Προσέλκυση επενδύσεων: Πώς μπορούν να τοποθετηθούν καλά οι εταιρείες κάνναβης

Θυμάστε εκείνες τις μεθυστικές μέρες του Green Rush πριν από δέκα χρόνια, όταν οι αγορές ήταν μικρές και όλοι έμοιαζαν να έχουν μια ευκαιρία; Τώρα είναι περισσότερο μια τρελή βιασύνη για να αποκτήσετε λίγο πράσινο με τη μορφή επενδυτικού κεφαλαίου.

Οι περισσότερες πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα διαθέτουν πλέον κάποια μορφή νόμιμης αγοράς κάνναβης. Οι επιχειρήσεις σε αυτές τις πολιτείες λειτουργούν παρά τους κανονισμούς που είναι περιοριστικοί, προκαλούν σύγχυση και καθιστούν πολύ δύσκολη την απόκτηση κέρδους. Εν τω μεταξύ, οι βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις, οι διαφορές στις μεθόδους επιβολής και τα διαφορετικά επίπεδα ελέγχου είναι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα τελικά αποτελέσματα στη βιομηχανία κάνναβης.

Οι κορεσμένες αγορές αποτελούν πρόκληση για τις επιχειρήσεις όσον αφορά τα επιχειρηματικά αποτελέσματα

Ο πληθωρισμός εξακολουθεί επίσης να αποτελεί σημαντική δύναμη στις παγκόσμιες αγορές. Οι πωλήσεις προϊόντων κάνναβης έχουν μειωθεί καθώς οι καταναλωτές προσαρμόζονται στον πληθωρισμό και στα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά την Covid που έχουν κάνει πιο ακριβά βασικά προϊόντα όπως τα τρόφιμα και το φυσικό αέριο. Ο υπερκορεσμός της κάνναβης γίνεται ένα διαχρονικό πρόβλημα σε ορισμένες πολιτείες και είναι ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στα δεινά του κλάδου.

Όταν οι ταμειακές ροές επιβραδύνονται, εταιρείες όλων των μεγεθών αναζητούν επενδυτική χρηματοδότηση για να διατηρήσουν τη δυναμική τους. Όμως, η προσέλκυση της προσοχής μιας ομάδας επενδυτών απαιτεί περισσότερα από την απλή προσέγγιση.

Τι προσελκύει πιθανούς επενδυτές;

Μια εταιρεία είναι στην καλύτερη θέση να προσελκύσει όσους ενδιαφέρονται για επενδυτικές ευκαιρίες στην κάνναβη, όταν φαίνεται σοβαρή σχετικά με τα σχέδια ανάπτυξής της. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερο να είστε καλά τοποθετημένοι με μια σταθερή βάση ανώτατης διοίκησης και ένα συμβουλευτικό συμβούλιο επίσης. Μια εταιρεία που χτίστηκε με μια ποικιλία ταλέντων—ιδανικές εταιρείες καταναλωτικών συσκευασμένων αγαθών—παρουσιάζει μια ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές.

Το ταλέντο από τον χώρο του CPG μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση επενδυτών

Χρηματοοικονομικό προσωπικό υψηλής ποιότητας και έμπειρο στη βιομηχανία, το οποίο διατηρεί υγιή οικονομικά βιβλία και δημιουργεί μια σταθερή τραπεζική επιχείρηση είναι επίσης απαραίτητο. Οι επενδυτές θα είναι πιο διατεθειμένοι να βάλουν χρήματα στη γραμμή εάν το οικονομικό σενάριο της εταιρείας είναι αρκετά ισχυρό ώστε να εγγυάται εμπιστοσύνη κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου και τα βιβλία είναι σε καλή κατάσταση με επαληθεύσιμα αρχεία METRC.

