Οι Tampa Bay Rays κάνουν μια έξυπνη επένδυση στο Jeffrey Springs

Πρέπει να το παραδώσετε στους Tampa Bay Rays. Έχοντας ως αποστολή να αγωνίζονται στο American League East, το πλουσιότερο και πιο ανταγωνιστικό τμήμα του μπέιζμπολ (η NL East μπορεί να διαφωνεί), οι Rays μένουν εκεί και απορρίπτονται συνεχώς από τους πλουσιότερους αντιπάλους τους. Βρίσκονται σαφώς σε καλύτερη θέση από τους Boston Red Sox αυτή τη στιγμή, και είναι στο ίδιο επίπεδο με τους New York Yankees και το Toronto Blue Jays, παρόλο που αποτελούν μόνο ένα κλάσμα της μισθοδοσίας τους.

Οι Tampa Bay Rays δεν είχαν ποτέ περισσότερο μισθό από τα 83,9 εκατομμύρια δολάρια του περασμένου έτους. Συγκριτικά, οι Yankees (246,0 εκατομμύρια $), οι Red Sox (206,6 εκατομμύρια $) και οι Jays (171,0 εκατομμύρια $) έκαναν διπλάσιο από αυτόν τον αριθμό την περασμένη σεζόν και οι Yanks σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Πολύ αθόρυβα, οι Rays άρχισαν να ξοδεύουν τουλάχιστον λίγα για να προστατεύσουν το πιο προφανές ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα — το προσωπικό τους στο pitching. Νωρίτερα αυτή την εκτός σεζόν, υπέγραψαν με τον ελεύθερο ατζέντη Zach Eflin ένα τριετές συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων δολαρίων από την NL Champion Phillies. Ο Eflin είναι, αθόρυβα, ένας από τους καλύτερους υπεύθυνους επικοινωνίας στο παιχνίδι και ένα καλό στοίχημα για κάτι παραπάνω από την εκπλήρωση του συμβολαίου του.

Ενώ ο ίδιος ο Eflin είναι λίγο κρυμμένο στολίδι, τουλάχιστον ήταν πρώην εκλεκτός του 1ου γύρου με μακρύ ρεκόρ επαγγελματιών. Αυτή την εβδομάδα, οι Rays ενισχύθηκαν και επέκτεισαν έναν από τους αριστερούς τους, τον Jeffrey Springs, σε μια τετραετή συμφωνία, αξίας 31 εκατομμυρίων δολαρίων, που εξαγοράζει τα δύο τελευταία χρόνια της διαιτησίας και τα δύο πρώτα χρόνια της δωρεάν αντιπροσωπείας. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια επιλογή συλλόγου 15 εκατομμυρίων δολαρίων για τη σεζόν του 2027.

Ποιος είναι ο Τζέφρι Σπρινγκς; Πέρυσι, ήταν αρκετά επιτυχημένος για τους Rays, σημειώνοντας ρεκόρ 9-5, 2,46 με ρεκόρ 144/31 K/BB σε 135 1/3 innings. Μέχρι το 2022, είχε ξεκινήσει όλα εκτός από δύο μεγάλα παιχνίδια πρωταθλήματος ανάμεσα σε 102 εμφανίσεις στο MLB. Το ρεκόρ του δείχνει μια έντονη διαφορά στην απόδοση στις 17 Φεβρουαρίου 2021, την ημέρα που αποκτήθηκε από τους Rays.

Το 2018-20 με τους Ρέιντζερς και Ρεντ Σοξ, δημοσίευσε μια ΕΠΟΧΗ 5.42 που επέτρεπε 13 όμηρους σε 84 2/3 ίνινγκ. Ως Ray το 2021-22, έχει 2,70 ERA με 207/45 K/BB και 23 homer που επιτρέπονται σε 180 innings. Και δεν ήταν ένας άθλιος υποψήφιος που δεν έδειξε σημαντικές δυνατότητες – ο Σπρινγκς ήταν ένας τεράστιος υποψήφιος για τον 30ο γύρο του 2015 από την Πολιτεία των Απαλαχίων που είχε μόλις 28 συμμετοχές σε 120 συμμετοχές σε δευτερεύοντα πρωταθλήματα. Ήταν απλώς ένα αγόρι.

