Πολλές μάρκες είναι «διστακτικοί αγοραστές» διαφήμισης σε δίκτυα πολυμέσων λιανικής

Σύνοψη κατάδυσης:

  • Σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Εθνικών Διαφημιστών (ANA), ενώ το ενδιαφέρον των εμπόρων για τα δίκτυα πολυμέσων λιανικής δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, το 88% των επωνυμιών πιστεύουν ότι επηρεάζονται κάπως ή έντονα για να αγοράσουν διαφημίσεις στα δίκτυα λιανοπωλητών.
  • Επιπλέον, το 42% των διαφημιζόμενων δηλώνει ότι αμφισβητεί την επένδυσή τους σε δίκτυα πολυμέσων λιανικής ως ένα πολύτιμο διαφημιστικό εργαλείο και ως κόστος για την επιχείρηση. Η έλλειψη τόσο τυποποίησης όσο και διαφάνειας των μετρήσεων δημιουργεί πρόσθετες προκλήσεις.
  • Παρά τον δισταγμό, το 56% των ερωτηθέντων εργάζεται με τουλάχιστον πέντε δίκτυα πολυμέσων λιανικής και οι περισσότεροι αναμένουν να χρησιμοποιήσουν και να ξοδέψουν περισσότερα τα επόμενα δύο χρόνια, καθιστώντας τη στρατηγική ανθεκτική στην ύφεση και λιγότερο επιρρεπή σε περικοπές προϋπολογισμού.

Dive Insight:

Τα δίκτυα πολυμέσων λιανικής έχουν γίνει γρήγορα ένα από τα πιο λαμπρά παιχνίδια της διαφήμισης, με τα έσοδα από διαφημίσεις που προβλέπεται να φτάσουν τα 52 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και τα 61 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024, σύμφωνα με στοιχεία του eMarketer που επικαλείται το ANA. Ωστόσο, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός, όπως αποδεικνύεται από επαγγελματίες του μάρκετινγκ που έχουν εκφράσει μεγάλες ανησυχίες για τα στοιχήματα στα μέσα λιανικής.

Σύμφωνα με την έκθεση Retailing της ANA, ίσως τα πιο αξιοσημείωτα και αναμενόμενα ζητήματα είναι οι προτάσεις μιας τοξικής σχέσης μεταξύ διαφημιστών και λιανοπωλητών. Δίκτυα μέσων ενημέρωσης: Αναγκαστικός γάμος ή τέλεια συνεργασία;» Ο χαρακτηρισμός της έκθεσης για τους εμπόρους του μάρκετινγκ ως «διστακτικοί αγοραστές» υποστηρίζεται από το υψηλό ποσοστό επωνυμιών που λένε ότι είτε επηρεάζονται κάπως είτε επηρεάζονται έντονα από τους λιανοπωλητές για να επενδύσουν στη διαφήμιση στα δίκτυα μέσων ενημέρωσης, με έναν από τους ερωτηθέντες να σημειώνει ότι «αυτή τη στιγμή είναι μια μάχη εξουσίας. “

Πράγματι, οι έμποροι λιανικής συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να δικτυωθούν για δολάρια διαφημίσεων, όπως φαίνεται από την Kroger, τις εσωτερικές προσπάθειες λιανικής της Lowe για αποτελεσματικότητα, και άλλες, ενώνονται για ένα μεγάλο ψηφιακό αποτύπωμα. Συγχώνευση Albertsons. Ωστόσο, καθώς οι λιανοπωλητές πωλούν περισσότερες διαφημίσεις, οι ανησυχίες σχετικά με την ισορροπία δυνάμεων από τους εμπόρους αντικατοπτρίζονται πέρα ​​από τα ευρήματα της ANA, υποδηλώνοντας αυξανόμενους πόνους που θα μπορούσαν να επεκτείνουν την ωρίμανση των μέσων λιανικής.

Οι προκλήσεις δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί επιζήμιες, καθώς τα δίκτυα πολυμέσων λιανικής θεωρούνται βασικές πλατφόρμες και θεωρούνται από τους αγοραστές ως ένας τρόπος για να οδηγήσουν επωνυμίες στο κατάστημα και να αντιμετωπίσουν πιθανές αλλαγές που είναι λιγότερο επιρρεπείς σε μακροοικονομικές επιπτώσεις. Στην έκθεση που διεξήγαγε η ΑΝΑ το περασμένο καλοκαίρι, διεξήχθη έρευνα μεταξύ 138 μελών, 80 από τα οποία χρησιμοποιούν δίκτυα πολυμέσων λιανικής.

Ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εργάζεται επί του παρόντος με πέντε ή περισσότερα δίκτυα πολυμέσων λιανικής, το 40% αναφέρει ότι χρησιμοποιεί πέντε έως εννέα και το 16% τουλάχιστον 10. Το 58% των διαφημιζόμενων προβλέπει ότι θα χρησιμοποιήσει περισσότερο λιανικό εμπόριο τα επόμενα δύο χρόνια. Τα δίκτυα πολυμέσων ήταν λιγότερα από ό,τι είναι τώρα και κανένας διαφημιστής δεν πίστευε ότι θα χρησιμοποιούσαν λιγότερο από ό,τι σήμερα. Το χρονοδιάγραμμα συμπίπτει με το αναμενόμενο τέλος της Google για τα cookie τρίτων το 2024, γεγονός που μπορεί εν μέρει να εξηγεί γιατί τα πονταρίσματα μπορεί να είναι υψηλότερα.

Καθώς τα δίκτυα πολυμέσων λιανικής μεγαλώνουν, μια άλλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η έλλειψη τυποποίησης σε όλες τις πλατφόρμες, η οποία είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επωνυμίες, καθώς το 57% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αισθάνεται έτσι, αναφέροντας τις δυσκολίες στις συγκρίσεις μεταξύ πλατφορμών ως οδηγό. Η δεύτερη μεγαλύτερη πρόκληση, που αναφέρθηκε από το 44% των επαγγελματιών μάρκετινγκ, είναι τα περιβάλλοντα με τοίχους, όταν πρόκειται για την ανάπτυξη διαφορετικών ενεργοποιήσεων και οδηγικών αποτελεσμάτων, με ορισμένους να σημειώνουν ότι «οδηγούν στα τυφλά». Μαζί, οι δύο ανησυχίες είναι αυτό που εμποδίζει τις επωνυμίες να βελτιστοποιήσουν πλήρως τις επενδύσεις τους με δίκτυα μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την έκθεση.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων σημείωσε επίσης ότι οι προϋπολογισμοί των μέσων λιανικής δεν είναι επαυξητικοί, αλλά χρηματοδοτούνται από υπάρχοντες προϋπολογισμούς διαφημιζόμενων, με τον κύριο φόβο να είναι ότι οι προϋπολογισμοί που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της επωνυμίας για νέους πελάτες θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση πωλήσεων από υπάρχοντες και καθιερωμένους πελάτες . προκλητικά δίκτυα για να αποδείξουν πώς μπορούν να οδηγήσουν την ανάπτυξη πέρα ​​από τη βραχυπρόθεσμη επιτυχία.

Ένας άλλος ερωτώμενος έγραψε: «Εάν προσεγγίζουμε μόνο άτομα που έχουν δει τις σελίδες μας στο παρελθόν και έχουν αγοράσει τα προϊόντα μας στο παρελθόν, δεν θα αναπτύξουμε ποτέ την επιχείρησή μας ούτε θα φέρουμε νέους ανθρώπους».

Leave a Comment