Μια πλήρως ενσωματωμένη (ή εμπορεύσιμη) εταιρεία κάνναβης είναι συχνά μια έξυπνη επενδυτική επιλογή. Η κάθετη ολοκλήρωση της καλλιέργειας, της μεταποίησης/κατασκευής και του λιανικού εμπορίου τους επιτρέπει να πωλούν τα δικά τους προϊόντα καθώς και να αποθηκεύουν προϊόντα άλλων εμπορικών σημάτων στους ορόφους των ιατρείων τους. Εάν τα προϊόντα τους γίνονται σεβαστά και η επωνυμία έχει υψηλή εκτίμηση, τόσο το καλύτερο. Ομοίως, μια εγκατάσταση καλλιέργειας που μπορεί να καλλιεργήσει καλλιέργειες για πολλές μάρκες μπορεί να είναι πολύ ελκυστική. Η ικανότητα περιστροφής και προσαρμογής της παραγωγής ώστε να αντικατοπτρίζει τις απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών υποδηλώνει μια ισχυρή επιχειρηματική βάση.

Παρά τους σημερινούς αντίθετους ανέμους και τις κορεσμένες αγορές, υπάρχουν άλλες πιθανότητες ανάπτυξης. Όταν ένας τοπικός δήμος αποφασίζει τελικά να «εμπλακεί» στην πώληση κάνναβης για ενήλικες, εμφανίζεται μια ευκαιρία για καθιερωμένες μάρκες και νεοφυείς επιχειρήσεις. Είναι θέμα προετοιμασίας για αυτές τις ευκαιρίες και σχεδίου μετάβασης όταν γίνουν διαθέσιμες νέες άδειες.

Ποιες επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν να προσελκύσουν επενδύσεις;

Ο πολιτισμός είναι το κλειδί εδώ. Οι κακές σχέσεις με τους εργαζόμενους και η κακή συνοχή μεταξύ των τμημάτων είναι ενδεικτικά βαθύτερων προβλημάτων. Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να εργαστούν για μια επιχείρηση; Νιώθουν υποστήριξη από ανθρώπινο δυναμικό; Μια εταιρεία με υπανάπτυκτη ή ανύπαρκτη πολιτική αποδοχών εργαζομένων και διοικητική ομάδα που δεν γίνεται σεβαστή από τους υπαλλήλους της δεν θα φαίνεται καλή στα μάτια των πιθανών επενδυτών.

Οι μη διαφοροποιημένες επιχειρήσεις κάνναβης βρίσκονται επίσης σε τεράστιο μειονέκτημα όταν αναζητούν επενδυτές. Οι καλλιεργητές ενός τύπου προϊόντος ή υπηρεσίας συνδέονται με μια λειτουργία που στοχεύει να κάνει ένα πράγμα. Οποιαδήποτε αλλαγή στις ιδιοτροπίες της αγοράς ή προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού μπορεί να βλάψει μια επιχείρηση που βασίζεται σε ένα μόνο προϊόν.

Επιμείνετε στα βασικά της επιχείρησης

Η βιομηχανία κάνναβης είναι μοναδική, αλλά τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας μιας αρκετά καλής επιχείρησης για επιτυχία εξακολουθούν να ισχύουν. Η αυστηρή τήρηση των παραδοσιακών μεθόδων που ακολουθούνται από κάθε επιτυχημένη οργάνωση είναι πολύ σημαντική στο μυστικό. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην κοινότητά τους και κάνουν πραγματική προσπάθεια να εμπλακούν θα εκτιμηθούν περισσότερο από τους επενδυτές. Θέλουν να δουν επιχειρήσεις κάνναβης που όχι απλώς στήνουν μαγαζιά για να βγάλουν γρήγορα χρήματα, αλλά είναι αφοσιωμένες στη βελτίωση της κοινότητάς τους. Δείχνει σχέσεις με πελάτες που περιλαμβάνουν αμοιβαίο σεβασμό και προάγουν τη μακροζωία της επιχείρησης και την οικονομική σταθερότητα.

Leave a Comment