Ο Μπάιντεν αποκαλύπτει νέο υπουργικό συμβούλιο για την οικονομική ανάπτυξη και τις αμερικανικές επενδύσεις

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη τον σχηματισμό ενός νέου υπουργικού συμβουλίου κορυφαίων αξιωματούχων των ΗΠΑ που επικεντρώνεται στις εγχώριες επενδύσεις και την εφαρμογή των νόμων για τις υποδομές και την καθαρή ενέργεια που υπέγραψε ο Μπάιντεν στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του.


Τι πρέπει να γνωρίζετε

  • Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε το σχηματισμό ενός νέου υπουργικού συμβουλίου κορυφαίων αξιωματούχων των ΗΠΑ που επικεντρώνεται στις εγχώριες επενδύσεις και στην εφαρμογή νόμων για τις υποδομές και την καθαρή ενέργεια.
  • Η μετάβαση στη φάση υλοποίησης της οικονομικής ατζέντας του Μπάιντεν έρχεται καθώς ο πρόεδρος επέκρινε επίσης την πρόσφατη οικονομική στάση της νέας κυβέρνησης της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένης της μέχρι στιγμής άρνησής τους να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους.
  • Ο Μπάιντεν μίλησε για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας στη Βιρτζίνια την Πέμπτη, αφού ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε 2,9% πέρυσι, καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε και οι θέσεις εργασίας συνέχισαν να αυξάνονται.
  • Ο Λευκός Οίκος είπε ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο της Investing in America έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι το οικονομικό σχέδιο του Μπάιντεν θα επενδύσει στον ιδιωτικό τομέα και θα οδηγήσει σε πρόοδο για τα επόμενα χρόνια.

Η κίνηση για την εφαρμογή της οικονομικής ατζέντας του Μπάιντεν έρχεται καθώς ο πρόεδρος επικρίνει την οικονομική στάση της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένης της άρνησής της να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους που μέχρι στιγμής απειλούσε την αστάθεια.

Ο Μπάιντεν μίλησε για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας στη Βιρτζίνια την Πέμπτη, αφού ανέφερε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε 2,9% πέρυσι, καθώς ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε και οι θέσεις εργασίας συνέχισαν να αυξάνονται. Οι αιτήσεις για ανεργία μειώθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα καθώς η ένδειξη παραμένει χαμηλή.

«Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε ο πρόεδρος σε πλήθος Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια, τοπικούς αξιωματούχους, εργατικούς ηγέτες και μέλη του σωματείου Steamfitters Local 602.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τα κέρδη που έχουν κάνει οι πολιτικές μας… από τους Ρεπουμπλικάνους της MAGA που απειλούν να καταστρέψουν αυτή την πρόοδο στη Βουλή».

Την Πέμπτη, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το νέο του υπουργικό συμβούλιο Invest in America θα περιλαμβάνει τους υπουργούς εμπορίου, εργασίας, μεταφορών, οικονομικών, ενέργειας, υγείας και ανθρώπινων υπηρεσιών, καθώς και τον διαχειριστή της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Θα περιλαμβάνει επίσης δύο συμβούλους επιφορτισμένους με την επίβλεψη των σημαντικών επιτευγμάτων της κυβέρνησης Μπάιντεν: τον Mitch Landrieu, τον συντονιστή υλοποίησης υποδομών, και τον John Podesta, τον σύμβουλο καθαρής ενέργειας που επικεντρώνεται στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο να διασφαλίσει ότι το οικονομικό του σχέδιο επενδύει στον ιδιωτικό τομέα και οδηγεί σε πρόοδο τα επόμενα χρόνια.

«Τώρα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε σε αυτό κάθε μέρα – χωρίς αστείο – πρέπει να το κάνουμε να συμβεί, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να δουν τι προσφέρουμε, να τους το δώσουμε απευθείας», είπε.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να ασκήσει βέτο σε οποιεσδήποτε ακραίες οικονομικές προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος που περνούν από τη Βουλή και τη Γερουσία, παρόλο που οι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να ελέγχουν την άνω βουλή.

Μία από αυτές τις ιδέες, που ονομάζεται Fair Tax Act, θα απαλλαγεί από τους περισσότερους φόρους, αλλά θα αυξήσει τον εθνικό φόρο επί των πωλήσεων στο 23%, συν την κατάργηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων έως το 2027. Αλλά ο πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy, D-Calif., απέρριψε την πρόταση όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος και ο Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες επισήμαναν τη νομοθεσία και την άρνηση των Ρεπουμπλικανών να αυξήσουν το όριο χρέους ως απόδειξη ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «επιλέγουν σκόπιμα να προκαλέσουν αυτού του είδους τον πόνο στον αμερικανικό λαό».

“Γιατί? Αυτό το έθνος έχει περάσει πάρα πολλά», πρόσθεσε. «Όχι στο ρολόι μου».

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ ​​από τη Φλόριντα είπε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει χαμηλότερες ομοσπονδιακές δαπάνες και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για τον συνεχιζόμενο πληθωρισμό.

“Όταν όλοι πηγαίνουν στο παντοπωλείο αυτή την εβδομάδα, μπορείτε να κατηγορήσετε όλους στο DC που δεν θέλουν να ζήσουν με τις δυνατότητές μας για να αυξηθούν τα επιτόκιά σας και να αυξηθεί το κόστος των αυγών και του κρέατος”, είπε.

Ενώ ο Μπάιντεν έχει επισημάνει την αύξηση των θέσεων εργασίας από την ανάληψη των καθηκόντων του, προσθέτοντας 11 εκατομμύρια καθώς η χώρα ανακάμπτει από την πανδημία, η κυβέρνησή του αντιμετώπισε επίσης την πραγματικότητα των μαζικών απολύσεων στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες. Η Microsoft ανακοίνωσε 10.000 περικοπές θέσεων εργασίας αυτή την εβδομάδα και η Google ανακοίνωσε 12.000 πριν από μια μέρα.

Η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού Shalanda Young είπε στο Spectrum News ότι «υπάρχουν ειδικές συνθήκες γύρω από τον κλάδο της τεχνολογίας».

«Αλλά αν κοιτάξετε την αγορά εργασίας στο σύνολό της, συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρούς αριθμούς θέσεων εργασίας. Συνεχίζουμε να βλέπουμε τους μισθούς να αυξάνονται”, είπε. “Αυτό στο οποίο είπε αυτός ο πρόεδρος ότι θα επικεντρωθεί — να πάρει πίσω την κατασκευαστική μας βάση, να φτιάξει πράγματα στην Αμερική — αυτό συμβαίνει”.

Leave a Comment