Ποια επένδυση είναι καλύτερη για το 2023;

Ο χώρος ημιαγωγών είναι ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος, εξελισσόμενος και καινοτόμος τομέας επιχειρήσεων και τεχνολογίας. Η Nvidia NVDA και η Taiwan Semiconductor TSM παραμένουν στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας ημιαγωγών όσον αφορά την ποικιλομορφία.

Ας δούμε ποιος από αυτούς τους ηγέτες ημιαγωγών θα μπορούσε να είναι καλύτερη επένδυση μέχρι το 2023.

Σύντομη περίληψη

Η Nvidia είναι περισσότερο γνωστή για την εφεύρεση των μονάδων επεξεργασίας γραφικών (GPU) με εξειδίκευση στις αγορές του κέντρου δεδομένων, της επαγγελματικής οπτικοποίησης και των παιχνιδιών.

Αν και δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες ημιαγωγών που μπορούν να ανταγωνιστούν το ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων της Nvidia, η Taiwan Semiconductor είναι ένας άξιος ανταγωνιστής από αυτή την άποψη.

Η Taiwan Semiconductor είναι το μεγαλύτερο χυτήριο προσαρμοσμένων ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1987, η εταιρεία κατασκευάζει προσαρμοσμένα σχεδιασμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα για τους πελάτες της, ένας από τους πιο σημαντικούς πελάτες της είναι η Apple AAPL.

Η Taiwan Semiconductor κατασκευάζει τα τσιπ που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές iPhone, iPod και Mac της Apple. Επιπλέον, η Taiwan Semiconductor βοηθά στην κατασκευή περισσότερων από 12.300 προϊόντων για περισσότερους από 535 πελάτες παγκοσμίως.

Ευτυχώς, η Nvidia και η Taiwan Semiconductor δεν είναι ανταγωνιστές. Μάλιστα, η ίδια η Nvidia είναι πελάτης της Taiwan Semiconductor και έχει συνεργαστεί με την εταιρεία για την κατασκευή των τσιπ γραφικών που σχεδιάζει.

Απόδοση και Αξιολόγηση

Η Taiwan Semiconductor υποχώρησε -36% το 2022, σε σύγκριση με το -44% της Nvidia. Και οι δύο μετοχές παρουσίασαν χαμηλότερες επιδόσεις έναντι του S&P 500 κατά -21% και του Nasdaq κατά -31%. Η συνολική απόδοση της NVDA, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων, την τελευταία δεκαετία είναι ένα εκπληκτικό +5.364%, ξεπερνώντας εύκολα το TSM και τους ευρύτερους δείκτες.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Διαπραγματεύοντας περίπου 165 $ ανά μετοχή, η NVDA διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή με κέρδη 72 φορές. Αντίθετα, η TSM διαπραγματεύεται στα 77 δολάρια ανά μετοχή και μόλις 11,9 φορές κέρδη.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Ακόμα καλύτερα, η TSM διαπραγματεύεται 65% κάτω από το υψηλό της δεκαετίας του 34,4Χ και 25% από τη διάμεση τιμή του 15,9Χ. Το NVDA είναι 23% κάτω από το υψηλό 10ετίας του 93,5Χ, αλλά 92% πάνω από τη διάμεση τιμή του 37,4Χ.

Η Taiwan Semiconductor σίγουρα φαίνεται καλύτερη επένδυση όσον αφορά την αποτίμηση που ξεκινάει το νέο έτος. Καθώς η οικονομία εξακολουθεί να είναι πολύ προκλητική για τους ημιαγωγούς και τον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα, θα είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την ανάπτυξη και των δύο εταιρειών.

Ανάπτυξη

Τα κέρδη της Nvidia αναμένεται τώρα να μειωθούν -26% στα 3,27 $ ανά μετοχή το τρέχον οικονομικό έτος 2023. Αυτό είναι χαμηλότερο από 4,44 $ ανά μετοχή το 2021. Ωστόσο, τα κέρδη του 24ου έτους προβλέπεται να αυξηθούν κατά 34% στα 4,37 δολάρια ανά μετοχή. Τις τελευταίες 90 ημέρες, οι αναθεωρήσεις εκτιμήσεων κερδών τόσο του FY23 όσο και του FY24 έχουν μειωθεί.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Οι πωλήσεις προβλέπεται να είναι σχεδόν σταθερές το 23 και να αυξηθούν κατά 9% στα 29,42 δισεκατομμύρια δολάρια το 24ο έτος. Το δημοσιονομικό 2024 θα είναι μια εντυπωσιακή αύξηση 151% από τις πωλήσεις πριν από την πανδημία ύψους 11,71 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Εξετάζοντας την Taiwan Semiconductor, τα κέρδη αναμένεται να αυξηθούν εντυπωσιακά κατά 54% φέτος και στη συνέχεια να μειωθούν -9% το FY23 στα 5,76 $ ανά μετοχή. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη αυξήθηκαν για το FY22, αλλά κατέγραψαν χαμηλότερη τάση για το FY23 το τελευταίο τρίμηνο.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Στην κορυφή, οι πωλήσεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά 27% το 2022 και άλλο 7% στα 77,31 δισεκατομμύρια δολάρια το FY23. Το FY23, οι πωλήσεις το 2019 θα είναι 35,77 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 129% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. Αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό για μια εταιρεία που λειτουργεί για περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Πηγή εικόνας: Zacks Investment Research

Συμπέρασμα

Κατευθυνόμενοι προς το 2023, η Taiwan Semiconductor φαίνεται σαν μια καλύτερη επένδυση αυτή τη στιγμή. Το TSM έχει μια Zacks Rank #2 (Αγορά) που σχετίζεται με αυξανόμενες εκτιμήσεις κερδών με εξαιρετική αύξηση εσόδων που αναμένεται για το οικονομικό 2022.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της Nvidia απολαμβάνει επί του παρόντος μια κατάταξη Zack #4 (Πώληση) με τις εκτιμήσεις κερδών να πέφτουν για το τρέχον οικονομικό έτος 2023, το οποίο αναμένεται να είναι χαμηλότερο έτος.

Θέλετε τις τελευταίες συστάσεις από την Zacks Investment Research; Σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε τις 7 καλύτερες μετοχές για τις επόμενες 30 ημέρες. Κάντε κλικ για να λάβετε αυτήν τη δωρεάν αναφορά

NVIDIA Corporation (NVDA): Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd. (TSM) : Δωρεάν Αναφορά Ανάλυσης Αποθεμάτων

Η Apple Inc. (AAPL): Δωρεάν αναφορά ανάλυσης μετοχών

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Zacks.com.

Επενδυτική Έρευνα Zacks

Leave a Comment