Αλλά ήταν ένα αγόρι με μια αλλαγή. Οι Rays κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να φτιάχνουν pitchers από το μηδέν και σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα νόμιμο οπλοστάσιο αρχικών pitcher στο μεγάλο πρωτάθλημα γύρω από αυτή την αλλαγή.

Τα Springs αύξησαν αυτή την αλλαγή στο 35,0% το 2022. Μεταξύ όλων των pitchers MLB και στα δύο πρωταθλήματα που πραγματοποίησαν 135 ή περισσότερα innings την περασμένη σεζόν (Springs 135 1/3 innings), μόνο η πρόσφατη εμπορική απόκτηση Blue Jay Pablo Lopez έριξε (35,3%). αλλάζει σε μεγαλύτερο ποσοστό του χρόνου.

Ας το λέμε ωμά – Ο Springs έκανε 756 τζίρους την περασμένη σεζόν. Μόνο έξι στάμνες στο μπέιζμπολ έχουν ρίξει περισσότερα, ανεξάρτητα από τις συμμετοχές τους. Ήταν οι Lopez (1.027), Logan Webb of the Giants (937), Sandy Alcantara των Marlins (899). Ο Marco Gonzalez των Mariners (865), ο Martin Perez των Rangers (823) και ο Tyler Anderson των Dodgers (τώρα οι Angels) (815). Το ποσοστό αλλαγής του Springs (21,5%) ήταν το υψηλότερο της δέσμης, ακολουθούμενο από τους Anderson (20,0%), Alcantara (18,4%), Perez (17,3%), Lopez (17,2%), Webb (14,1%). ) και ο Γκονζάλες (13,6%) ακολουθούν με αυτή τη σειρά.

Αν και πιστεύω ότι η αλλαγή είναι το καλύτερο γήπεδο στο παιχνίδι (και θα έχω τους αριθμούς για να το δείξω σύντομα στην ετήσια σειρά Best Pitches), θα πρέπει να συνδυαστεί με τουλάχιστον ένα βατό fastball για μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας.

Τα ελατήρια δεν πυροβολούν ιδιαίτερα δυνατά. Το fastball τεσσάρων ραφών του είχε κατά μέσο όρο 91,7 mph την περασμένη σεζόν, 2 ολόκληρα μίλια χαμηλότερα από την προηγούμενη σεζόν. Αυτό που του λείπει σε καθαρή ταχύτητα, το αναπληρώνει με άλλους τρόπους, όπως η εξαπάτηση. Ο Springs είχε καλύτερο από το μέσο όρο MLB 9,6% ποσοστό swing-to-run την περασμένη σεζόν. Αυτό είναι μπροστά από τους Lopez (9,5%), Gonzalez (6,1%) και Perez (2,1%), ακολουθώντας μόνο τον Webb (12,4%) και τον νικητή NL Cy Young Alcantara (10,8%).

Είναι λοιπόν ένας συνδυασμός one-two fastball-changeup στην κορυφή του ρεπερτορίου του Springs, που θα πρέπει να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από αντάξιος της επένδυσης των Rays, αποκλείοντας φυσικά οποιαδήποτε υλική ζημιά. Το ρυθμιστικό Springs είναι μια σταθερή τρίτη προσφορά, που περιορίζεται κατά μέσο όρο, αλλά όταν οι δύο πρώτες προσφορές σας λειτουργούν, ο μέσος όρος είναι εντάξει.

Έτσι οι Ακτίνες ξαναχτυπούν. Παίρνουν ένα μικρό σκέλος πρωταθλήματος, χτίζουν ένα ισχυρό οπλοστάσιο MLB γύρω από την αλλαγή του και έχουν τουλάχιστον ένα #3 starter MLB βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα σε προσιτή τιμή. Οι μετρήσεις μου που βασίζονται σε μπάλα (“Tru” ERA- 85) δεν τους αρέσουν τόσο το 2022 όσο το ERA- (67) και το FIP- (80), αλλά τους αρέσει πολύ.

Ο Springs πετάει τόνους χτυπημάτων, χάνει πολλά ρόπαλα και είναι υπεύθυνος επαφής μεσαίου επιπέδου από την αριστερή πλευρά. Οι μόνοι αρχάριοι της AL με λιγότερα από 162 innings αξίας μεγαλύτερης από τον Springs το 2022 ήταν οι Cristian Javier, Nestor Cortes, Luis Severino, Luis Garcia και Lance Lynn. Δεν είναι μια κακή ομάδα συνομηλίκων.

Leave a Comment