Ο Κριστ είπε ότι μείωσε τα ποσοστά ασφάλισης ως κυβερνήτης. Ποια είναι η πλήρης ιστορία;

Σύμφωνα με τον υποψήφιο κυβερνήτη των Δημοκρατικών, Charlie Crist, οι ιδιοκτήτες κατοικιών στη Φλόριντα έχουν ένα άτομο να κατηγορήσουν για την αύξηση των ασφαλίστρων: τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Ron DeSantis.

Ο τυφώνας Ian εξέθεσε την αστάθεια της ασφαλιστικής αγοράς των ιδιοκτητών σπιτιού του κράτους. Έξι ασφαλιστές ακινήτων στη Φλόριντα υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης το 2022, αναφέρουν οι Tampa Bay Times.

Σχετίζεται με: Τι θα μπορούσε να σημαίνει ο τυφώνας Ίαν για τον κλάδο ασφάλισης ακινήτων της Φλόριντα

Μια διαφήμιση από την καμπάνια του Crist αντιπαραβάλλει τα ποσοστά υπό τον DeSantis με αυτό που συνέβη αφότου ο Crist έγινε κυβερνήτης πριν από 15 χρόνια.

«Επέτρεψε να αυξηθούν τα ποσοστά ασφάλισης κατοικίας και αύξησε τους φόρους στους Floridians κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια», είπε ο Crist. «Όταν ήμουν κυβερνήτης σας, μειώσαμε τα ποσοστά ασφάλισης κατά 10 τοις εκατό».

Το PolitiFact εκτίμησε την παρόμοια αξίωση του Crist σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια συν νέους φόρους, σημειώνοντας ότι οι διαδικτυακοί αγοραστές έπρεπε να πληρώσουν τον φόρο επί των πωλήσεων της πολιτείας προτού ο DeSantis υπογράψει έναν νέο νόμο για την είσπραξη του φόρου το 2017.

Σε αυτόν τον έλεγχο στοιχείων, θα εξετάσουμε τις αξιώσεις ασφάλισης περιουσίας της Christine, κάτι που ανέφερε. πριν.

Ο Crist ήταν κυβερνήτης της Φλόριντα από το 2007 έως το 2010. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του, η κύρια κίνηση ασφάλισης περιουσίας του κράτους ήταν η κρατική ασφαλιστική εταιρεία, Citizens Property Insurance Corp. ήταν ένα νομοσχέδιο που θα πάγωσε προσωρινά τα ποσοστά ασφάλισης του ιδιοκτήτη σπιτιού και θα το εξουσιοδοτούσε. ανταγωνίζεται την ιδιωτική αγορά.

Οι ακατέργαστοι αριθμοί υποστήριξαν τον ισχυρισμό του για μείωση 10% στα ποσοστά ασφάλισης κατοικίας ενώ η Christine ήταν κυβερνήτης, αλλά δεν λένε την πλήρη ιστορία της συνεχιζόμενης επίδρασής της στην ασφάλιση περιουσίας.

Γιατί τα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 10% έως το 2010;

Οκτώ τυφώνες έπληξαν τη Φλόριντα μεταξύ 2004 και 2005, αφήνοντας τους ιδιοκτήτες σπιτιών στο γάντζο για υψηλότερα ασφάλιστρα. Εν όψει της εκλογής κυβερνήτη του 2006, η ασφαλιστική αγορά ήταν μια σημαντική ανησυχία.

Ο Crist, τότε Ρεπουμπλικανός, έκανε εκστρατεία με μια υπόσχεση να βοηθήσει τους καταναλωτές και τα πορτοφόλια τους. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, κάλεσε το νομοθετικό σώμα της πολιτείας σε ειδική συνεδρίαση για την ασφάλιση περιουσίας.

Οι νομοθέτες πέρασαν το HB 1A με δικομματική υποστήριξη και ο Crist το υπέγραψε ως νόμο τον Ιανουάριο του 2007. Το μέτρο είχε ως στόχο να παγώσει τα ποσοστά των πολιτών και να διευκολύνει τις απαιτήσεις συμμόρφωσης.

Ο νόμος της Φλόριντα προηγουμένως απαιτούσε από τους πολίτες να ορίζουν επιτόκια με βάση τους κορυφαίους ασφαλιστές της πολιτείας για να αποφύγουν τον ανταγωνισμό με την ιδιωτική αγορά. Το HB 1A αφαίρεσε αυτή την απαίτηση και οι πολίτες έγιναν σημαντικός ανταγωνιστής στην ασφαλιστική αγορά των ιδιοκτητών σπιτιού.

