Οι υπάλληλοι του Hickey Freeman μπορεί να χάσουν την ασφάλιση υγείας αφού η δημοφιλής εταιρεία δεν πληρώσει τους λογαριασμούς

Περίπου 200 εργαζόμενοι στο Hickey Freeman θα μπορούσαν να χάσουν την ασφάλιση υγείας τους την επόμενη εβδομάδα, αφού η εταιρεία αμέλησε να πληρώσει ασφάλιστρα.

Έμαθαν για την επικείμενη απόλυση αυτή την εβδομάδα και υπέβαλαν καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, υποστηρίζοντας ότι οι περικοπές μισθών δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά και ζητούσαν άμεση δράση.

“Αυτό είναι ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα εδώ και αρκετά χρόνια”, δήλωσε ο Gary Bonadonna, τοπικός εργατικός ηγέτης της Workers United. «Παίρνουν τα χρήματα ή κάνουν τα πάντα με αυτά. Αλλά δεν φτάνει στο σωστό μέρος».

Το σωματείο υποστηρίζει ότι άλλες κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών εισφορών, παρακρατούνται ομοίως.

Αλλά η στολή ανδρικών ενδυμάτων με έδρα το Ρότσεστερ οφείλει στον ασφαλιστικό φορέα τα περισσότερα, περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε εισφορές εργοδότη και εργαζομένων, σύμφωνα με το σωματείο. Και βγαίνει το United National Health Foundation.

«Δεν είναι τα λεφτά τους να παίζουν», είπε η Bonadonna Hickey για τον Freeman. «Αυτό είναι απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων. Είναι απλά ένα κανάλι… Δεν αξίζει να σκεφτόμαστε ότι θα κρατήσουν αυτά τα χρήματα και θα τα χρησιμοποιήσουν για ό,τι θέλουν. Είναι σαν να είναι αδιανόητο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Hickey Freeman, Stephen Granowski, δεν αμφισβητεί τις παραβιάσεις. Αλλά λέει ότι δεν είναι να τσεπώνουμε τον μισθό. Επισήμανε ότι έχουν γίνει τμηματικές πληρωμές, προσθέτοντας ότι οι εισφορές των εργαζομένων καλύπτουν μέρος του λογαριασμού. Είπε λοιπόν ότι δεν είναι γνωστό τι δολάρια πληρώθηκαν ή χρωστούσαν.

Σύμφωνα με τον Granovsky, το ασφαλιστικό χρέος που συσσωρεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 75%.

Από το αρχείο: Ο Hickey Freeman σχεδιάζει να προσθέσει 100 εργαζόμενους, ο Schumer πιέζει για περισσότερα ΜΑΠ αμερικανικής κατασκευής

Αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τα οικονομικά της εταιρείας, αλλά είπε ότι είχε «χειριστεί σωστά» τη σχέση αθέτησης συμβολαίου με το ασφαλιστικό ταμείο και έπρεπε να το διορθώσει. Είπε ότι «έκλεισε το μάτι» στην απόφαση να τερματίσει.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι αξιωματούχοι του σωματείου δήλωσαν ότι εργάζονται πυρετωδώς για να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν την κάλυψη.

«Δεν ξέρω πώς διευθύνεις μια επιχείρηση ή πώς ζεις έτσι», είπε η Μποναντόνα. «Λοιπόν, ξέρετε, ανησυχούμε… μιλάει για μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα».

Ο Granovsky επιμένει ότι οι προοπτικές των επιχειρήσεων είναι σταθερές. Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο ή τρία εμπόδια έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας και οι «δεσμεύσεις» παραμένουν δύσκολες. Αλλά οι δύο κύριοι αντίπαλοι της εταιρείας αναδιπλώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το πρόβλημα τώρα είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού – και η παραγωγή αρκετή για την κάλυψη της ζήτησης.

IMG_0990.JPG

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Hickey Freeman, Steven Granovsky και ο γερουσιαστής Charles Schumer στο εργοστάσιο στη λεωφόρο North Clinton

Η εταιρεία πούλησε τα κεντρικά γραφεία και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στη λεωφόρο North Clinton τον Ιούνιο του 2022. Η Home Leasing κατέβαλε 4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα αρχεία της πόλης, για να επιτρέψει στην εταιρεία να διακανονίσει ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές και άλλες οφειλές. Η εταιρεία ενοποιεί τις εργασίες στο ένα τρίτο του κτιρίου και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Ο προγραμματιστής σχεδιάζει να μετατρέψει τον υπόλοιπο χώρο σε 134 οικονομικά διαμερίσματα για ηλικιωμένους.

Ιστορικά, οι σχέσεις μεταξύ του Hickey Freeman και της συμμαχίας του ήταν καλές. Οι αξιωματούχοι δεν μπορούσαν να θυμηθούν στιγμή που οι εντάσεις είχαν φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

«Το προσωπικό, τα μέλη εδώ, εννοώ μερικοί από τους ανθρώπους που γνωρίζω σε όλη μου τη ζωή», είπε η Bonadonna, αναφερόμενη στον Hickey Freeman ως μια οικογένεια που εκτείνεται από γενιές. «Πρόκειται για μια διάσημη εταιρεία. Όλοι τους ριζώνουν. Οι αιρετοί αξιωματούχοι κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την εταιρεία. Είμαστε περήφανοι για τα υλικά που φτιάχνουν τα μέλη του σωματείου μας, για τα προϊόντα που κατασκευάζουν και για όλη τη σκληρή δουλειά.

«Έτσι, το να πούμε ότι είναι απογοητευτικό είναι υποτιμητικό».

Χαρακτηρίζει την τρέχουσα κατάσταση ως «απολύτως λανθασμένη», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζεται ότι είναι «εγκληματική».

Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν γιατί το σωματείο έχει υπομείνει τις ασταθείς οικονομικές πρακτικές που περιγράφει για τόσο καιρό.

«Πάντα πίστευα ότι προτιμούσα να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας», είπε, «δουλεύοντας, πίστευα ότι σίγουρα θα το φτιάξουμε εδώ και…».

Η Bonadonna κάνει μια παύση και ο τόνος της αλλάζει: «Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ καλύτερο. Αυτή η εταιρεία είναι κλέφτης».

Leave a Comment