Ο ιδιοκτήτης φανοποιείου λέει ότι κάποιος έκλεψε επιταγές ασφάλισης από το ταχυδρομείο – WSOC TV

CHARLOTTE – Ο Eric Foxx είναι ο ιδιοκτήτης του 5 Star Auto Collision στη South Boulevard στο Charlotte.

Η επιχείρησή του λειτουργεί όπως πολλά φανοποιεία – οι ασφαλιστικές εταιρείες εκδίδουν χάρτινες επιταγές για επισκευές αυτοκινήτων, επομένως βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αλληλογραφία.

Η Foxx λέει ότι δύο επιταγές αξίας περίπου 13.000 δολαρίων απέτυχαν πρόσφατα να φτάσουν. Λέει ότι κάποιος εξαργύρωσε τις επιταγές, αλλά όχι αυτός.

“Συμβαίνει. Οι έλεγχοι δεν τα καταφέρνουν”, είπε ο Foxx.

«Μεγάλη απώλεια, μεγάλη χρονοβόρα. Έχουμε ήδη χρόνο για να επισκευάσουμε τα ανταλλακτικά, το όχημα ή τα οχήματα των πελατών και δεν έχουμε αποζημιωθεί», είπε η Foxx στον Jason Stoogenke του Action 9. «Οπότε, αν το περνάς αυτό, δεν είναι καλό συναίσθημα για τα φανοποιεία αυτή τη στιγμή».

Ο Foxx λέει ότι χρειάστηκαν μήνες ανταπόκρισης με ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες, αλλά περίπου πέντε εβδομάδες μετά τη συνέντευξη, είπε στον Stoogenke ότι τελικά πήρε τα χρήματά του.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι κλέφτες επιτίθενται σε μεταφορείς επιστολών. Θέλουν κλειδιά που ονομάζονται πλήκτρα “βέλους” που μπορούν να ανοίξουν μεγάλα μπλε γραμματοκιβώτια καθώς και κουτιά συμπλέγματος. Αυτό τους επιτρέπει να κλέβουν επιταγές.

Μάλιστα, το Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας δημοσίευσε μια έκθεση αυτόν τον μήνα λέγοντας ότι από το 2020, «υπήρξαν περισσότερες από 2.000 αναφερθείσες επιθέσεις ή ληστείες σε μεταφορείς αλληλογραφίας».

Το Channel 9 ανέφερε πολλά περιστατικά τοπικά, συμπεριλαμβανομένης της Αυτόματης Σύγκρουσης 5 Αστέρων της περασμένης εβδομάδας που συνέβη κοντά, αλλά φαίνεται ότι δεν σχετίζεται.

Σε προηγούμενες αναφορές, η Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ είπε στον Stoogenke:

«Η αποστολή της Υπηρεσίας Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ είναι να υποστηρίζει και να προστατεύει την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ και τους υπαλλήλους, τις υποδομές και τους πελάτες της. επιβολή νόμων που προστατεύουν το ταχυδρομικό σύστημα της χώρας μας από παράνομη ή μη ασφαλή χρήση· και τη διασφάλιση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ταχυδρομεία. Οι ταχυδρομικοί επιθεωρητές των ΗΠΑ αναλαμβάνουν σοβαρά τον ρόλο τους για την προστασία της Αμερικής και θα συνεχίσουν να καταδιώκουν επιθετικά τους εγκληματίες που χρησιμοποιούν το ταχυδρομικό σύστημα των ΗΠΑ για να προωθήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους. Κάθε μέρα, η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ παραδίδει εκατομμύρια επιταγές, εντολές χρημάτων, πιστωτικές κάρτες και εμπορεύματα με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. “Δυστυχώς, αυτά τα είδη αντικειμένων είναι επίσης ελκυστικά για τους κλέφτες, και γι’ αυτό οι Επιθεωρητές Ταχυδρομείων σε όλη τη χώρα εργάζονται για την προστασία της αλληλογραφίας σας.”

Τι γίνεται για αυτό το πρόβλημα;

– Οι επιθεωρητές ταχυδρομείων λένε ότι εργάζονται σε νέους τρόπους για να αποτρέψουν επιθέσεις σε εταιρείες μεταφοράς επιστολών.

– Η Ένωση Υπαλλήλων Ταχυδρομικής Αστυνομίας, ένα ξεχωριστό όργανο, συνήθιζε να περιπολεί στους δρόμους, αλλά ο αρχηγός της λέει ότι η ταχυδρομική αστυνομία καλείται τώρα να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις ταχυδρομικές εγκαταστάσεις. Αγωνίζεται να ανακτήσει τα προηγούμενα καθήκοντά του.

– Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Sherrod Brown (D-OH) προέτρεψε δημοσίως τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους να κάνουν το ίδιο.

Ο Stoogenke προτείνει εάν κλαπεί η αλληλογραφία σας, να παρακολουθείτε στενά τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, να παγώσετε την πίστωσή σας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και να ακολουθήσετε αυτούς τους οκτώ τρόπους για να προστατευθείτε:

– Πάρτε γράμματα αμέσως. Μην το αφήνετε στο γραμματοκιβώτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

– Εάν δεν μπορείτε να το παραλάβετε αμέσως, χρησιμοποιήστε την υπηρεσία αποθήκευσης της USPS.

– Τοποθετήστε την αλληλογραφία σε μπλε κουτιά κοντά στην ώρα παραλαβής.

– Ακόμα καλύτερα, εάν ανησυχείτε, στείλτε την επιστολή απευθείας στο ταχυδρομείο.

– Εάν περιμένετε χρήματα στο ταχυδρομείο και δεν μπορείτε να τα λάβετε, μη διστάσετε να ειδοποιήσετε αμέσως τον αποστολέα.

– Μην στέλνετε μετρητά.

– Εάν μετακομίζετε, βεβαιωθείτε ότι όλοι όσοι είναι σημαντικοί έχουν τη νέα σας διεύθυνση.

– Χρησιμοποιήστε στυλό gel για να γράψετε επιταγές. Τα στυλό gel δύσκολα σβήνονται, ειδικά το uni-ball 207. Μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν παντού και είναι αρκετά φθηνά, περίπου 2 $ το καθένα.

Κάντε κλικ εδώ για μερικές ακόμη συμβουλές.

Εάν πιστεύετε ότι κάποιος έχει κλέψει την αλληλογραφία σας, αναφέρετέ το ή επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ στο 877-876-2455.

ΒΙΝΤΕΟ: 9 Διερευνά την αύξηση των επιθέσεων σε παρόχους αλληλογραφίας για κλοπή κλειδιών γραμματοκιβωτίου

Leave a Comment