Σε όλη την επικράτεια, τα ασφάλιστρα για τους πολίτες και τους ιδιωτικούς ασφαλιστές μειώθηκαν από κατά μέσο όρο 1.679 $ σε 1.463 $ το 2008 — περίπου 13%. Ο ιστότοπος της καμπάνιας 2022 της Crist απέδωσε την πτώση στο HB 1A. Ωστόσο, οι ειδικοί είπαν ότι οι αλλαγές στην ασφαλιστική νομοθεσία δεν επηρέασαν άμεσα την αγορά.

Λάβετε πληροφορίες για την πολιτική της Φλόριντα

Εγγραφείτε στο δωρεάν ενημερωτικό δελτίο Buzz

Η πολιτική συντάκτρια Emily L. Mahoney θα σας στέλνει πληροφορίες για την τοπική, πολιτειακή και εθνική πολιτική κάθε Πέμπτη.

Είστε όλοι εγγεγραμμένοι!

Θέλετε περισσότερα από τα δωρεάν, εβδομαδιαία ενημερωτικά δελτία μας στα εισερχόμενά σας; Ας αρχίσουμε.

Εξερευνήστε όλες τις επιλογές σας

«Υπάρχει συνήθως μια περίοδος 18 έως 24 μηνών πριν δούμε τα αποτελέσματα της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τομέα στη Φλόριντα», είπε.

Έτσι, η πτώση που παρατηρήθηκε το 2008 είναι σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των αλλαγών που έγιναν πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του Crist. (Παρόλα αυτά, σημειώθηκε πτώση 10% από το 2007 έως το 2010 — το πρώτο και το τελευταίο πλήρες έτος του Crist ως κυβερνήτης.)

Μια έκθεση του Μαρτίου 2010 από τη Risk Management Solutions, μια ιδιωτική εταιρεία με συμβόλαιο με το κράτος, απέδωσε μεγάλο μέρος της πτώσης από το 2006 σε προσαρμογές στις πιστώσεις μετριασμού της ανεμοθύελλας της Φλόριντα.

Χρονολογούνται από το 1993, οι πιστώσεις μετριασμού της ανεμοθύελλας είναι εκπτώσεις που δίνονται σε ιδιοκτήτες σπιτιού που επενδύουν σε τροποποιήσεις που αυξάνουν την αντοχή του σπιτιού τους στις ζημιές από την καταιγίδα.

Ωστόσο, ορισμένοι ασφαλιστές θα ανακτούσαν το κόστος τους χρεώνοντας στους καταναλωτές άλλα τέλη, και μόλις το 2006 ο κανονισμός του Υπουργείου Ασφάλισης της Φλόριντα απαγόρευσε στους ασφαλιστές να το κάνουν. Η έκθεση αναφέρει ότι τέτοιες αλλαγές οδήγησαν σε σημαντική μείωση των ασφαλίστρων.

Το μέσο ασφάλιστρο του ιδιοκτήτη σπιτιού μειώθηκε κατά 3% από το 2008 έως το 2009. Ωστόσο, οι χαμηλές τιμές ήταν βραχύβιες. Μια έκθεση της Επιτροπής Μεθοδολογίας Προβολής Απωλειών Τυφώνων της Φλόριντα ανέφερε ότι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα παγωμένα επιτόκια των πολιτών.

Οι πολίτες αυξήθηκαν κατά σχεδόν 400.000 συμβόλαια μεταξύ 2004 και 2007, με συνολικά 1,2 εκατομμύρια ακίνητα το 2010.

Ευτυχώς για τους Floridians και την ασφαλιστική αγορά υπό τον Crist, δεν υπήρξαν σημαντικοί τυφώνες κατά τη διάρκεια της θητείας του Crist. Αν το είχαν κάνει, οι πολίτες πιθανότατα δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τις απαιτήσεις τους, ανέφερε το Insurance Journal το 2014.

Το 2009, η Crist υπέγραψε το HB 1495 για να τερματίσει το πάγωμα των επιτοκίων και να επιτρέψει στους πολίτες να αυξήσουν τα ασφάλιστρα του ιδιοκτήτη τους. Το νόμιμο επιτόκιο αυξάνεται στο 10% έως ότου οι Πολίτες είναι αναλογιστικά υγιείς ή ταιριάζουν με τις πρακτικές τιμολόγησης των ιδιωτικών ασφαλιστών.

