Οι ρυθμιστικές αρχές του Ουισκόνσιν πραγματοποίησαν μια επένδυση κοινής ωφελείας 478 εκατομμυρίων δολαρίων σε αποθήκευση ηλιακών και επιπλέον

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ουισκόνσιν ενέκριναν τις τρεις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της πολιτείας να δαπανήσουν περίπου 478 εκατομμύρια δολάρια σε ένα δεύτερο ηλιακό πάρκο με αποθήκευση μπαταριών.

Η Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών την Πέμπτη ενέκρινε ομόφωνα την αγορά του κέντρου ηλιακής ενέργειας Darien ισχύος 325 μεγαβάτ, το οποίο θα παρέχει αρκετή ενέργεια για περίπου 75.000 σπίτια στην κομητεία Walworth.

Οι θυγατρικές της WEC Energy Group, We Energy και Wisconsin Public Service Corporation θα κατέχουν από κοινού το 90% του έργου. Η Madison Gas and Electric θα κατέχει το υπόλοιπο 10%, που αντιπροσωπεύει επένδυση 47,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η WEC είπε ότι το έργο Darien είναι απαραίτητο για να καλύψει τις απαιτήσεις ισχύος, καθώς αποσύρει περίπου 1.385 μεγαβάτ σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η MGE επιδιώκει να αντικαταστήσει το μερίδιό της στο Columbia Power Center με καύση άνθρακα, το οποίο έχει προγραμματιστεί να κλείσει έως το 2026, καθώς και συμφωνίες αγοράς ενέργειας που λήγουν.

Ο κόσμος διαβάζει επίσης…

Και οι δύο εταιρείες προσπαθούν να εξαλείψουν τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι απαραίτητο για τον μετριασμό των χειρότερων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Το Darien Solar Energy Center είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου μας για επιθετική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου παρέχοντας στους πελάτες προσιτή, αξιόπιστη και καθαρή ενέργεια», δήλωσε ο πρόεδρος του WEC Scott Lauber. “Ο συνδυασμός ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα χρησιμότητας με αποθήκευση μπαταρίας θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να παρέχουμε στους πελάτες μας ηλιοφάνεια μετά τη δύση του ηλίου.”

Ο Jeff Keebler, πρόεδρος της MGE, δήλωσε ότι οι «επενδύσεις της εταιρείας σε οικονομικά αποδοτική, καθαρή ενέργεια και τεχνολογία αποθήκευσης μπαταριών διασφαλίζουν ότι όλοι οι πελάτες μας θα βιώσουν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της μετάβασης στην καθαρή ενέργεια».

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είπαν ότι η αγορά του έργου Darien θα κοστίσει λιγότερο στους πληρωτές από το να συνεχίσουν να λειτουργούν εργοστάσια άνθρακα.

Το προσωπικό της PSC διαπίστωσε ότι το έργο Darien ήταν η καλύτερη εναλλακτική λύση σε σχεδόν κάθε σενάριο που αναλύθηκε, αν και διαπίστωσε επίσης ότι ο διπλασιασμός της επένδυσης στην ενεργειακή απόδοση θα ήταν οικονομικά αποδοτικός.

Η επιτροπή δεν ανέλυσε τα οφέλη από την απλή αγορά της παραγωγής της μονάδας, αν και η κατοχή της θα επέτρεπε στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους, να τις ενεργοποιήσουν εκ νέου ή να τις χρησιμοποιήσουν για άλλες γεννήτριες στο μέλλον χωρίς την κατασκευή πρόσθετων γραμμών μεταφοράς.

Η ιδιοκτησία του εργοστασίου επιτρέπει επίσης στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να κερδίσουν περίπου 10% απόδοση της επένδυσής τους.

Το PSC ψήφισε πέρυσι να επιτρέψει στον προγραμματιστή του Σικάγο Invenergy να κατασκευάσει ένα ηλιακό αγρόκτημα 250 μεγαβάτ με εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών 75 μεγαβάτ σε περίπου 2.000 στρέμματα μεταξύ του Delavan και της γραμμής Rock County.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση προόδου, η κατασκευή ξεκίνησε τον Απρίλιο και το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2024. Η Invenergy είναι επίσης υπό σύμβαση για τη λειτουργία και τη συντήρηση του εργοστασίου μετά την ολοκλήρωση.

Νωρίτερα φέτος, η επιτροπή ψήφισε να εξουσιοδοτήσει τις WEC και MGE να αγοράσουν ένα ηλιακό πάρκο 200 μεγαβάτ με μπαταρίες 110 μεγαβάτ υπό κατασκευή στην κομητεία Kenosha για 433 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ουισκόνσιν δίνουν ευλογία στο εργαλείο χρηματοδότησης ηλιακής ενέργειας

Η Επιτροπή Δημοσίων Υπηρεσιών ψήφισε με 2-1 την Πέμπτη για να αποφασίσει εάν μια οικογένεια μπορεί να μισθώσει ηλιακούς συλλέκτες από εταιρεία διαφορετική από μια ελεγχόμενη εταιρεία κοινής ωφέλειας.

Η επιτροπή εξετάζει επί του παρόντος την προσφορά της κοινής ωφελείας για την αγορά ενός έργου ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης 465 μεγαβάτ κοντά στο Κέιμπριτζ για 649 εκατομμύρια δολάρια.

Η κατασκευή του έργου 2.400 στρεμμάτων, γνωστό ως Koshkonong Solar Energy Center, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, αν και η πόλη της Christiana αμφισβήτησε την οικοδομική άδεια στο δικαστήριο.

Leave a Comment