Οι 3 κορυφαίοι λόγοι για να επενδύσετε σε χρυσό

Ο χρυσός είναι ένα σπάνιο εμπόρευμα που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον κατάλληλο επενδυτή.

Getty Images/iStockphoto


Για πολλούς Αμερικανούς, η έναρξη της νέας χρονιάς και τα πρόσφατα γεγονότα της αγοράς καθιστούν ιδανική στιγμή για να επανεκτιμήσετε τις επενδύσεις σας. Με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) να παραμένει 7,1% υψηλότερος τον Νοέμβριο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε την απόδοση των επενδύσεών σας εν μέσω ασταθούς χρηματιστηριακής αγοράς, παγκόσμιας αναταραχής και πληθωρισμού.

Πολλοί επενδυτές στρέφονται στον χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματά τους σε περιόδους πληθωρισμού και ασταθών αγορών.

Εάν πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από την επένδυση σε χρυσό, ξεκινήστε ζητώντας ένα δωρεάν κιτ προστασίας περιουσίας για να μάθετε περισσότερα.

Οι 3 κορυφαίοι λόγοι για να επενδύσετε σε χρυσό

Αν σας ενδιαφέρει ο χρυσός ως επένδυση, εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους λόγους για να δράσετε.

Ο χρυσός βοηθά στον πληθωρισμό

Όταν ο πληθωρισμός αυξάνεται, η αξία των χρημάτων σας μειώνεται, που σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε την ίδια ποσότητα αγαθών και υπηρεσιών. Ένα από τα πιο ελκυστικά οφέλη από την επένδυση σε χρυσό είναι ότι το μέταλλο δεν συνδέεται με καμία μορφή νομίσματος.

Έτσι, η αξία του χρυσού συνήθως έχει αντίστροφη σχέση με την αξία του δολαρίου. Με άλλα λόγια, όταν το δολάριο πέφτει, ο χρυσός ανεβαίνει. Με άλλα λόγια, η τιμή του χρυσού συχνά κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με τον πληθωρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι μια επένδυση σε χρυσό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της αξίας των αποταμιεύσεών σας με την πάροδο του χρόνου.

Σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, από το 1971, όταν ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 3% ετησίως, η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 15%.

Ο χρυσός σημείωσε κατά μέσο όρο κέρδη σχεδόν 25% όταν ο ΔΤΚ ξεπέρασε το 5% ετησίως. Από τον Νοέμβριο του 2022, ο ΔΤΚ είναι 7,1% υψηλότερος από τους προηγούμενους 12 μήνες. Φυσικά, οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται μελλοντικά αποτελέσματα και οι επενδυτές θα πρέπει να ερευνήσουν την αγορά και να συμβουλευτούν τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους τους πριν λάβουν επενδυτικές αποφάσεις.

Το πιθανό όφελος του χρυσού στη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου

Η διαφοροποίηση είναι μια κρίσιμη στρατηγική για το χαρτοφυλάκιό σας και μπορεί να διασπείρει τον κίνδυνο και να μειώσει την ευαλωτότητά σας στις συνθήκες της αγοράς. Ενώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι διαφοροποίησης, ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους είναι να επενδύσετε σε πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός για να εξισορροπήσετε μετοχές, ομόλογα και άλλες επενδύσεις. Ακίνητα.

Ο χρυσός είναι ένα ελκυστικό περιουσιακό στοιχείο διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σας εν μέρει λόγω ενός ιστορικού αρνητικών συσχετισμών με μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Για παράδειγμα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 5,84% το 1970 σε 13,58% το 1980 και ο χρυσός αυξήθηκε από 35 δολάρια σε 850 δολάρια ανά μετοχή.

Πρόσφατα, ο S&P 500 επέστρεψε ένα επιτόκιο από έτος μέχρι την ημερομηνία -17,88 στις 16 Δεκεμβρίου 2022). Εν τω μεταξύ, ο χρυσός έχει βελτιωθεί σημαντικά παρά την πτώση -3,05% σε ετήσια βάση.

Λόγω αυτής της αρνητικής συσχέτισης με τις μετοχές, οι επενδυτές αναζητούν ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο προσθέστε λίγο χρυσό στους μετόχους τους για να μειώσουν την έκθεσή τους σε κίνδυνο.

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη της επένδυσης σε χρυσό ζητώντας ένα δωρεάν κιτ προστασίας περιουσίας από την Goldco.

Ο χρυσός έχει περιορισμένη προσφορά

Ένας από τους κύριους λόγους που ο χρυσός είναι πολύτιμος οφείλεται στις αρχές της προσφοράς και της ζήτησης. Υπάρχει μια πεπερασμένη ποσότητα χρυσού, καθιστώντας το ένα σπάνιο πολύτιμο μέταλλο. Η εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων είναι δύσκολη και δαπανηρή, απαιτεί εξερεύνηση για την εύρεση χρυσού και εξόρυξη για την εξαγωγή του χρυσού από το έδαφος.

Ακόμη και όταν ο χρυσός εξορύσσεται με επιτυχία, δεν αποδίδει πάντα μεγάλες ποσότητες χρυσού. Τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού δείχνουν ότι η παγκόσμια προσφορά εξόρυξης το 2021 ήταν 3.560 μετρικοί τόνοι, περισσότεροι από 400 μετρικοί τόνοι σε σχέση με τη συνολική ζήτηση για το μέταλλο (εξαιρουμένων των OTC). Η περιορισμένη προσφορά και η σταθερή ζήτηση είναι ένας από τους λόγους που ο χρυσός παραμένει πολύτιμο απόθεμα αξίας.

Συμπέρασμα

Εάν αποφασίσετε να επενδύσετε σε χρυσό, είναι καλή πρακτική να γνωρίζετε τις τάσεις της αγοράς χρυσού και να παρακολουθείτε την απόδοση των εταιρειών εξόρυξης χρυσού. Κάτι τέτοιο μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς μπορεί να αλλάξει η αξία του χρυσού στο μέλλον.

Επίσης, κατανοήστε τη θέση του χρυσού σε διαφορετικά χαρτοφυλάκια. Ενώ υπάρχουν περίοδοι ανάπτυξης, υπάρχουν και περίοδοι ύφεσης. Ο χρυσός θεωρείται καλύτερα ως μέρος μιας μακροπρόθεσμης επενδυτικής στρατηγικής σε χρυσό, επειδή τείνει να διατηρεί την αξία του με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, ο χρυσός μπορεί να λειτουργήσει ως περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να αντισταθμίσει τον πληθωρισμό και να μειώσει την έκθεσή σας σε κινδύνους αγοράς.

Όπως κάθε επένδυση, ζυγίστε την πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της επένδυσης σε χρυσό πριν πάρεις μια οικονομική απόφαση. Μάθετε περισσότερα με την Goldco τώρα.

Leave a Comment