Πέντε τάσεις εκδηλώσεων για το 2023 – και τι σημαίνουν για τη στρατηγική μάρκετινγκ σας

Τα γεγονότα επιστρέφουν δυναμικά. Δεν έχουν μόλις ανακάμψει από την πανδημία – έχουν αναδειχθεί ως κρίσιμο κανάλι μάρκετινγκ για τη δημιουργία ζήτησης και τη δημιουργία ισχυρών εμπορικών σημάτων.

Σύμφωνα με μια μελέτη της Forrester, το 74% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναφέρουν τα γεγονότα ως την πιο σημαντική τακτική δημιουργίας ζήτησης. Γιατί; Επειδή οι εκδηλώσεις εξυπηρετούν μια σημαντική στρατηγική λειτουργία μάρκετινγκ: επιτρέπουν στις επωνυμίες να προσεγγίζουν γρηγορότερα νέο κοινό, να χτίζουν πιο προσωπικές σχέσεις με υποψήφιους πελάτες και πελάτες και να χτίζουν διαρκείς σχέσεις.

Εξετάζουμε τις πέντε κορυφαίες τάσεις εκδηλώσεων που πρέπει να προσέχουν οι έμποροι το 2023 και πώς μπορούν να βελτιώσουν τη στρατηγική μάρκετινγκ σας.

1. Τα γεγονότα βιώνουν ψηφιακό μετασχηματισμό

Ενώ οι προσωπικές εκδηλώσεις ευδοκίμησαν μετά την πανδημία, η ξαφνική στροφή σε διαδικτυακές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιτάχυνε σημαντικά την ψηφιοποίηση των εκδηλώσεων. Το 2023, οι προσωπικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν περισσότερα ψηφιακά σημεία επαφής, επιτρέποντας στους εμπόρους να συνδέονται καλύτερα με τους συμμετέχοντες και να μετρούν τον άμεσο αντίκτυπο των εκδηλώσεων.

Η έρευνα της Forrester δείχνει ότι το 58% των επαγγελματιών μάρκετινγκ αναμένει ότι τα προηγμένα B2B events θα παραμείνουν υβριδικά και θα συνεχίσουν να το κάνουν το 2023. Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, αυτό παρουσιάζει συναρπαστικές ευκαιρίες να προσεγγίσουν κοινό στο διαδίκτυο, με το 76% να λέει ότι έχει αυξήσει την προσέγγιση και την αφοσίωση τους. ψηφιακός μετασχηματισμός των γεγονότων.

Φυσικά, όπως σε κάθε εκδήλωση, το ψηφιακό περιεχόμενο πρέπει να είναι το σωστό. Είναι καλό να προσεγγίσετε περισσότερους ανθρώπους, αλλά μόνο εάν αποκτήσουν αξία από την εμπειρία.

Σκεφτείτε λοιπόν πώς μπορείτε να ενσωματώσετε περισσότερες ψηφιακές αλληλεπιδράσεις στις προσωπικές σας εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού – πριν από την εκδήλωση, στην εκδήλωση και μετά την εκδήλωση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε εμπειρίες εφαρμογών ιστού/κινητών πριν από την εκδήλωση για να προσφέρετε μια εξατομικευμένη ατζέντα. Στην εκδήλωση, χρησιμοποιήστε έρευνες και δημοσκοπήσεις για να λάβετε σχόλια σχετικά με την εκδήλωση και τη συνεδρία και προσφέρετε περιεχόμενο που ζητήθηκε στους συμμετέχοντες μετά την εκδήλωση.

2. Το σήμα σε εξέλιξη εκδήλωσης θα είναι το κλειδί

Σήμερα, το ταξίδι του αγοραστή B2B είναι μεγαλύτερο, πιο σύνθετο και περιλαμβάνει περισσότερους ενδιαφερόμενους. Η ανάπτυξη βαθύτερης δέσμευσης σε αυτό το ταξίδι θα είναι κρίσιμη για την αύξηση των εσόδων για τις ομάδες μάρκετινγκ. Η βαθύτερη δέσμευση όχι μόνο ενισχύει την εμπειρία της επωνυμίας, αλλά αυξάνει επίσης την αφοσίωση των πελατών και βελτιώνει τη συνολική εμπειρία του πελάτη.
Οι εκδηλώσεις προσφέρουν το τέλειο κανάλι για την εμβάθυνση αυτών των σχέσεων με υποψήφιους πελάτες και πελάτες. Πατώντας σε διαφορετικά στάδια της διαδικασίας αγοράς, μπορούν να συντομεύσουν το ταξίδι του αγοραστή και να σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω από την επωνυμία σας.

Ένας τρόπος για να αυξήσετε την αφοσίωση είναι να επαναπροσδιορίσετε και να χρησιμοποιήσετε ξανά το περιεχόμενο της εκδήλωσης σας σε άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Μέσω καναλιών όπως διαδικτυακά σεμινάρια, εικονικές εκδηλώσεις και περιεχόμενο βίντεο κατ’ απαίτηση, οι έμποροι μπορούν να δημιουργήσουν ένα κοινό που είναι συνεχώς αφοσιωμένο, πολύ καιρό μετά το τέλος της εκδήλωσης.

