Ο ασφαλιστικός κολοσσός έχει αντιστρέψει τη θέση του και τώρα θα πληρώσει την απαίτηση

Αλλά για περισσότερο από ένα χρόνο, η Cigna, μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του έθνους, αρνήθηκε να πληρώσει, λέγοντας ότι ο Cregg, 66 ετών, θα έπρεπε να ήταν στο Medicare Part B όταν έκανε την επέμβαση. από τους ιατρούς του.

Η στήλη The Fine Print του The Globe τη Δευτέρα τόνισε τα δεινά του Cregg. Η στήλη επικεντρώθηκε στην έλλειψη σαφούς επικοινωνίας σχετικά με τη δέσμευση του Cregg να πάει στο Medicare.

Η στήλη έλαβε ευρεία προσοχή και σχεδόν 300 αναγνώστες δημοσίευσαν σχόλια στην ηλεκτρονική έκδοση, λέγοντας: «Μην κάνετε το λάθος του Medicare που έκανε αυτό το ζευγάρι. Τους στοίχισε πολύ ακριβά».

Την Τρίτη, την επομένη της εμφάνισης της στήλης, ο Cregg έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Cigna που έλεγε ότι θα πληρώσει για την αρθροσκοπική του επέμβαση, είπε ο Cregg.

Ο Cregg είπε ότι ο Cigna του είπε ότι θα πλήρωνε τους ιατρούς του και μετά θα τον πλήρωναν.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους έχω μια σωστή λύση σε αυτό το χάος», είπε ο Κρεγκ σε συνέντευξή του μετά την κλήση. «Ο Cigna έκανε λάθος από την αρχή. Δοκίμασα διάφορους τρόπους για να λύσω το πρόβλημα, αλλά η Cigna με αγνόησε.

Η δίκη χτύπησε σκληρά τον Κρεγκ. Σε μια επιστολή του προς τον Cigna, έγραψε: «Αυτή η κατάσταση με καταστρέφει καθημερινά και ανησυχεί πολύ εμένα και την οικογένειά μου. Δεν είναι σωστό, δεν είναι δίκαιο, δεν είναι νόμιμο να βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Θα εκτιμούσα πολύ την Cigna που έκανε το σωστό, πλήρωσε την εκκρεμή απαίτηση και με άφησε να συνεχίσω τη ζωή μου.

Απογοητευμένος, ο Cregg στράφηκε στην Globe για βοήθεια τον περασμένο μήνα. Αλλά η Cigna αρνήθηκε να απαντήσει άμεσα στις λεπτομερείς ερωτήσεις της Globe, οι οποίες της στάλθηκαν μαζί με αντίγραφα των εγγράφων που παρείχε ο Cregg πριν από τη δημοσίευση.

Ένα από αυτά τα έγγραφα ήταν μια επιστολή από την Cigna προς τον Cregg: «Μετά την εξέταση των ιατρικών πληροφοριών και του σχεδίου υγείας σας, εγκρίνουμε [the surgery].»

Πολλοί αναγνώστες που έγραψαν σχόλια στη στήλη εξέφρασαν συμπάθεια για τον Cregg και σύγχυση σχετικά με το σύστημα ασφάλισης υγείας.

“[Cregg] Υπήρχε γραπτή τεκμηρίωση από την Cigna που εξουσιοδοτούσε τη διαδικασία. Πώς μπορεί η Cigna να μην πληρώσει λέγοντας «κάναμε λάθος»; ρώτησε ένας αναγνώστης.

«Μπίνγκο», απάντησε ένας άλλος αναγνώστης. «Εάν υπάρχει έγκριση, τι κάνει η Cigna [it does] το καλύτερο: να τα παρατήσεις».

«Νομίζω ότι το Medicare είναι ντροπή [is] Είναι περίπλοκο και δυσνόητο», λέει ένας άλλος αναγνώστης.

