Ο αδερφός του Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε από επενδυτική τράπεζα που συνδέεται με τον Άντανι

Ο Λόρδος Τζο Τζόνσον, ο νεότερος αδερφός του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, παραιτήθηκε από έναν ρόλο υψηλού προφίλ σε μια παγκόσμια τράπεζα επενδύσεων με την οποία λέγεται ότι έχει διασυνδέσεις. στην αυτοκρατορία του Αδάνι.

Από τον Ιούνιο, ο πρώην συντηρητικός συνεργάτης έχει υπηρετήσει ως διευθυντής στην Elara Capital, μια αυτοαποκαλούμενη «επενδυτική τράπεζα πλήρους εξυπηρέτησης» που ιδρύθηκε το 2002 για να συγκεντρώσει κεφάλαια για ινδικές εταιρείες μέσω της αγοράς GDR, FCCB και London AIM».

Η οργάνωση έχει πρόσφατα εμπλακεί στους αγώνες της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του Ινδού μεγιστάνα Gautam Adani. Ο Όμιλος Adani αποτέλεσε το αντικείμενο μιας έκθεσης 100 σελίδων από την εταιρεία short seller Hindenburg Research τον περασμένο μήνα, η οποία περιείχε ισχυρισμούς για χειραγώγηση μετοχών και λογιστική απάτη από οντότητες Adani.

Σύμφωνα με το Report Financial Times, είναι ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Elara που τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή των ερευνητών του Hindenburg λόγω της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμμετοχών του στην Adani Enterprises. Η έκθεση Hindenberg ισχυρίζεται ότι τα κεφάλαια που εδρεύουν στον Μαυρίκιο που ελέγχονται από την Elara αποτελούν μέρος ενός σχεδίου για την απόκρυψη της ιδιοκτησίας της οικογένειας σε εισηγμένες εταιρείες του Ομίλου Adani και τη χειραγώγηση των τιμών των μετοχών τους.

Στην έκθεσή του, η Hindenburg ανέφερε δύο ανώνυμους πρώην εμπόρους της Elara, οι οποίοι είπαν ότι η δρομολόγηση των συναλλαγών μέσω κεφαλαίων που εδρεύουν στον Μαυρίκιο είχε σχεδιαστεί για να κρύψει ποιος ήταν πίσω τους.

Ο Όμιλος Adani αρνήθηκε σθεναρά όλους τους ισχυρισμούς του Hindenburg, προσθέτοντας ότι η συμπεριφορά του Hindenburg δεν ήταν τίποτα λιγότερο από υπολογισμένη απάτη σε τίτλους και επιτέθηκε στην Ινδία στο σύνολό της σε μια διάψευση 443 σελίδων από την ερευνητική εταιρεία.

Διέψευσε επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την Elara Capital Funds. “Οι ισχυρισμοί ότι οι υποστηρικτές είναι με οποιονδήποτε τρόπο συνδεδεμένα μέρη είναι ψευδείς”, έγραψε ο Όμιλος Adani.

στη δήλωσή του προς Τυχη Ο Λόρδος Jo Johnson του Marylebone είπε: «Έγινα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επενδυτικής εταιρείας Elara Capital με έδρα το Λονδίνο ως ανεξάρτητος μη εκτελεστικός διευθυντής τον περασμένο Ιούνιο με την ελπίδα να συνεισφέρω στις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ινδίας. , το οποίο έχω υποστηρίξει εδώ και καιρό και έχω γράψει ένα βιβλίο για αυτό.

«Έχω λάβει σταθερά διαβεβαιώσεις από την Elara Capital ότι συμμορφώνεται με τις νομικές της υποχρεώσεις και έχει καλές σχέσεις με τις ρυθμιστικές αρχές. Ταυτόχρονα, συνειδητοποιώ πλέον ότι πρόκειται για έναν ρόλο που απαιτεί περισσότερη επιτόπια εμπειρία από ό,τι περίμενα σε εξειδικευμένους τομείς χρηματοοικονομικής ρύθμισης και ως εκ τούτου έχω παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο».

Ο Τζόνσον χαιρετίστηκε ως διαφωτιστής στην τεχνολογία και την εκπαίδευση όταν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Elara Capital. Σχετικά με το ραντεβού, ο πρόεδρος της Elara Capital, Raj Bhatt, δήλωσε: «Είναι τιμή μας που έχουμε τον Joe Johnson να ενταχθεί στο διοικητικό μας συμβούλιο. Η Elara Capital θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Jo και θα αναζητήσει επίσης την καθοδήγησή της για επενδύσεις σε συναρπαστικούς τομείς ανάπτυξης, όπως η τεχνολογία και η εκπαίδευση».

Ο Τζόνσον δεν είναι ο μόνος Άγγλος ειδικός που η Ελάρα κατάφερε να προσελκύσει. Ο γνωστός οικονομολόγος Λόρδος Meghnad Desai υπηρετεί επίσης ως μη εκτελεστικός διευθυντής στην εταιρεία. λέγεται ότι Financial Times Οι ισχυρισμοί εναντίον του Adani είναι “πολύ ασαφείς”, αλλά έχει προσφύγει στην οικονομική ρυθμιστική αρχή του Bhatt και του Μαυρικίου για περισσότερες πληροφορίες.

Η Elara Capital δεν απάντησε αμέσως Τύχη αίτημα σχολίου.

Τι συνέβη με τον Αδάνι μετά την αναφορά;

Η Adani Enterprises Ltd. υποτίθεται ότι θα έκανε μια αρχική δημόσια προσφορά μετοχών, ή FPO, αξίας δισεκατομμυρίων την Τετάρτη, αλλά αποφάσισε να μην την κάνει την τελευταία στιγμή.

Η ναυαρχίδα της εταιρείας είπε ότι απέσυρε τη συμφωνία για να προστατεύσει τους επενδυτές από πιθανές απώλειες στην προσφορά. Ο ίδιος ο Adani αφέθηκε ελεύθερος αργότερα δήλωση βίντεο Αυτή την εβδομάδα είπε ότι δεν θα ήταν «ηθικά σωστό» να συνεχίσει να πωλεί δεδομένης της «αστάθειας» της αγοράς.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μείωση τιμών για την εταιρεία και τις αδελφές εταιρείες. Η πτώση επιταχύνθηκε όταν το Bloomberg News ανέφερε ότι η Credit Suisse Group AG σταμάτησε να δέχεται ομόλογα του ομίλου Adani ως εγγύηση για δάνεια περιθωρίου σε πελάτες ιδιωτικών τραπεζών.

Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν την Τετάρτη στις 2.135,35 Rs, ή 31% κάτω από το εύρος τιμών, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε επενδυτής που πουλούσε μετοχές θα αντιμετωπίσει άμεσες απώλειες. Η αυτοκρατορία του Adani έχει χάσει περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές από τη δημοσίευση της έκθεσης Hindenburg.

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε και να οικοδομείτε εμπιστοσύνη στην επιχείρησή σας με το The Trust Factor, ένα εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο που διερευνά τι χρειάζεται για να πετύχουν οι ηγέτες. Εγγραφείτε εδώ.

Leave a Comment