Οι Latinas στα Οικονομικά Εμφανίζουν ισχυρή εκπροσώπηση των Ισπανόφωνων Γυναικών στον Χρηματοοικονομικό κλάδο. Δεκαοκτώ Συγγραφείς Παρουσιάζουν Προσωπικές Ιστορίες, Αλλάξτε την Αφήγηση

Στο νέο της βιβλίο Latinas in Finance, η Imelda Rodriguez παρουσιάζει 18 ιστορίες Ισπανόφωνων γυναικών στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

«Νομίζω ότι οι Λατίνες υποεκπροσωπούνται στα οικονομικά, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά εμπόδια ή εμπόδια στην εκπαίδευση και τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού. Υπάρχουν άλλα πράγματα όπως το χάσμα στις αμοιβές των φύλων, οι οικονομικές ανασφάλειες, το φύλο, το καθεστώς μετανάστευσης και η δική μας κουλτούρα».

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο για τον οικονομικό αντίκτυπο των Λατίνων, η διαδικτυακή δημοσίευση επικαλέστηκε το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ ότι «οι Ισπανόφωνοι αποτελούν μόνο το 12,9% του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Αυτός είναι ένας αριθμός που θέλει να αλλάξει η οικονομική προπονήτρια της Σικάγολαντ, Imelda Rodriguez, και με το νέο της βιβλίο, Latinas in Finance, ελπίζει να ενθαρρύνει τις Ισπανόφωνες γυναίκες να εισέλθουν στον κλάδο.

«Νομίζω ότι οι Λατίνες υποεκπροσωπούνται στα οικονομικά, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά εμπόδια ή εμπόδια στην εκπαίδευση και τη συμμετοχή του εργατικού δυναμικού. Υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων, η οικονομική αβεβαιότητα, η εθνικότητα, το φύλο, το καθεστώς μετανάστευσης και η δική μας κουλτούρα», εξήγησε ο Rodriguez, ο οποίος έχει ιστορικό στη διοίκηση επιχειρήσεων. «Σύμφωνα με το AAUW Latina Initiative, βρήκα ένα ενδιαφέρον στατιστικό. Η έκθεση ανέφερε ότι «οι Λατίνες υποεκπροσωπούνται σε επαγγέλματα διαχείρισης, επιχειρήσεων και χρηματοοικονομικών λειτουργιών με καλή αμοιβή: μία στις πέντε λευκές γυναίκες εργάζεται σε αυτά τα επαγγέλματα, σε σύγκριση με σχεδόν μία στις οκτώ Λατίνα γυναίκες». Ελπίζω αυτό το βιβλίο να εμπνεύσει τους Λατίνες να βρουν τη θέση τους στον χρηματοπιστωτικό κλάδο».

Δημοσιεύτηκε από την Fig Factor Media, το βιβλίο περιλαμβάνει 18 συγγραφείς από το Ιλινόις που μοιράζονται τις ιστορίες τους για το πώς έχτισαν τη σταδιοδρομία τους ενώ αντιμετωπίζουν προκλήσεις και πετυχαίνουν ενώ εργάζονται σε διάφορα επαγγέλματα. Μερικοί από τους συγγραφείς εργάζονται ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, ασφαλιστικοί μεσίτες, φοροτεχνικοί, οικονομικοί προπονητές και επενδυτές ακινήτων, δικηγόροι και πράκτορες.

Οι παρακάτω συγγραφείς:

 • Imelda Rodriguez (κύρια συγγραφέας)
 • Αντριάνα Γκάλβαν
 • Μισέλ Βελάσκεθ
 • Κριστίνα Πινέντα
 • Τζάκι Κάρπεντερ
 • Γκλέντα Αλβαράδο
 • Λιζ Κουιντάνα
 • Αρασέλι Μαρκόφσκι
 • Ρούμπι Βελάσκεθ
 • Τίφανι Χιμένεθ
 • Mary Bouitron
 • Ντενίζ Κρον
 • Μάρθα Ράζο
 • Νάνσυ Πίνα
 • Έβελυν Φρετίας
 • Μαρία Ράμος
 • Κόνι Άλμπαν-Φράνκο
 • Σίνθια Μπέλτραν

Η Rodriguez βλέπει το βιβλίο της ως μια κίνηση για να υποστηρίξει αυτούς τους Latinas δημιουργώντας περισσότερους πόρους όπως υποτροφίες, πάνελ συζήτησης, εργαστήρια και συνέδρια. Το πιο σημαντικό είναι ότι το βιβλίο δίνει σε αυτούς τους συγγραφείς έναν τρόπο να παρουσιάσουν τις εμπειρίες τους.

«Δίνουμε φωνή σε όσους δεν μπορούν να μιλήσουν με τις ιστορίες μας», είπε. «Μιλάμε μοιραζόμενοι τις ιστορίες μας με τον κόσμο και κάτι θα συμβεί. Τα στατιστικά θα αλλάξουν γιατί είμαστε μέρος της λύσης».

Ένας από τους συγγραφείς που συνέβαλαν ήταν η Χιμένεθ, μια παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών και δίγλωσση μεσίτρια ακινήτων με την Coldwell Banker Realty στην εύπορη γειτονιά Gold Coast του Σικάγο.

Έγραψε για τη σημασία του να πάρει τον έλεγχο του οικονομικού της μέλλοντος όταν ήταν ανύπαντρη μητέρα στα 17 της. Όπως έγραψε, «λόγω του ενδιαφέροντός μου για τα οικονομικά, στόχος μου ήταν να γίνω κορυφαίος παραγωγός στον κλάδο των ακινήτων. Ήμουν σκόπιμα να περιβάλλω τον εαυτό μου με τους κατάλληλους μέντορες και συναδέλφους. Διάβαζα βιβλία και προπονούσα για ώρες. Ήθελα να μάθω ό,τι μπορούσα από τους καλύτερους στην επιχείρηση. Ήμουν γρήγορη μάθηση και γρήγορη εφαρμογή γιατί ήξερα ότι ο χρόνος ήταν χρήμα».

Ο Χιμένεθ είπε ότι το να συνεισφέρω συγγραφέας σε αυτό το βιβλίο «μου επιτρέπει να μοιραστώ το ταξίδι μου στη ζωή και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο για να ενθαρρύνω και να εμπνεύσω άλλους Λατίνους».

Το “Latinas in Finance” είναι διαθέσιμο στο Amazon.

Σχετικά με το “Latinas in Finance”:

Δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας σε σημαντικές οικονομικές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής το 2020, μόνο το 10% των Λατίνων εκπροσωπούνται στη διαχείριση, τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά, σε σύγκριση με το 18% των λευκών γυναικών. Οι διακρίσεις και οι μεροληψίες με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο και το καθεστώς μετανάστευσης διασταυρώνονται για να ωθήσουν τους Λατίνους σε χαμηλότερα αμειβόμενα επαγγέλματα και να τους στερήσουν δίκαιους μισθούς για την εργασία τους.

Το Latinas in Finance είναι μια συνεργασία γυναικών που μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες επιτυχίας και τα σκαμπανεβάσματα στις σχέσεις τους με τα οικονομικά. Για να ακούσω από έναν Λατίνο στα οικονομικά που είναι παθιασμένος να εμπνέει την κοινότητά μας και τις μελλοντικές γενιές.

Δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, είναι ένα κίνημα για τη δημιουργία πλούτου των γενεών και την αύξηση του ποσοστού των Λατίνων που εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Τα καλύτερα έρχονται με το «Λατίνα στα Οικονομικά»! ###

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω email:

Leave a Comment