Ο μέντορας νεοσύστατων επιχειρήσεων μιλάει για τις κοινότητες για τους επιχειρηματίες | Ταϊβάν Ειδήσεις

ΤΑΪΠΕΙ (Ειδήσεις Ταϊβάν) — Ο παγκόσμιος συνήγορος εκκίνησης του Amazon Web Services (AWS) Mark Birch υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες για να δημιουργήσουν κοινότητες και να οικοδομήσουν σχέσεις παγκοσμίως.

Ο Birch μίλησε στο podcast του Startup Island την Παρασκευή (27 Ιανουαρίου) για να συζητήσει τη δουλειά του μετά την κεντρική του ομιλία στο φεστιβάλ startup Meet Taipei 2022. Έγινε μέλος του οικοδεσπότη Jon Y για να μιλήσει για την οικοδόμηση μιας κοινότητας startup, την εστίαση στις βασικές αρχές των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση του να είναι ατομικός επιχειρηματίας.

Ως πρώην ιδρυτής επιχείρησης ο ίδιος, ο Birch τόνισε τη σημασία της ύπαρξης μιας ισχυρής κοινότητας ιδρυτών και ενός ακμάζοντος οικοσυστήματος για να ευδοκιμήσουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Μπορείς να είσαι ένα απίστευτα ταλαντούχο άτομο ή μπορεί να έχεις μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα, αλλά συχνά χρειάζεσαι ένα οικοσύστημα και μηχανισμούς υποστήριξης για να σε ωθήσουν στην πορεία», είπε.

Πρόσθεσε ότι ένα καλά ανεπτυγμένο οικοσύστημα όχι μόνο αυξάνει τις πιθανότητες συνάντησης με πιθανούς επενδυτές και εταίρους. Παρέχει επίσης ευκαιρίες να συναντήσετε άλλους ομοϊδεάτες επιχειρηματίες για να μοιραστείτε ιδέες και να νικήσετε την επιχειρηματική μοναξιά.

Ο Birch περιέγραψε τον ρόλο του AWS Global Start-up Advocate ως βοηθώντας τους ιδρυτές να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται σε μια δεδομένη στιγμή. “Όταν κάθομαι με έναν ιδρυτή… σκέφτομαι πάντα πώς μπορώ να παράσχω μια σύνδεση πόρων”, είπε.

Η Birch παρέχει επίσης ένα σημείο επαφής για τους ιδρυτές για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες και τις στρατηγικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, είπε ο Birch. “Παρέχουμε 200 (υπηρεσίες), επομένως πρέπει να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα δομικά στοιχεία για να δημιουργήσετε την εκκίνηση σας.”

Ο Μπιρτς είπε ότι η μετάβαση από την αμειβόμενη εργασία στο να είναι ιδρυτής μπορεί να είναι δύσκολη για ορισμένους. Είπε ότι είχε μια σειρά από επιλογές υποστήριξης και προϋπάρχουσες επαφές όταν έκανε αμειβόμενη εργασία. Αλλά αφού έγιναν ιδρυτές, εξαφανίστηκαν όλοι.

«Συχνά λέω ότι η επιχειρηματικότητα είναι συχνά πολύ μοναχική γιατί πηδάς στον ωκεανό και πρέπει να κολυμπήσεις μόνος σου», είπε.

Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντική η ανάπτυξη μιας υποστηρικτικής κοινότητας, είπε ο Birch. Όταν ξεκίνησε ως ιδρυτής στη Νέα Υόρκη, δεν υπήρχε έτοιμο οικοσύστημα όπου οι επιχειρηματίες της τεχνολογίας να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, είπε.

«Τώρα, χρόνια αργότερα, οι πόροι και οι κοινότητες που είναι διαθέσιμες είναι πολύ διαφορετικές», είπε. “Επιπλέον, έχετε κοινότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε.”

Εκτός από το ότι έχει ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης, η Birch είπε ότι συχνά τονίζει ότι οι ιδρυτές και οι επιχειρηματίες πρέπει να επικεντρωθούν πρώτα στα βασικά. “Χτίζετε ένα προϊόν που προσθέτει ουσιαστικά αξία στον κόσμο και αλλάζει τον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι χρήστες;” – ρώτησε.

Ο Birch μίλησε επίσης για την έννοια της «ενεργητικής ακρόασης», η οποία λέει ότι θα βοηθήσει τους ιδρυτές να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους προκαταλήψεις. «Φοράμε «χαρούμενα αυτιά», δηλαδή ακούμε πράγματα που επιβεβαιώνουν αυτά που πιστεύουμε και τείνουμε να απορρίπτουμε πράγματα που δεν ταιριάζουν με αυτές τις πεποιθήσεις», είπε.

«Εάν δεν ακούτε με σκοπό να φιλτράρετε την προκατάληψη, μπορεί να ακούτε πολλά σήματα που λένε ότι κατευθύνεστε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ στην πραγματικότητα δεν είστε».

Η Birch ανέφερε επίσης την αξία του να έχεις μέντορα. «Είναι ωραίο να ακούς μια εξωτερική προοπτική για να μπορέσεις να ξεφύγεις από το μυαλό σου. Και ακόμα κι αν δεν ακούς τη συμβουλή του μέντορά σου, καλό είναι τουλάχιστον να το συζητάς».

Είπε επίσης ότι η επαγγελματική εξουθένωση είναι ένα μεγάλο πρόβλημα μεταξύ των επιχειρηματιών και η ικανότητα κατανόησης των προσωπικών περιορισμών είναι βασικό χαρακτηριστικό ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. «Θα δουλέψεις σκληρά, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το να δουλεύεις τα πάντα. Πρέπει να κάνετε τη σκληρή δουλειά, αλλά πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας».

Leave a Comment