Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν αυτές τις ερωτήσεις πριν προσλάβουν έναν επαγγελματία χρηματοοικονομικό

Για να προστατευτούν από την εκμετάλλευση των επαγγελματιών οικονομικών πωλήσεων, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ερωτήσεις σχετικά με έναν επαγγελματία χρηματοοικονομικού τομέα που προσπαθεί να τους δώσει επενδυτικές συμβουλές ή να τους πουλήσει ένα επενδυτικό προϊόν:

“Είσαι καταπιστευματοδόχος και πώς είσαι εγγεγραμμένος;”

«Αυτή η ερώτηση είναι πολύ σημαντική γιατί οι σύμβουλοι μπορούν να είναι διπλά εγγεγραμμένοι και να ενεργούν ως μεσίτες ΚΑΙ ως καταπιστευματοδόχοι, παρόλο που θα σας πουν ότι είναι καταπιστευματοδόχοι», λέει ο Eric Presogna, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της One-Up Financial στο Erie. Πενσυλβάνια. .

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (“SEC”) επέτρεψε στους χρηματιστές να εγγραφούν ως Επενδυτικοί Σύμβουλοι και να παρέχουν και τους δύο τύπους υπηρεσιών. Οι πιθανοί πελάτες βρίσκουν συχνά αυτή τη διπλή χωρητικότητα σύγχυση, αλλά η διαφορά είναι σημαντική. Οι εγγεγραμμένοι στην SEC Επενδυτικοί Σύμβουλοι πρέπει να ενεργούν ως καταπιστευματοδόχοι, ενώ οι μεσίτες δεν έχουν παρόμοια υποχρέωση. Γιατί είναι σημαντική αυτή η διάκριση;

«Οι σύμβουλοι που έχουν καθήκον εμπιστοσύνης προς τους πελάτες τους απαιτείται να βάζουν πάντα τα συμφέροντα των πελατών τους πάνω από τα δικά τους», λέει ο David Rosenstrock, διευθυντής και ιδρυτής της Wharton Wealth Planning στη Νέα Υόρκη. «Πολλοί εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι αυτή η δέσμευση δεν απαιτείται από όλους τους συμβούλους. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι σύμβουλοι δεν απαιτείται να ενεργούν ως καταπιστευματοδόχοι σε όλες τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες. Οι μη καταπιστευτικοί σύμβουλοι συχνά τηρούν ένα πρότυπο καταλληλότητας, αλλά αυτό απαιτεί να δίνουν συμβουλές σε πελάτες μόνο που κρίνονται “κατάλληλες” για τις περιστάσεις τους. Έτσι, προσφέρει λιγότερη προστασία/διασφάλιση στους πελάτες. Ο όρος fiduciary δεν είναι ακόμη ευρέως αναγνωρισμένος και κατανοητός».

Εάν δεν ξέρετε τι σημαίνει πραγματικά “καταπιστευματοδόχος” και δεν είναι σαφές τι είδους επαγγελματική υπηρεσία σχεδιάζει να προσφέρει ο πιθανός πάροχος υπηρεσιών σας, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι ο πάροχος υποχρεούται πάντα να ενεργεί εκ μέρους σας. συμφέρον. Για να το προσδιορίσετε αυτό, πρέπει να ψάξετε λίγο βαθύτερα στις πιστοποιήσεις και τις άδειες του ατόμου.

“Ορισμένες κόκκινες σημαίες ότι ένας σύμβουλος δεν ενεργεί πάντα ως καταπιστευματοδόχος περιλαμβάνουν μια άδεια Series 7 και μια άδεια Series 63 ή 66”, λέει ο Rosenstrock. «Εάν ένας χρηματοοικονομικός σύμβουλος έχει άδεια Σειρά 7, επιτρέπεται σε αυτό το άτομο να εισπράττει προμήθεια για την πώληση επενδύσεων, πράγμα που σημαίνει ότι ο επαγγελματίας δεν ενεργεί πάντα ως καταπιστευματοδόχος. Η σειρά 63 ή 66 είναι μια άλλη άδεια που απαιτείται για έναν οικονομικό σύμβουλο για τη συλλογή προμηθειών επί των πωλήσεων προϊόντων.