Ασφάλειες στο DeSantis

Τα ποσοστά ασφάλισης ακινήτων στη Φλόριντα είναι αυτή τη στιγμή από τα υψηλότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το μέσο ασφάλιστρο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού στη Φλόριντα είναι 4.231 $, σύμφωνα με το Insurance Information Institute.

«Σχεδόν όλες οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν νόμος το 2007 και οι οποίες δεν άρεσαν στους ασφαλιστές είτε έχουν καταργηθεί είτε δεν εφαρμόζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Crist, Σαμ Ραμίρεζ.

Ωστόσο, μια έκθεση του προγράμματος διαχείρισης κινδύνων και ασφάλισης του State University της Φλόριντα ανέφερε ότι οι μόνιμες επιπτώσεις του νόμου του Crist του 2007 «μπορούν ακόμη να φανούν σήμερα καθώς τα ποσοστά πολιτών παραμένουν κάτω από τα αναλογιστικά επαρκή επίπεδα σε πολλές περιοχές της πολιτείας».

Οι ειδικοί είπαν ότι ο DeSantis δεν έχει προκαλέσει πρόβλημα στην ασφαλιστική αγορά της Φλόριντα, αλλά δεν έχει κάνει πολλά για να διορθώσει το πρόβλημα.

«Είναι δύσκολο να πούμε ότι δεν έχουμε μια πιο ζωντανή ασφαλιστική αγορά εξαιτίας κάτι που έκανε ο DeSantis», δήλωσε η Patricia Born, καθηγήτρια στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Κινδύνων του State University της Φλόριντα. «Είναι περισσότερο για το τι δεν έκανε».

Αν και ο DeSantis κάλεσε το νομοθετικό σώμα για ειδική συνεδρίαση για την ασφάλιση περιουσίας τον Απρίλιο, η νομοθεσία που ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια της τριήμερης συνεδρίασης δεν εγγυήθηκε ότι οι καταναλωτές θα απαλλάσσονταν από τα ασφάλιστρα.

Σχετίζεται με: Οι νομοθέτες της Φλόριντα σπεύδουν να περάσουν τη μεταρρύθμιση της ασφάλισης ακινήτων

Ο Friedlander του Ινστιτούτου Πληροφοριών Ασφαλίσεων είπε ότι οι «υπερβολικές δικαστικές διαμάχες» κατά των ασφαλιστών έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην αύξηση των επιτοκίων. Σύμφωνα με το γραφείο του DeSantis, η Φλόριντα αντιπροσώπευε το 79% των ασφαλιστικών απαιτήσεων των ιδιοκτητών σπιτιού σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ετυμηγορία μας

Ο Κριστ είπε ότι «μείωσε τα ποσοστά ασφάλισης κατά 10%.

Ο Crist υπέγραψε νόμο το 2007 που πάγωσε τα επιτόκια για τους Πολίτες, την κρατική ασφαλιστική εταιρεία. Τα ποσοστά ασφάλισης ιδιοκτητών σπιτιού αρχικά μειώθηκαν, μετά αυξήθηκαν και μέχρι τη στιγμή που ο Crist έφυγε από το γραφείο, υπήρξε συνολική πτώση 10%.

Οι ειδικοί δίσταζαν να δώσουν στην Crist την πλήρη πίστωση για τη μείωση, λέγοντας ότι μεγάλο μέρος της πίστωσης οφειλόταν στις προσαρμογές που έγιναν στις πιστώσεις μετριασμού του ανέμου της Φλόριντα το 2006. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι κανένας μεγάλος τυφώνας δεν έπληξε τη Φλόριντα κατά τη διάρκεια της θητείας της Κριστίν.

Οι ενέργειες του Crist ευθύνονται εν μέρει για την πτώση του 10%, αν και πιθανότατα είχε μεγάλη επιρροή στις πολιτικές του. Με αυτή τη διευκρίνιση, αξιολογούμε τον ισχυρισμό ως Κυρίως Αληθινό.

Εργαζόμαστε σκληρά για να σας μεταφέρουμε τα τελευταία νέα σχετικά με τις εκλογές στη Φλόριντα. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί πολλούς πόρους για συλλογή και ενημέρωση. Εάν δεν έχετε ήδη εγγραφεί, σκεφτείτε να αγοράσετε μια έντυπη ή ψηφιακή συνδρομή. Ή Κάντε κλικ ΕΔΩ Για δωρεά στο Ταμείο Δημοσιογραφίας Tampa Bay Times.

Leave a Comment