Ο Mc Claude Emmanuel, επικεφαλής της ιθαγένειας Saint Lucia από το τμήμα επενδύσεων, προσελκύει επενδυτές στο Private Wealth Forum στη Φλόριντα

Castries, Saint Lucia, 08 Δεκεμβρίου 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — Ο Mc Claude Emmanuel, επικεφαλής του Citizenship by Investment Association of Saint Lucia, βρέθηκε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες για 7η χρονιά.ντο Ετήσιο Φόρουμ Προσωπικού Πλούτου στη Φλόριντα.

Στην εκδήλωση μόνο με πρόσκληση συμμετέχουν ιδιωτικοί πλούτοι και θεσμικοί επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων διαχειριστών πλούτου, εταιρικών συντάξεων, δημόσιων συντάξεων, ασφαλιστικών ταμείων, ιδρυμάτων, ιδρυμάτων, κρατικών επενδυτικών ταμείων, οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης και ιδιωτικών τραπεζιτών. Η εκδήλωση στοχεύει να φέρει σε επαφή την κοινότητα διαχείρισης επενδύσεων για εμπειρίες ηγεσίας που βασίζονται σε ομοτίμους που παρέχουν μια πλατφόρμα για εκπαίδευση, επιχειρηματική ανάπτυξη και δικτύωση.

Ο Emmanuel μίλησε σε διαχειριστές πλούτου για το γιατί η Saint Lucia αποτελεί μέρος του καλαθιού των υπεράκτιων επενδυτικών επιλογών τους.

Ως μία από τις νεότερες υπηκοότητες με επενδυτικές προσφορές στην αγορά, η Saint Lucia ανταγωνίζεται σίγουρα τους καλύτερους όσον αφορά το τι έχει να προσφέρει στους επενδυτές.

Επί του παρόντος, υπάρχουν τέσσερις κύριοι τρόποι με τους οποίους οι επενδυτές μπορούν να αποκτήσουν την πολυπόθητη υπηκοότητα της Αγίας Λουκίας, ο κυριότερος από αυτούς μέσω του Εθνικού Οικονομικού Ταμείου. Αυτό το Ταμείο δημιουργήθηκε για να προσελκύσει άμεσες ξένες επενδύσεις σε εθνικά κατασκευαστικά έργα όπως η αύξηση και η βελτίωση των υποδομών στη χώρα. Μέσω αυτού του Ταμείου βελτιώθηκαν και κατασκευάστηκαν αυτοκινητόδρομοι, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία.

Για μια ελάχιστη επένδυση 100.000,00 $ ανά αιτούντα, οι επενδυτές των ΗΠΑ μπορούν να γίνουν μέρος των μεγαλύτερων ιστοριών επιτυχίας της Καραϊβικής.

“Η Αγία Λουκία έχει μια ισχυρή οικονομία και το νόμισμά μας είναι το δολάριο της Ανατολικής Καραϊβικής έναντι του δολαρίου ΗΠΑ – 1,00 $ ΗΠΑ ισοδυναμεί με 2,70 $ EC – και είναι τα τελευταία 70 χρόνια”, δήλωσε ο Emmanuel.

Σύμφωνα με τη Moody’s Analytics, το νησιωτικό έθνος μπόρεσε να προσελκύσει ξένες επιχειρήσεις και επενδύσεις, ιδιαίτερα στις υπεράκτιες τραπεζικές και τουριστικές βιομηχανίες. Ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή θέσεων εργασίας και εισοδήματος της Αγίας Λουκίας – που αντιπροσωπεύει το 65 τοις εκατό του ΑΕΠ – και η κύρια πηγή εσόδων από συνάλλαγμα του νησιού. Ο μεταποιητικός τομέας είναι ο πιο ποικιλόμορφος στην Ανατολική Καραϊβική.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα της Αγίας Λουκίας της Ανατολικής Καραϊβικής έχει αναδειχθεί σε μια νέα αγαπημένη χώρα για τους επενδυτές. Αυτό οφείλεται στην αναπτυσσόμενη οικονομία, το σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον και το φορολογικό καθεστώς που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, των επενδυτών και των πολιτών της.

«Έχουμε ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν και έχουμε καταταγεί ως ο νούμερο ένα προορισμός για μήνα του μέλιτος στον κόσμο τα τελευταία 10 χρόνια. Η Saint Lucia φιλοξενεί επίσης μεγάλες μάρκες φιλοξενίας όπως το Hilton και το Marriott, και οι ακτές μας προσελκύουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Emmanuel.

