Οι οικονομικές καταθέσεις δείχνουν μια ανταγωνιστική κούρσα για στέλεχος της κομητείας Allegheny

Οι ανακοινώσεις την Τρίτη έδειξαν ότι οι υποψήφιοι προετοιμάζονται για τον υψηλού προφίλ και δαπανηρή φετινή κούρσα για το στέλεχος της κομητείας Allegheny. Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έχουν ήδη πληρωθεί από συνδικάτα, άλλους PAC και ιδιώτες μήνες πριν από τον αγώνα.

Ο Ταμίας της κομητείας John Weinstein, ο επόπτης της πόλης Michael Lamb και η πολιτειακή εκπρόσωπος Sarah Innamorato μπήκαν ο καθένας στο 2023 με έξι αριθμούς στους λογαριασμούς της καμπάνιας τους, αλλά οι αναφορές που περιγράφουν λεπτομερώς την απόδοσή τους το 2022 δείχνουν ότι έφτασαν εκεί με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Εν τω μεταξύ, τέσσερις άλλοι υποψήφιοι με μικρότερο ιστορικό συγκέντρωσης κεφαλαίων δεν έδειξαν σημάδια προόδου στον πολυπληθή αγώνα.

Ο Γουάινστιν, ο οποίος εισήλθε στο 2023 με ένα ταμείο εκστρατείας περίπου 481.000 δολαρίων, έχει βασιστεί περισσότερο από τους αντιπάλους του σε μεγάλες επιταγές που γράφτηκαν από επιτροπές πολιτικής δράσης και άτομα που δραστηριοποιούνται στην τοπική πολιτική εδώ και χρόνια. Δύο εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση της εκστρατείας, το PAC for Steamfitters Local 449 έγραψε μια επιταγή 102.000 $ που διπλασίασε την καμπάνια του Weinstein και το Western PA Workers PAC του έδωσε 50.000 $ ταυτόχρονα.

Η μεγαλύτερη ατομική συνεισφορά ήταν μια επιταγή 100.000 $ από τον Charles Hammel της Pitt Ohio Trucking Company. Έγγραφα που κατατέθηκαν την Τρίτη δείχνουν πενταψήφιες δωρεές από οκτώ άτομα — 10.000 $ το καθένα από τον στέλεχος στάθμευσης Merrill Stabile, τον ασφαλιστικό στέλεχος William Lieberman, τον σύμβουλο ανάπτυξης John Verbanak, τον προγραμματιστή Ira Gumberg, τον επαγγελματία real estate James Scalo και τον δικηγόρο Nicholas Varishetti. και 25.000 $ το καθένα από τον RJ Lewis, στέλεχος εταιρείας μηχανικών, και τον Patrick Gallagher, στέλεχος φορτηγών.

Ο Innamorato μπήκε στο 2023 με 101.000 $ στον λογαριασμό του και φαίνεται να κλίνει περισσότερο προς μια στρατηγική λήψης μικρών δωρεών από άτομα από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο. Πέρυσι, συγκέντρωσε το 11% των κεφαλαίων της σε συνεισφορές 50 $ ή λιγότερο. Το 39% ήρθε με συνεισφορές 250 $ ή λιγότερο. Έλαβε μία πενταψήφια επιταγή: 15.000 $ από ένα PAC που συνδέεται με την Service Employees International Union 32BJ.

Το πρωί της Τρίτης, ο Innamorato έστειλε ένα email στους υποστηρικτές του ζητώντας από τους υποστηρικτές μικρών δολαρίων να «βγάλουν 25 δολάρια».

Ο Γουάινσταϊν πήρε το 42% της συγκέντρωσης κεφαλαίων του 2022 από δύο μόνο συνεισφορές και σχεδόν τίποτα από συνεισφορές 250 $ ή λιγότερο. Ο Lamb έλαβε λιγότερο από το 1% της συγκέντρωσης κεφαλαίων του για το 2022 από συνεισφορές 50 $ ή λιγότερο και μόλις 5% από συνεισφορές 250 $ ή λιγότερο.

Ο Lamb μπόρεσε να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό – 167.000 $, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι από τους πρώην υποστηρικτές του υποστήριξαν τον Weinstein αυτή τη φορά. Έλαβε ορισμένες συνεισφορές από συνδικάτα, συμπεριλαμβανομένων επιταγών στα τέλη του 2022 από PAC που συνδέονται με τους Bricklayers and Allied Craftsmen, Heat and Frost Insulators και Plumbers Local 27. Ξεπέρασε επίσης τα σχεδόν 29.000 δολάρια που είχε στη διάθεσή του από την προηγούμενη υποψηφιότητά του για δημόσιο αξίωμα.

Ο McClelland, διευθυντής έργου για το Τμήμα Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της κομητείας, είπε ότι συγκέντρωσε περίπου 9.000 $ το 2022 και είχε 8.174 $ στο χέρι στις αρχές του 2023. Τα έγγραφα για τους Fawcett, Bennett και Parker δεν ήταν διαθέσιμα το βράδυ της Τρίτης.

Οι εκλογές δεν αποφασίζονται μόνο με δολάρια – στις δύο τελευταίες προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στην περιοχή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι και βουλευτές έχασαν, παρά το γεγονός ότι ξόδεψαν περισσότερο τους αντιπάλους τους. Αλλά τα χρήματα είναι το κλειδί για να μπουν το όνομα και οι ιδέες ενός υποψηφίου στο μυαλό των ψηφοφόρων. Όπως είπε ο Weinstein στην παρουσίαση της καμπάνιας στις 12 Ιανουαρίου, “Θα δείτε πολλές διαφημίσεις”.

Το κοινό δεν θα έχει άλλη μια ξεκάθαρη ματιά στα οικονομικά των υποψηφίων μέχρι τις 5 Μαΐου, την επόμενη περίοδο αποκάλυψης, 11 ημέρες πριν από τις προκριματικές εκλογές της 16ης Μαΐου.

Ο Charlie Wolfson είναι δημοσιογράφος τοπικής κυβέρνησης του PublicSource και μέλος του σώματος της Αμερικής. Μπορείτε να κάνετε αίτηση σε αυτόν [email protected] ή στο Twitter @chwolfson.

Νιώθεις πιο ενημερωμένος;

Βοηθήστε μας να ενημερώσουμε τους ανθρώπους στην περιοχή του Πίτσμπουργκ με περισσότερες ιστορίες όπως αυτή – υποστηρίξτε το μη κερδοσκοπικό μας κέντρο ειδήσεων με μια δωρεά.

Leave a Comment