Ποιοι είναι οι 4 κύριοι τύποι ασφάλισης υγείας για ιατρικές ανάγκες;

Πνευματικά δικαιώματα: μαριχουάνα

Εάν ήσασταν πρόσφατα στο νοσοκομείο, ξέρετε πόσο ακριβή μπορεί να είναι ακόμη και μια μικρή θεραπεία. Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε ασφάλιση υγείας για να λάβετε τη μεγαλύτερη ιατρική περίθαλψη χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Αλλά πρέπει να επιλέξετε το καλύτερο πρόγραμμα υγείας σύμφωνα με διάφορες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων υγείας ηλικιωμένων πολιτών, της οικογενειακής ασφάλισης, του προγράμματος ασφάλισης ασθενείας και των ατομικών προγραμμάτων υγείας.

Παρακάτω είναι μια σύντομη επισκόπηση πολλών τύπων υγείας για καλύτερη κατανόηση ιατρική ασφάλιση Επείγουσα ιατρική ασφάλιση διαθέσιμη στην Ινδία και τα οφέλη τους:

Ατομικό Πρόγραμμα Ασφάλισης Υγείας

Ένα άτομο είναι ασφαλισμένο και λαμβάνει όλες τις ασφαλιστικές παροχές που είναι διαθέσιμες βάσει ενός ατομικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας. Τα ατομικά προγράμματα υγείας συνήθως πληρώνουν τα ιατρικά έξοδα του ασφαλισμένου σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο ασφαλιστικό ποσό και ποσό ασφαλίστρου. Τα έξοδα νοσηλείας για εσωτερικούς ασθενείς, η περίθαλψη παιδιών, τα έξοδα πριν και μετά τη νοσηλεία και τα έξοδα νοσηλείας στο σπίτι είναι μερικά από τα οφέλη που παρέχουν αυτές οι πολιτικές.

Τα ατομικά προγράμματα ασφάλισης υγείας συνήθως δεν έχουν ανώτατο όριο ηλικίας για ανανέωση συμβολαίου, πράγμα που σημαίνει ότι το συμβόλαιο προσφέρει δυνατότητες ανανέωσης για όλη τη διάρκεια ζωής του αντισυμβαλλομένου. Είναι ιδανικό για άτομα με υψηλούς κινδύνους για την υγεία. Επιπλέον, δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των απαιτήσεων που μπορούν να υποβληθούν κατά τη διάρκεια ισχύος ενός ατομικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου υγείας σε ένα οικονομικό έτος.

Σχέδια ασφάλισης κρίσιμων ασθενειών

Εάν κάποιος διαγνωστεί με μια σοβαρή ασθένεια, μπορεί να σκάψετε βαθιά στο πορτοφόλι σας, καθώς μπορεί να χρειαστεί να καλύψετε το κόστος με τις οικονομίες σας. Λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό κόστος της θεραπείας κρίσιμων ασθενειών, συνιστάται η προστασία με αυτό το είδος ασφάλισης. Τα προγράμματα ασφάλισης κρίσιμων ασθενειών καλύπτουν εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνο κ.λπ.

Κατά την αρχική διάγνωση κρίσιμης ασθένειας, αυτά τα προγράμματα προσφέρουν μια εφάπαξ πληρωμή που ο ασφαλισμένος μπορεί να επωφεληθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο ασφαλισμένος μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσει αυτό το ποσό για να εξοφλήσει τυχόν ανεξόφλητες οφειλές, όπως αυτές για το μέλλον του παιδιού, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επιτρέπεται από τους κανόνες. Το Πρόγραμμα Ασφάλισης Κρίσιμης Ασθένειας από την Care Health Insurance καλύπτει 32 απειλητικές για τη ζωή ασθένειες σε ένα πρόγραμμα.

Οικογενειακά πλωτά σχέδια

Με βάση το ασφαλισμένο ποσό, ένα οικογενειακό ασφαλιστικό πρόγραμμα παρέχει κάλυψη για κάθε μέλος της οικογένειας. Τα συμβόλαια οικογενειακής ασφάλισης υγείας είναι ωφέλιμα επειδή διευκολύνουν τα άτομα να διαχειρίζονται τη δική τους ασφάλιση υγείας, ασφαλίζοντας τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ένα συμβόλαιο οικογενειακής ασφάλισης υγείας είναι επίσης πιο προσιτό όταν πρέπει να συμπεριλάβετε τους γονείς σας στο συμβόλαιο, καθώς ένα ασφάλιστρο καταβάλλεται για όλα τα ασφαλισμένα μέλη σε προσιτό ασφάλιστρο. Ένα οικογενειακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας καλύπτει πολλά μέλη της οικογένειάς σας, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου, των γονέων, των παιδιών, των πεθερικών σας κ.λπ. Εξώφυλλα. Συνιστάται στις νέες οικογένειες να αγοράζουν οικογενειακή ασφάλιση υγείας για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, καθώς υπάρχει μικρό περιθώριο για πολλαπλές αιτήσεις. αξιώσεις και ο ενάγων μπορεί να λάβει περισσότερη κάλυψη για χαμηλότερο ασφάλιστρο.

Σχέδια Ασφάλισης Υγείας Ηλικιωμένων

Αυτές οι πολιτικές απευθύνονται σε άτομα άνω των 60 ετών. Ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών είναι υψηλότερος μεταξύ των ηλικιωμένων και το κόστος θεραπείας αυτών των ασθενειών είναι αντίστοιχα υψηλότερο. Συνιστάται να λάβετε ένα πρόγραμμα ηλικιωμένων για τους ηλικιωμένους γονείς σας για να διασφαλίσετε ότι θα έχουν επαρκή ιατρική κάλυψη στα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Το ασφάλιστρο είναι συνήθως υψηλότερο λόγω των ευρύτερων πλεονεκτημάτων κάλυψης. Ωστόσο, το ασφάλιστρο που καταβλήθηκε είναι επίσης επιλέξιμο για φορολογικά πλεονεκτήματα σύμφωνα με την ενότητα 80Δ. Επομένως, εάν αγοράσετε για εσάς και τους ηλικιωμένους γονείς σας, μπορείτε να λάβετε συνολικό φορολογικό όφελος έως και Rs. 50.000.

Τώρα που έχετε μια βασική κατανόηση των διαφόρων ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας για επείγοντα ιατρικά περιστατικά, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα για εσάς και την οικογένειά σας. Εάν δεν είστε παντρεμένοι, μπορείτε να λάβετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για ηλικιωμένους για τους ηλικιωμένους γονείς σας και εάν έχετε παιδιά, μπορείτε να λάβετε ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ή οικογενειακό φυλλάδιο. Λαμβάνοντας υπόψη το αυξανόμενο κόστος της ιατρικής περίθαλψης, η ασφάλιση κρίσιμων ασθενειών είναι απαραίτητη για την παροχή της καλύτερης ιατρικής φροντίδας στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Leave a Comment