Ο επιχειρηματίας της Καλιφόρνια σε φυγή κάνει νέα προοδευτική ώθηση που θα μπορούσε να τον ακολουθήσει στο Τέξας: «Ουσιαστικά αντιαμερικανός»

Εάν εγκριθεί ο τελευταίος φόρος περιουσίας των προοδευτικών Δημοκρατικών, οι κάτοικοι της Καλιφόρνια με περιουσία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων θα μπορούσαν να φορολογηθούν επιπλέον 1,5%.

Η πρόταση θα αναγκάσει επιπλέον τους πρόσφατους μετακομιστές της Καλιφόρνια να εξακολουθούν να πληρώνουν τον φόρο περιουσίας της πολιτείας.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΔΟΣ

Ο διευθύνων εταίρος της 8VC Joe Lonsdale, πρώην κάτοικος της Καλιφόρνια, εντάχθηκε στο “Fox & Friends” για να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με την “γελοία” φορολογική πρόταση της Καλιφόρνια.

“Είναι ουσιαστικά αντιαμερικανικό. Ξέρετε, ακόμη και οι Γάλλοι έχασαν ένα σωρό εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους. Ξέρετε, είναι πραγματικά μια θεατρική παράσταση που συμβαίνει στην Καλιφόρνια. Είναι μια από τις χειρότερες πολιτείες εκεί έξω, έτσι δεν είναι; Το κορυφαίο 1% είναι ήδη οι περισσότεροι που πληρώνουν περίπου τους μισούς φόρους στις προοδευτικές πολιτείες τους», εξήγησε στον οικοδεσπότη Steve Doocy ο Lonsdale, ο οποίος μετακόμισε πρόσφατα στο Τέξας.

Κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom (D) (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc μέσω Getty Images/Getty Images)

Ο Lonsdale δήλωσε την Τετάρτη: “Το κράτος είναι ένα απόλυτο χάος. Αυτό που κάνουν εδώ είναι τρελό και πιθανότατα θα συμβιβαστούν και θα φορολογήσουν περισσότερο τους δισεκατομμυριούχους. Αλλά είναι πραγματικά γελοίο”.

ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΚΑΘΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α

Εάν ψηφιστεί, ο φόρος περιουσίας θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2024. Μέχρι το 2026, θα μείωνε το φορολογικό όριο και όσοι έχουν παγκόσμια καθαρή περιουσία άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων θα φορολογούνται με 1% ετησίως, ενώ οι δισεκατομμυριούχοι θα εξακολουθούν να φορολογούνται με 1,5%.

Ο παρουσιαστής Steve Doocy ρώτησε τον Lonsdale γιατί μετακόμισε από την Καλιφόρνια στο Lone Star State και εκείνος εξήγησε ότι πολλά πράγματα που ήταν «πολιτιστικά λάθος» στην Καλιφόρνια τον έδιωξαν.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ FOX NEWS

“Είναι πραγματικά δύσκολο να χτίσεις εκεί. Είναι πολύ ακριβό να προσλαμβάνεις ανθρώπους εκεί. Είτε είσαι κάποιο είδος δισεκατομμυριούχου είτε είσαι κάποιο είδος εργάτη υπηρεσιών που οδηγεί δύο ώρες για να δουλέψει γι ‘αυτούς και να μεγαλώσει παιδιά”, είπε ο Lonsdale.

Φεύγοντας από την Καλιφόρνια

Οι Προοδευτικοί Δημοκρατικοί στην Καλιφόρνια θέλουν να επιβάλουν φόρο περιουσίας που θα επιβάρυνε περαιτέρω τους πλούσιους κατοίκους και τους πρόσφατους κατοίκους εκτός πολιτείας. (istock / iStock)

Η Silicon Valley της Καλιφόρνια, όπου ζουν αρκετοί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Google, η Apple και το Facebook, έχει επίσης δει μια πολιτιστική αλλαγή. Ο Lonsdale σημείωσε ότι η τεχνολογική ανάπτυξη έχει «εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα», επιτρέποντας σε άλλες πολιτείες όπως το Τέξας να κατακτήσουν ένα μερίδιο από τα τεχνολογικά κέρδη των ΗΠΑ.

LIKE LIST OF COMPANIES EXITING CA AS BLUE STATE EXODUS TREND ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

“Η τεχνολογία… έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα μας. Μπορούμε να κατασκευάσουμε πράγματα από πολλές διαφορετικές πολιτείες στον τομέα της άμυνας, της επιμελητείας και της βιολογικής τεχνολογίας. Και το Τέξας είναι ένα πιο υγιές μέρος για επιχειρηματική δραστηριότητα από την Καλιφόρνια αυτές τις μέρες”, είπε.

«Ίσως υπάρχει κάτι τέτοιο [find] Κορυφαίο ταλέντο τεχνολογίας στη Silicon Valley. Ίσως χρειαστεί ακόμη και τη βοήθειά τους για να ξεκινήσετε κάτι, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να το κλιμακώσετε εκεί. Σίγουρα δεν θα φτιάξεις μια μεγάλη επιχείρηση που θα μείνει εκεί. Το συντομότερο δυνατό, θα βγείτε από ένα λιγότερο διεφθαρμένο μέρος με τέτοιους υπεύθυνους», κατέληξε ο Lonsdale.

Ο Άαρον Κλίγκμαν του Fox News συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Leave a Comment