«Πόσο καιρό το κάνεις αυτό και ποιες είναι οι ικανότητές σου;»

Πολλοί σύμβουλοι χρησιμοποιούν από στόμα σε στόμα διαφήμιση επειδή απαιτεί έγκριση παραπομπής. Αν και αυτό ακούγεται ιδανικό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε τη δική σας δέουσα επιμέλεια. Εξάλλου, το ότι κάποιος είναι ευγενικός δεν τον κάνει ικανό.

«Είναι σημαντικό ο συνταξιούχος να κατανοεί το επαγγελματικό υπόβαθρο και τα προσόντα του επαγγελματία χρηματοοικονομικού που προσπαθεί να του πουλήσει ένα επενδυτικό προϊόν», δήλωσε ο Garett Polanco, CIO της Independent Equity στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. “Αυτό μπορεί να βοηθήσει τον συνταξιούχο να προσδιορίσει εάν ο επαγγελματίας είναι γνώστης και ικανός στον τομέα και μπορεί να του εμπιστευτεί κανείς ότι παρέχει έγκυρες οικονομικές συμβουλές.”

Εάν ο επαγγελματίας είναι Εγγεγραμμένος Σύμβουλος Επενδύσεων, μπορείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα για το άτομο ή την εταιρεία επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της SEC. Για τους μεσίτες πρέπει να μεταβείτε σε άλλο ιστότοπο.

“Εάν ο σύμβουλος είναι μεσίτης, ελέγξτε τα διαπιστευτήρια του μεσίτη στον ιστότοπο Broker Check της FINRA”, λέει ο οικονομικός συγγραφέας Craig Kirsner του Coconut Creek. «Επίσης, κοιτάξτε τον ιστότοπο του μεσίτη και αναζητήστε τον μεσίτη στο διαδίκτυο. Ο μεσίτης έχει καλή φήμη; Εάν υπάρχουν πολλά άτομα με το ίδιο όνομα με τον μεσίτη, χρησιμοποιήστε εισαγωγικά γύρω από το όνομα για να περιορίσετε την αναζήτηση. Ελέγξτε τον μεσίτη με το Better Business Bureau. Επίσης, μεταβείτε στην τοποθεσία του μεσίτη στους Χάρτες Google και δείτε ποιες είναι οι κριτικές.”

«Πού θα κρατηθούν τα χρήματά μου;»

Ο Bernie Madoff ξέφυγε από το σχέδιό του για τόσο καιρό επειδή όχι μόνο επένδυσε στα περιουσιακά στοιχεία, αλλά υπέβαλε επίσης όλες τις αναφορές για αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Για να αυξήσετε την ασφάλειά σας, μπορεί να προτιμήσετε ο θεματοφύλακας που κατέχει τα περιουσιακά σας στοιχεία να είναι διαφορετική εταιρεία από την εταιρεία του συμβούλου.

«Πρέπει να ρωτήσετε πού θα κρατηθούν τα χρήματα», είπε η Κίρσνερ. «Βεβαιωθείτε ότι διατηρείται σε μια αξιόπιστη εταιρεία ή σε μια μεγάλη εταιρεία με υψηλή βαθμολογία. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε τα κεφάλαιά σας σε αυτήν την εταιρεία και να γράψετε μια επιταγή πληρωτέα μόνο σε αυτήν την εταιρεία.”

“Πώς πληρώνεστε και υπάρχουν άλλα έξοδα που πρέπει να πληρώσω;”

Μιλώντας για γραπτές επιταγές, μην υπογράφετε ποτέ στη διακεκομμένη γραμμή έως ότου ξέρετε όχι μόνο τι πληρώνεται ο σύμβουλος, αλλά και ποιες είναι οι προκαταβολές σας για τυχόν προϊόντα στα οποία μπορεί να σας τοποθετήσει ο σύμβουλος. (Σημείωση: τα προϊόντα μπορεί να περιλαμβάνουν αμοιβαία κεφάλαια, ασφαλιστήρια συμβόλαια και μετοχές και ομόλογα εξαιρουμένων.)