3. Τα δεδομένα συμβάντων θα επιτρέψουν περισσότερη προσαρμογή

Βαθύτερη σύνδεση σημαίνει βαθύτερες γνώσεις. Τα συμβάντα προσφέρουν μεγαλύτερο αριθμό σημείων επαφής από τα κανάλια όπως η πληρωμένη αναζήτηση ή το μάρκετινγκ μέσω email. Η ψηφιοποίηση έχει επίσης διευκολύνει τη συλλογή δεδομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του συμβάντος, καθιστώντας τα πιο μετρήσιμα και ποσοτικά από ποτέ. Οι έμποροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσουν την εξατομίκευση και να βελτιώσουν τη στόχευση.

Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, ο στόχος θα πρέπει να είναι η χρήση μεμονωμένων δεδομένων συμβάντων για τη δημιουργία μιας στρατηγικής μάρκετινγκ εστιασμένης στο κοινό. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μετρήσεις αφοσίωσης για να δημιουργήσετε βαθμολογίες αφοσίωσης, να προσδιορίσετε τις περιόδους σύνδεσης ή το περιεχόμενο που ενδιαφέρουν περισσότερο τους συμμετέχοντες και τις αλληλεπιδράσεις σε μια εκδήλωση. Το αποτέλεσμα? Μια πλήρης άποψη του ταξιδιού και των ενδιαφερόντων των συμμετεχόντων.

4. Το κόστος τεχνολογίας εκδηλώσεων θα αυξηθεί

Η έρευνα της Forrester δείχνει ότι το 57% των επαγγελματιών μάρκετινγκ θα αυξήσουν τις δαπάνες τους για την τεχνολογία εκδηλώσεων το 2022. Αυτό περιλαμβάνει τόσο την τεχνολογία εικονικών εκδηλώσεων όσο και την τεχνολογία που υποστηρίζει την ψηφιακή αλληλεπίδραση σε διαπροσωπικές εκδηλώσεις.

Αυτή η αύξηση των δαπανών, σε συνδυασμό με τα πολύτιμα δεδομένα που δημιουργούνται από εκδηλώσεις, σημαίνει ένα πράγμα: η τεχνολογία εκδηλώσεων είναι martech. Δεν είναι πλέον ξεχωριστά κομμάτια τεχνολογίας.

Το 2023, η τεχνολογία εκδηλώσεων θα πρέπει να αποτελεί βασικό μέρος της τεχνολογικής σας στοίβας και να ενσωματώνεται με το CRM, τον αυτοματισμό μάρκετινγκ και άλλα συστήματα για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ροή δεδομένων. Αυτό θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα της διαδρομής του πελάτη σε όλες τις τακτικές μάρκετινγκ που έχετε.

5. Το βίντεο θα είναι το κύριο εργαλείο για εκδηλώσεις

Σύμφωνα με το Cisco Video Networking Index, το περιεχόμενο βίντεο θα αντιπροσωπεύει το 82% της συνολικής κίνησης στο Διαδίκτυο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αυτό, μαζί με την άνοδο του TikTok και τη δύναμη των πλατφορμών ροής όπως το Netflix, δείχνει ότι τα βίντεο με σνακ και γεύσεις γίνονται όλο και περισσότερο ο βασιλιάς και η βασίλισσα του περιεχομένου.

Και δεν είναι μόνο αυτό: οι θεατές θέλουν και αναμένουν να παρακολουθούν περιεχόμενο βίντεο κατόπιν ζήτησης όταν τους αφορά.

Αυτή η όρεξη για βίντεο κατ’ απαίτηση προσφέρει μια ευκαιρία συνδυασμού περιεχομένου εκδήλωσης με άλλες στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ και για τις ομάδες μάρκετινγκ να ευθυγραμμιστούν με τις ομάδες εκδηλώσεων για να σχεδιάσουν και να διανείμουν περιεχόμενο βίντεο πριν και μετά την εκδήλωση. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να δημιουργήσετε έναν κόμβο περιεχομένου κατ’ απαίτηση όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συνεδρίες ομιλητών και άλλο αποκλειστικό περιεχόμενο από την εκδήλωσή σας.

Μεγιστοποιήστε το πλήρες δυναμικό των γεγονότων

Όπως δείχνουν αυτές οι τάσεις, οι εκδηλώσεις γίνονται όλο και πιο ψηφιακές. Για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλό: σημαίνει μεγαλύτερες ευκαιρίες για σύνδεση με το κοινό σας, επιτρέποντάς σας να συγκεντρώσετε πολύτιμα δεδομένα και πληροφορίες και να δημιουργήσετε μια ολιστική άποψη για το κοινό σας.

Όταν σχεδιάζετε τη στρατηγική μάρκετινγκ για το 2023, να θυμάστε ότι οι εκδηλώσεις δεν είναι σιωπηλές δραστηριότητες. Είναι βασικοί συνεισφέροντες στις ενσωματωμένες καμπάνιες μάρκετινγκ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε στάδιο της διαδρομής του αγοραστή για την παροχή εξατομικευμένου περιεχομένου, τη δημιουργία σχέσεων με το κοινό σας και τελικά την απόδειξη της απόδοσης επένδυσης (ROI).

Θέλετε να κάνετε σωστή στρατηγική μάρκετινγκ εκδηλώσεων; Εξερευνήστε εδώ.

Leave a Comment