Ποια είναι η ανάγκη για κανόνες μάρκετινγκ επιρροής στη σημερινή εποχή;

Οι συνήθειες κατανάλωσης περιεχομένου των σύγχρονων ανθρώπων έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές χάρη στο Gen Z. Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή διαδικτυακά χόμπι. Στην πραγματικότητα, μια ανάλυση Statista εκτιμά ότι περισσότερα από 4,26 δισεκατομμύρια άτομα χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2021 και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει σχεδόν τα έξι δισεκατομμύρια μέχρι το 2027. Το Influencer Marketing έχει έρθει στο προσκήνιο χάρη στην αύξηση της δημοτικότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η επιθυμία αλληλεπίδρασης με μεγαλύτερο κοινό έχει δώσει στους απλούς ανθρώπους τις δεξιότητες να γίνουν επηρεαστές, να δημιουργήσουν οπαδούς και να συνεργαστούν με επωνυμίες για να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις.

Οι Gen Z προτιμούν σχετικές γραφικές εικόνες και πνευματώδεις τροχούς από τις παραδοσιακές διαφημίσεις σε εφημερίδες ή τηλεόραση. Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές εκτίθενται πλέον στο μάρκετινγκ με σημαντικό αντίκτυπο μέσω πολλαπλών πλατφορμών κοινωνικών μέσων. Η πιθανότητα κακοποίησης των καταναλωτών από εταιρείες σε όλους τους κλάδους αυξάνεται καθώς περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σε παράγοντες επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για πληρωμένη διαφήμιση και κριτικές προϊόντων. Αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση και παραπλανητικό κατά καιρούς, καθώς οι άνθρωποι ακολουθούν τους αγαπημένους τους παράγοντες επιρροής επειδή προέρχονται από έναν τόπο αυθεντικότητας. Οι κανόνες μάρκετινγκ Influencer διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη τέτοιων λαθών, καθώς διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές εκτίθενται στην κατάλληλη μορφή περιεχομένου και προστατεύουν τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κλάδος του μάρκετινγκ επιρροών αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, με σχεδόν κάθε επωνυμία να επιλέγει παράγοντες επιρροής μέσων κοινωνικής δικτύωσης για διαφήμιση. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες σήμερα αντιμετωπίζουν την πληροφορική παχυσαρκία, η οποία τελικά τους μπερδεύει και καθιστά πιο πιθανό ότι οι επωνυμίες θα παραβιάσουν τα δικαιώματα των καταναλωτών τους. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι κανόνες μάρκετινγκ επιπτώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων τόσο των εμπορικών σημάτων όσο και των καταναλωτών.

Καθώς σχεδόν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να προστατεύονται οι καταναλωτές από την παραπληροφόρηση. Όχι μόνο χαλάει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά και των εμπορικών σημάτων. Οι πολιτικές μάρκετινγκ επιρροής αποτρέπουν μια τέτοια ανέντιμη συμπεριφορά, αυξάνουν τη γνώση των καταναλωτών σε όλους τους κλάδους, προωθούν τη διαφάνεια της επωνυμίας και προωθούν την ηθική συμπεριφορά στο οικοσύστημα ψηφιακού μάρκετινγκ, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να λαμβάνουν καλά ενημερωμένες αποφάσεις. Η διαφάνεια όσον αφορά την επί πληρωμή συνεργασία, #Ad, #Sponsored, #Gifed αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως η κύρια συσχέτιση σύμφωνα με τις οδηγίες της ASCI.

Κανόνες μάρκετινγκ Influencer: Η ανάγκη

Το Influencer Marketing γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, εκθέτοντας τους καταναλωτές σε εκτεταμένο μάρκετινγκ μέσω πολλαπλών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες έχουν πλέον πρόσβαση σε μια ποικιλία από κριτικές επωνυμίας, αλλά δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ του τι είναι αυθεντικό και τι δεν είναι. Οι κανόνες που διέπουν το μάρκετινγκ επηρεασμού είναι κρίσιμοι για την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών και την έκθεσή τους σε αξιόπιστο περιεχόμενο. Είναι σημαντικό οι παράγοντες επιρροής να παρέχουν γνήσια σχόλια μετά τη χρήση του προϊόντος/υπηρεσίας. Μόνο τότε οι καταναλωτές θα μπορούν να λάβουν ακριβείς πληροφορίες και να λάβουν μια καλά ενημερωμένη απόφαση αγοράς.

Το μάρκετινγκ Influencer έχει γίνει ένα buzz για κάθε έμπορο και αποτελεί μέρος σχεδόν κάθε στρατηγικής μάρκετινγκ. Σήμερα, οι καταναλωτές προτιμούν να παρακολουθούν μια ελκυστική διαφήμιση ή να παρακολουθούν ένα πνευματώδες βίντεο παρά να διαβάζουν ή να παρακολουθούν σύγχρονες διαφημίσεις. Μέσω πολλαπλών καναλιών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εκτίθενται σε έντονο μάρκετινγκ επιρροής. Καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σε άτομα που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πληρωμένη διαφήμιση και κριτικές προϊόντων, ο κίνδυνος παραβιάσεων των δικαιωμάτων των καταναλωτών από εταιρείες σε πολλούς κλάδους αυξάνεται. Όταν οι πελάτες ακολουθούν τυφλά τους αγαπημένους τους influencers, μπορεί μερικές φορές να είναι παραπλανητικό και παραπλανητικό. Οι οδηγίες μάρκετινγκ Influencer είναι κρίσιμες για την πρόληψη τέτοιων παραβιάσεων, καθώς διασφαλίζουν ότι οι καταναλωτές εκτίθενται στον σωστό τύπο περιεχομένου και προστατεύουν τα συμφέροντά τους.LinkedIn


Αρνηση

Οι απόψεις που εκφράζονται παραπάνω είναι αυτές του συγγραφέα.ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥLeave a Comment