“Είναι σημαντικό για εσάς να κατανοήσετε το κόστος που σχετίζεται με οποιοδήποτε επενδυτικό προϊόν, συμπεριλαμβανομένων των τελών και των προμηθειών”, λέει ο Polanco. “Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το προϊόν είναι καλής αξίας και ταιριάζει στους οικονομικούς σας στόχους.”

Μην κάνετε λάθος σχετικά με τους δείκτες εξόδων αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτά δεν είναι έξοδα από την τσέπη τους και περιλαμβάνονται ήδη στις επιστροφές που βλέπετε από την εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων. Αυτό είναι παρόμοιο με μια απόδοση μετοχών που περιλαμβάνει ήδη το λειτουργικό κόστος αυτής της εταιρείας. Αυτό που έχει σημασία είναι το κόστος συναλλαγής ή το κόστος συναλλαγής και οι προμήθειες αποθήκευσης που δεν αποτελούν μέρος της αναλογίας εξόδων. Αυτά μπορούν να προστεθούν και να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στην απόδοση των επενδύσεών σας.

«Τα περισσότερα ζητήματα είναι το κόστος και αυτό δημιουργεί ένα υψηλό εμπόδιο στην εκκαθάριση μεγάλων επενδύσεων προτού ένας επενδυτής μπορέσει να βγάλει αξιοπρεπή χρήματα», δήλωσε ο Stephen Taddie, συνεργάτης της HoyleCohen LLC στο Phoenix. «Με αυτό εννοώ ότι εάν η απόδοση είναι 3% ετησίως, οι υποκείμενες επενδύσεις θα πρέπει να είναι στο 7,50% για να δώσουν στον επενδυτή μια καθαρή απόδοση 4,50%, η οποία είναι επί του παρόντος διαθέσιμη από το 10ετές ομόλογο του αμερικανικού δημοσίου. Εάν το προϊόν μπορεί να δημιουργήσει αποδόσεις 6-8%, οι υποκείμενες επενδύσεις πρέπει να παράγουν 9-10% για να συμβεί αυτό. Οι επόμενες επενδυτικές ερωτήσεις θα επικεντρωθούν στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι επενδύσεις μπορούν να κερδίσουν αυτή την αναλογία σε αυτό το περιβάλλον. “Συχνά, ο κίνδυνος που αναλαμβάνεται στο προϊόν είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που μπορείτε να αναλάβετε σε μεμονωμένους τίτλους.”

«Ποια είναι η επενδυτική σας φιλοσοφία;»

Τέλος, και για να συνεχίσετε τη συλλογιστική που υπονοεί ο Taddie, πρέπει να εξετάσετε το συγκεκριμένο επενδυτικό στυλ που εφαρμόζει ο σύμβουλος που εξετάζετε.

«Ο σύμβουλός σας θα πρέπει να εξετάσει όλα τα βασικά στοιχεία των οικονομικών συμβουλών, όπως πώς, πότε, πού και τι να επενδύσει», λέει ο Bruce Mohr, Senior Investment Advisor και Credit Counselor στο Fair Credit στο Decatur, Georgia. «Μια καλή επενδυτική στρατηγική και μια σωστή εμπειρία διαχείρισης επενδύσεων είναι προϋποθέσεις για έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο. Η συνολική οικονομική σας υγεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις επενδύσεις σας, επομένως θα πρέπει να συνεργαστείτε με έναν σύμβουλο που χρησιμοποιεί στρατηγικές με τις οποίες αισθάνεστε άνετα. Πρέπει να είναι σε θέση να περιγράφουν με ακρίβεια την επενδυτική τους φιλοσοφία, το σχέδιο και τις κατευθυντήριες αρχές τους χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση βασισμένη σε στοιχεία. Για παράδειγμα, πιστεύω ότι η διαφοροποίηση είναι σημαντική και είναι καλύτερο να επενδύσεις μακροπρόθεσμα».

Εάν επενδύσετε σε προϊόντα αντί για μεμονωμένες μετοχές και ομόλογα, δεν υπάρχουν περιορισμοί, επιβαρύνσεις παράδοσης κ.λπ., εάν αποφασίσετε να τερματίσετε τη σχέση με τον σύμβουλο και να ακυρώσετε τις επενδύσεις του συμβούλου. ή θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες συνέπειες. σε τοποθέτησε.

Leave a Comment