Οι υπουργοί Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας και της Μεγάλης Βρετανίας υπέγραψαν μνημόνιο και συζήτησαν επενδυτικές ευκαιρίες

Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας Mohammad Al-Jadaan και ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt συναντήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη μια σειρά Μνημονίων Κατανόησης.

Ο Al-Jadaan, ο οποίος βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία, συναντήθηκε με τον Hunt στις 20 Δεκεμβρίου, ανέφερε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο Τύπου (SPA) το βράδυ της Τετάρτης.

Ακολουθήστε τη ροή των Ειδήσεων Google στο διαδίκτυο ή μέσω της εφαρμογής για όλους τους τελευταίους τίτλους.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μεγάλα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα, καθώς και οι προοπτικές της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας.

«Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε τελετή υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την ανάδειξη των ευκαιριών στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης και των δημόσιων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, την ανταλλαγή εμπειριών και τη διεύρυνση της συνεργασίας», ανέφερε η SPA.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο al-Jadaan είπε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι συναντήθηκε με τον Βρετανό Υπουργό Επενδύσεων, Λόρδο Τζόνσον, «όπου συζητήσαμε τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές σχέσεις, εστιάζοντας στην προώθηση των επενδύσεων στο Βασίλειο».

Η οικονομία της Σαουδικής Αραβίας και οι μεταρρυθμίσεις του Οράματος 2030 ήταν στο τραπέζι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στην οποία συμμετείχαν πολλοί επενδυτές και CEO.

«Σε μια συνάντηση που διοργάνωσε το Κοινό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Σαουδικής Αραβίας, συναντήθηκα με αρκετούς επενδυτές και CEOs, όπου οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις πολλά υποσχόμενες οικονομικές προοπτικές της Σαουδικής Αραβίας και στα συνεχιζόμενα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας για οικονομικές και χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2030». Ανέφερε στο tweet του ο υπουργός.

Ο Al-Jadaan συζήτησε επίσης επενδυτικές ευκαιρίες με τον δήμαρχο του Λονδίνου, Nicholas Lyons, «εξετάζοντας μαζί του τις συνεργασίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο Βασίλειο. Οι δυο τους συζήτησαν επίσης ευκαιρίες στο πλαίσιο του Προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων και της Σαουδικής Συνεργασίας», ανέφερε η SPA.

Διαβάστε περισσότερα:

Η Σαουδική Αραβία επενδύει 2,4 δισ. δολάρια σε σημαντικές εξελίξεις στο λιμάνι του Ντουμπάι

Ο George Tanasievich διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος του King Salman Park Foundation

Η Σαουδική Αραβία δημιουργεί μια νέα οικονομική ζώνη με την Apple μεταξύ των πρώτων επενδυτών της

Leave a Comment