Να τι συνέβη:

Ο Cregg έγινε 65 ετών το 2020, αλλά δεν εγγράφηκε στο Μέρος Β, το οποίο καλύπτει τα ραντεβού γιατρού και την περίθαλψη σε εξωτερικούς ασθενείς. Όλοι πρέπει να εγγραφούν στην ηλικία των 65 ετών (ή να αντιμετωπίσουν ποινές αργότερα), αλλά υπήρχε μια εξαίρεση που ίσχυε για τον Κρεγκ: εξακολουθούσε να καλύπτεται από το ασφαλιστικό πρόγραμμα Cigna που παρείχε ο εργοδότης της συζύγου του.

Αλλά περίπου ένα χρόνο αργότερα, η γυναίκα του Bethann απολύθηκε από τη δουλειά του σε εταιρεία τεχνολογίας εκτός του κράτους. Ο πρώην εργοδότης της Bethann πρόσφερε στο ζευγάρι κάλυψη βάσει ενός νόμου γνωστό ως COBRA, ο οποίος απαιτεί από τους περισσότερους εργοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν ομαδική ασφάλιση σε απολυμένους υπαλλήλους για τουλάχιστον 18 μήνες.

Δεδομένου ότι ο Bethann ήταν πολύ νέος για να πάει στο Medicare, οι Cregg επέλεξαν το COBRA, φροντίζοντας να έχουν όλα τα οφέλη και τα δικαιώματα των ενεργών υπαλλήλων. Αυτό που ο Creggs δεν συνειδητοποίησε ήταν ότι σύμφωνα με τους κανόνες του Medicare, το να είσαι σε ένα σχέδιο COBRA δεν ήταν το ίδιο με το να είσαι ενεργός υπάλληλος.

Στην πραγματικότητα, το Medicare επιτρέπει εξαίρεση εγγραφής μόνο σε ηλικία 65 ετών και άνω για όσους έχουν ασφάλιση με χορηγία εργοδότη και εξακολουθούν να εργάζονται, όχι για όσους έχουν ασφάλιση με χορηγία εργοδότη αλλά δεν εργάζονται, όπως αυτοί που καλύπτονται από την COBRA. .

Ο Cregg είπε ότι κάποιος έπρεπε να του είχε πει ευθέως να μην πάει για COBRA, αλλά να εγγραφεί στο Medicare Part B. Αντίθετα, είπε ότι πίστευε ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο καθεστώς του υπό την COBRA.

Η επτασέλιδη, μονοδιάστατη επιστολή του Creggs που τους ενημερώνει για τα δικαιώματά τους COBRA αναφέρει ότι οι απολυμένοι υπάλληλοι και τα εξαρτώμενα μέλη τους από την COBRA «θα έχουν τα ίδια δικαιώματα υπό τις περιστάσεις. [Cigna] σχεδιάζουν ως άλλοι συμμετέχοντες» στο σχέδιο.

Η Cigna δεν απάντησε σε ερωτήσεις την Τετάρτη, αλλά δημοσίευσε την εξής δήλωση: «Αν και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για την περίπτωση οποιουδήποτε πελάτη, ενθαρρύνουμε τους πελάτες να συμβουλευτούν τα έγγραφα κάλυψης, να επικοινωνήσουν με τον ασφαλιστικό τους φορέα ή τον διαχειριστή της COBRA. και συνεργαστείτε με το γιατρό τους για να ελέγξετε την κάλυψη και τυχόν περιορισμούς πριν από την προγραμματισμένη φροντίδα.

Όποιος χρειάζεται βοήθεια για την πλοήγηση στο σύστημα Medicare μπορεί να τη λάβει δωρεάν Λαμπρό πρόγραμμα μέσω τοπικού κέντρου ανώτερων υπαλλήλων.


Υπάρχει ένα πρόβλημα? Στείλτε το πρόβλημα του καταναλωτή σας στο [email protected]. Ακολουθήστε τον στο Twitter @spmurphyboston.

Leave a Comment