης της φτώχειας» της κυβέρνησης της Αυτόνομης Περιφέρειας Ουιγούρ ή με προγράμματα «διπλής βοήθειας» εκτός Σιντζιάνγκ. ? Εάν ναι, περιγράψτε το εύρος της χαρτογράφησης και ανάλυσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και αναφέρετε συγκεκριμένα εάν αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν υποπρομηθευτές, συμπεριλαμβανομένων ορυχείων, μεταποιητών ορυκτών και τυχόν σχετικών οντοτήτων.

3) κάνει [automaker] χαρτογραφώντας τη δική της αλυσίδα εφοδιασμού και αναλύοντας την παραγωγή ανταλλακτικών σε τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού και του Καναδά, για να προσδιορίσει εάν αυτοί οι προμηθευτές ανταλλακτικών έχουν αλυσίδες εφοδιασμού συνδεδεμένες με το Xinjiang; Εάν ναι, περιγράψτε το εύρος της χαρτογράφησης και της ανάλυσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και αναφέρετε συγκεκριμένα εάν αυτές οι προσπάθειες περιλαμβάνουν υποπρομηθευτές, συμπεριλαμβανομένων ορυχείων, μεταποιητών ορυκτών και τυχόν σχετικών οντοτήτων.

4) κάνει [automaker]Η αλυσίδα εφοδιασμού της περιλαμβάνει οποιεσδήποτε σχετικές με το Xinjiang πρώτες ύλες, εξόρυξη, επεξεργασία ή κατασκευή ανταλλακτικών, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω υποπρομηθευτών και των θυγατρικών τους; Αν ναι, παρακαλώ:

ένα. περιγράψτε πώς [automaker] Διασφαλίζει ότι η παραγωγή πρώτων υλών, εξόρυξης, επεξεργασίας ή εξαρτημάτων που σχετίζονται με το Xinjiang δεν εξαρτάται από τη χρήση καταναγκαστικής εργασίας· και,

σι. αν [automaker] Υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την περιοχή Xinjiang, παρέχει λεπτομέρειες για ένα τέτοιο σχέδιο.

5) Υπάρχει [automaker] έχει οποτεδήποτε τερματίσει ή περιορίσει, ή απειλήσει να τερματίσει ή να περιορίσει, οποιαδήποτε εμπορική σχέση με προμηθευτή ή υποπρομηθευτή, συμπεριλαμβανομένων ορυχείων, μεταποιητών ορυκτών και οποιωνδήποτε σχετικών επιχειρήσεων, λόγω χρήσης πρώτων υλών, εξόρυξης, επεξεργασίας ή κατασκευής σχετικά μέρη. Σιντζιάνγκ; Εάν ναι, περιγράψτε τον πραγματικό ή επαπειλούμενο τερματισμό ή απόλυση και το τελικό αποτέλεσμα για κάθε τέτοιο γεγονός και εάν το αποτέλεσμα δημοσιοποιήθηκε.

6) Υπάρχει [automaker] Οι εμπορικές σχέσεις με προμηθευτές ή υποπρομηθευτές, συμπεριλαμβανομένων ορυχείων, μεταποιητών ορυκτών και οποιωνδήποτε σχετικών οντοτήτων, έχουν τερματιστεί ή περιοριστεί ή απειληθεί με τερματισμό ή περιορισμό ανά πάσα στιγμή λόγω μη συμμόρφωσης με τη χαρτογράφηση της αλυσίδας εφοδιασμού, τον έλεγχο ή άλλους ελέγχους. ή δραστηριότητα συμμόρφωσης; Εάν ναι, περιγράψτε τον πραγματικό ή επαπειλούμενο τερματισμό ή απόλυση και το τελικό αποτέλεσμα και τη δημόσια αποκάλυψη του αποτελέσματος.

7) Υπάρχει αποστολή οποιωνδήποτε εμπορευμάτων [automaker] έχει κρατηθεί, αφαιρεθεί ή κατασχεθεί ποτέ από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (CBP) των ΗΠΑ σύμφωνα με οποιαδήποτε διάταξη του νόμου περί εμπορίου του 1930 ή του άρθρου 307 του UFLPA; Εάν ναι, για κάθε τέτοια περίπτωση, παρακαλούμε:

ένα. Περιγράψτε τις συνθήκες που περιβάλλουν τη δράση επιβολής της CBP.

σι. Περιγράψτε οποιεσδήποτε πληροφορίες παρέχονται από την CBP σχετικά με τη δράση επιβολής, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με ύποπτη καταναγκαστική εργασία· και

ντο. περιγράφω [automaker]απάντηση της CBP στη δράση επιβολής της CBP.

Οι πλήρεις επιστολές προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι διαθέσιμες παρακάτω:

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς την American Honda Motor Co., Inc.

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς τη Ford Motor Company.

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς τη General Motors.

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς τη Mercedes-Benz USA, LLC.

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς τον Stellantis NV

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς την Tesla, Inc.

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς την Toyota Motor North America, Inc.

Κάντε κλικ εδώ για μια επιστολή προς την Volkswagen Group of America, Inc.

###

Leave a Comment