Οι φοιτητές-επιχειρηματίες κάνουν τα «μαθήματά» τους πριν ξεκινήσουν μια εταιρεία

Στα τέλη του 2021, λίγο αφότου μετακόμισε από το Ντάλας του Τέξας στη Βόρεια Βιρτζίνια για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο George Mason, το αυτοκίνητο του Arastalis B. Choudhury εκλάπη. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ως αποτέλεσμα αυτού του εγκλήματος του έδωσαν μια ιδέα.

Οι φοιτητές επιχειρηματίες Arastalis B. Choudhury και Fariha Askar. Φωτογραφία: Cristian Torres/Strategic Communications

Κάλεσε την αστυνομία και το κατήγγειλε, πήρε αριθμό υπόθεσης και ξεκίνησε η διαδικασία. Αλλά ο Choudhury, ένας ειδικός στην επικοινωνία, σκέφτηκε ότι υπήρχε καλύτερος τρόπος.

Το σύστημα, με σεβασμό, είναι «παλιό σχολείο» και δεν ήταν όλα ενημερωμένα με την κατάσταση της τεχνολογίας», είπε.

Έγραψε όλες τις ιδέες του για το πώς το σύστημα θα μπορούσε να είναι καλύτερο και τις μοιράστηκε με τον φίλο και συμφοιτητή του Mason Η Fariha Askar ειδικεύεται στην πληροφορική και την επιστήμη δεδομένων. Στη συνέχεια πήρε τις ιδέες της και έφτιαξε ένα σχηματικό που δείχνει πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα.

Τότε ξεκίνησε η πραγματική δουλειά. Ξεκίνησαν την έρευνά τους με δικηγόρο διενεργήθηκε έρευνα για διπλώματα ευρεσιτεχνίας. «Μετά από περίπου τρεις ή τέσσερις ημέρες, ο δικηγόρος επέστρεψε σε εμάς και ήταν υπέροχα νέα», είπε ο Choudhury. «Μας είπε ότι η ιδέα μας ήταν νέα, ότι δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο εκεί έξω».

Αλλά δεν ήξεραν τι να κάνουν στη συνέχεια, έτσι στράφηκαν στους πόρους τους στο Mason, απευθυνόμενοι σε καθηγητές πληροφορικής και επιστήμης δεδομένων για ενημερωτικές συνεντεύξεις. «Λάβαμε πολλές απαντήσεις από καθηγητές και αρχίσαμε να καθόμαστε μαζί τους», είπε ο Άσγκαρ.

Ήταν ο Τζέιμς Μπάλντο, διευθυντής του Graduate Data Analytics Engineering Program στο College of Engineering and Computing, συνδέοντάς τους με το Masonic Innovation Exchange (MIX) και το πρόγραμμα θερμοκοιτίδας του. Το MIX είναι επίσης το μέρος όπου συνάντησαν τον Rediet Tadesse, έναν ειδικό στην επιστήμη των υπολογιστών που αγάπησε την ιδέα τους και ήθελε να συνεργαστεί μαζί τους.

Και έτσι η εταιρεία τους είναι η NECX Αντιπροσωπεύει το Non-Emergency Communications Exchange, γεννήθηκε.

«Ο λόγος που δεν έχουμε το όνομα έκτακτης ανάγκης είναι για να καταστήσουμε σαφές ότι δεν είμαστε εδώ για να αντικαταστήσουμε το 911 γενικά», είπε ο Choudhury.

Ο Tadesse άρχισε αμέσως να εργάζεται για το πρωτότυπο, ενώ ο Choudhury και ο Askar συνέχισαν την έρευνά τους, συμπεριλαμβανομένης της συνέντευξης από μέλη των αστυνομικών τμημάτων Mason και Fairfax County σχετικά με τις καθημερινές επιχειρήσεις και λαμβάνοντας μια εις βάθος ματιά στις υπηρεσίες θυμάτων.

Ξέραμε ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα [the police] μην κάνετε τίποτα – είναι περισσότερη πληροφόρηση», είπε ο Άσγκαρ.

Η λύση τους είναι μια υπηρεσία πολλαπλών πλατφορμών που περιλαμβάνει μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά για θύματα εγκληματικών πράξεων και μια εφαρμογή ιστού για υπολογιστή στην οποία μπορεί να προσπελαστεί ένας υπολογιστής για την αστυνομία και τους ντετέκτιβ να κάνουν όλη τη δουλειά τους. Υπάρχει επίσης μια πλατφόρμα αφιερωμένη στις υπηρεσίες για τα θύματα.

«Έχουμε ενσωματώσει αυτές τις τρεις πλατφόρμες σε μια κεντρική βάση δεδομένων, η οποία επιτρέπει τη μεταφορά πληροφοριών και δεδομένων και την επικοινωνία όλων μεταξύ τους», είπε ο Choudhury.

Πήραν επίσης τις ιδέες τους στον εθνικό διαγωνισμό γηπέδου TiEέρχεται στην όγδοη θέση ανάμεσα σε 68 ομάδες από όλη τη χώρα.

Ως μέρος της θερμοκοιτίδας MIX, η ομάδα μπόρεσε να συμμετάσχει στο μίνι Το Πρόγραμμα Βοήθειας Εμπορευματοποίησης Καινοτομίας (ICAP), μια συντομευμένη έκδοση του προγράμματος που προσφέρεται σε επιχειρηματίες μέσω των Κέντρων Ανάπτυξης Μικρών Επιχειρήσεων της Βιρτζίνια, διευθύνεται από τον Ντέιβιντ Πάουελ, Ανώτερο Σύμβουλο Επιχειρήσεων.

Ο στρατιώτης βρήκε τις «εργασίες για το σπίτι» της ICAP, έγγραφα που έθεταν λεπτομερείς ερωτήσεις για τις επιχειρήσεις τους, πραγματικά πολύτιμα. Και οι δύο βρήκαν τη συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες και τις κριτικές τους πολύ χρήσιμες.

«Υπήρχαν μερικές ομάδες που ήταν λίγο μπροστά μας», είπε ο Askar. «Προσέφερε πολλές πληροφορίες γιατί μπορούσαμε να μάθουμε από τα προβλήματά τους και να δούμε μελλοντικά προβλήματα».

Ένα από τα μεγαλύτερα συμπεράσματά τους από την εκπαίδευση είναι αυτό που έμαθαν για την τμηματοποίηση πελατών.

«Δυσκολευτήκαμε πολύ να μάθουμε ποιος ήταν ο πελάτης μας», είπε ο Choudhury. «Ξέραμε πώς θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό το πρόβλημα σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς ποιος θα το πλήρωνε. «Η ICAP μας βοήθησε πραγματικά σε αυτό».

Leave a Comment