Η πολύχρωμη κληρονομιά της Αγίας Λουκίας είναι ενσωματωμένη στον πολιτισμό του νησιού και γιορτάζεται από ντόπιους και επισκέπτες. Εκτεινόμενα εκατοντάδες χρόνια και περιλαμβάνοντας ιστορίες πειρατών, αποικιών και μαχών, είναι αρκετά για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον οποιουδήποτε.

Κάθε μέρος του νησιού έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά για να ζήσετε και να απολαύσετε. Η ηφαιστειακή προέλευση του νησιού είναι ο λόγος για την πλούσια βλάστηση, τις καταπραϋντικές πισίνες λάσπης και τις εμβληματικές Πηγές Θείου.

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Saint Lucia πρέπει να είναι ελκυστική για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και τους αιτούντες, ο Emmanuel απάντησε ότι η χώρα έχει ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, σταθερή οικονομία και οι πολιτικές της διευκολύνουν τους επιχειρηματίες, για να μην αναφέρουμε τον ευνοϊκό καιρό στην Καραϊβική.

Η Αγία Λουκία είναι επίσης πολύ καλά συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο κόσμο με διεθνείς πτήσεις προς τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη. Το χαμηλό κόστος ζωής και η υψηλή ποιότητα ζωής το καθιστούν ιδανικό μέρος για να ζήσετε. Ο τρόπος ζωής της Καραϊβικής έχει μια καθολική απήχηση και είναι απλά απαράμιλλος.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, είχαμε μια έκρηξη ερωτήσεων από Βορειοαμερικανούς που θέλουν να εργαστούν από οπουδήποτε – συνήθως βλέπουμε ανθρώπους με φορητούς υπολογιστές στην παραλία, σε λόμπι ξενοδοχείων και βίλες – αυτό είναι ένα από τα ισχυρά σημεία πώλησης. Πόντοι για πολίτες των ΗΠΑ που θέλουν να επενδύσουν στην Αγία Λουκία.

Όσοι θέλουν να ξεφύγουν από τις πιέσεις και την τεμπελιά της ζωής στην πόλη θα είναι κατάλληλοι να επενδύσουν στη χώρα.

Η χώρα έχει επίσης ένα ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, με τους Αμερικανούς επενδυτές να μην υποχρεούνται να πληρώσουν φόρο κληρονομιάς, παγκόσμιο φόρο εισοδήματος ή φόρο κεφαλαιουχικών κερδών – καθιστώντας την ιδανική τοποθεσία για προγραμματισμό πλούτου.

Εξετάζοντας ποιες εθνικότητες προτιμούν να λάβουν δεύτερη υπηκοότητα από την Αγία Λουκία, ο Εμμανουήλ είπε: «Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αιτούντων, η Κίνα συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα και μέχρι το 2021, οι αιτούντες των ΗΠΑ έχουν πάρει τη δεύτερη θέση – ειδικά οι αιτούντες από τις πολιτείες Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Φλόριντα και μικρός αριθμός του Λας Βέγκας. Στον Καναδά, πολλοί υποψήφιοι προέρχονται από το Τορόντο.”

Ο Emmanuel πρόσθεσε επίσης ότι οι δύο κύριοι λόγοι που οι Αμερικανοί αναζητούν δεύτερη υπηκοότητα από την Saint Lucia είναι η ασφάλεια και ο φορολογικός σχεδιασμός.

«Πολλοί πολίτες των ΗΠΑ αναζητούν ασφάλεια. Οι Αμερικανοί ταξιδεύουν ευρέως και τα διαβατήριά τους μπορούν να θεωρηθούν στόχος, ειδικά λόγω των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών συγκρούσεων σε περιοχές όπως η Μέση Ανατολή και η Ανατολική Ευρώπη. Αυτό που κάνουν όταν ταξιδεύουν σε αυτές τις περιοχές είναι να χρησιμοποιούν το διαβατήριό μας και να κρατούν το αμερικανικό διαβατήριο στην πίσω τσέπη τους. Ο δεύτερος κύριος λόγος για να επενδύσουμε στο επενδυτικό μας πρόγραμμα ιθαγένειας είναι για να εκμεταλλευτούμε το ευνοϊκό φορολογικό μας σύστημα, το οποίο συνεχίζει να κερδίζει χρήματα. Η Saint Lucia προσφέρει πολλές λύσεις υπεράκτιας χρηματοδότησης.

CONTACT: PR Saint Lucia Saint Lucia +1 758 458 6050 [email protected]

Leave a Comment