Οι νομοθέτες της Λουιζιάνα αποκαλούν το ασφαλιστικό ταμείο κινήτρων “τζόγο”, αλλά ούτως ή άλλως προχρηματοδοτεί

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λουιζιάνα την Τετάρτη ψήφισε οριστικά ένα νομοσχέδιο για τη μεταφορά εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ταμείο κινήτρων για την προσέλκυση νέων ασφαλιστών ακινήτων στο κράτος, αλλά ορισμένοι νομοθέτες λένε ότι είναι μια επικίνδυνη κίνηση.

Μαλλομέταξο ύφασμα. Το House Bill 1, που χρηματοδοτείται από τον βουλευτή Jerome “Zee” Zerinue, R-Houma, θα μεταφέρει 45 εκατομμύρια δολάρια στο Πρόγραμμα Κινήτρων Insurance Louisiana. Το πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε αλλά δεν χρηματοδοτήθηκε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνόδου του 2022, θα προσφέρει επιχορηγήσεις για να ενθαρρύνει τους νέους ασφαλιστές να δραστηριοποιούνται στη Λουιζιάνα. Έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με ένα παρόμοιο πρόγραμμα που δημιουργήθηκε το 2005 μετά τους τυφώνες Κατρίνα και Ρίτα.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με ψήφους 90-8.

Αρκετοί νομοθέτες που ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου μίλησαν στο παρκέ για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για το ταμείο, το οποίο πολλοί περιέγραψαν ως επίδεσμο σε μια μεγάλη πληγή.

“Δηλαδή αυτό το πρόγραμμα κινήτρων είναι τζόγος;” ρώτησε ο εκπρόσωπος Beryl Amedee, R-Schreiver. “Μπορεί να μην λειτουργήσει. Αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα κινήτρων, δεν πρόκειται να λειτουργήσει.”

«Δεν έχω ακούσει εγγυήσεις», είπε. Μαλλομέταξο ύφασμα. Mike Johnson, R-Pineville. «Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν πιστεύω στον τζόγο. «Αν και μου λένε ότι πρέπει να το ψηφίσουμε, είναι στοίχημα».

Το νομοσχέδιο υπέστη πολλές τροπολογίες στο πάτωμα του σπιτιού.

Μαλλομέταξο ύφασμα. Μια τροπολογία που προτάθηκε από τον εκπρόσωπο Polly Thomas, R-Metairie, θα απαιτούσε από τον Επίτροπο Ασφαλίσεων Jim Donelon να δώσει προτεραιότητα στους ασφαλιστές που προσφέρουν κάλυψη από χαλάζι και άνεμο. Μαλλομέταξο ύφασμα. Ένας άλλος ασφαλιστής που πρότεινε ο εκπρόσωπος Phillip Tarver, η R-Lake Charles, θα απαιτούσε από κάθε ασφαλιστή που επωφελείται από το ταμείο να συντάξει το 25% των συμβολαίων του σε ακίνητα που καλύπτονται επί του παρόντος από την Louisiana Citizens Property Insurance Corp., την έσχατη ασφαλιστική εταιρεία της πολιτείας.

Και οι δύο τροπολογίες εγκρίθηκαν χωρίς αντίρρηση.

Αφού ορισμένοι ασφαλιστές κατοικιών έφυγαν από τη λειτουργία τους ή εγκατέλειψαν την πολιτεία, χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιών στη Λουιζιάνα αναγκάστηκαν βάσει νόμου να χρεώσουν υψηλότερα ασφάλιστρα από τους ιδιωτικούς ασφαλιστές.

Σε μια σχεδόν τετράωρη συζήτηση για το ταμείο τόνωσης και τα νομοσχέδια, ο Donelon και οι νομοθέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας από τους δύο κύριους στόχους του ταμείου είναι να κρατήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων μακριά από τους Πολίτες.

Ο Ντόνελον είπε στους νομοθέτες ότι αναμένει να σκοτώσει περίπου το ένα τρίτο των πολιτικών του Πολίτη τον πρώτο χρόνο του.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι ασφαλιστές που θα επωφεληθούν από τα κίνητρα και θα δημιουργήσουν κατάστημα στη Λουιζιάνα θα συντάξουν νέα συμβόλαια. Η εκφόρτωση των αντισυμβαλλομένων από τους πολίτες και στην ιδιωτική αγορά θα μείωνε τον κίνδυνο για το κράτος και θα πρόσφερε χαμηλότερα ασφάλιστρα για τους φορτωμένους, αλλά πολλοί στη Λουιζιάνα θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς οικονομική ασφάλιση περιουσίας.

Σε συνέντευξή του στο Illuminator, ο Donelon είπε ότι ελπίζει ότι το ταμείο θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση νέων ασφαλιστηρίων και ότι η προσέλκυση νέων ασφαλιστών στο κράτος θα έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ασφάλιστρα για αυτούς τους πελάτες.

Το νομοσχέδιο της Zeringue θα απαγόρευε τα χρήματα στο νέο ασφαλιστικό ταμείο κινήτρων να πηγαίνουν σε εταιρείες που δεν πληρούν τις ελάχιστες αξιολογήσεις οικονομικής ισχύος, μια πιθανή διασφάλιση έναντι μελλοντικών χρεοκοπιών.

Μέχρι στιγμής, εννέα ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, είπε ο Donelon.

Το νομοσχέδιο 2 της Βουλής, που εισήχθη από τον βουλευτή John Stefanski, R-Crowley, πέρασε με ψήφους 99-0. Θα απαγόρευε στις ασφαλιστικές εταιρείες με στέλεχος ή ελέγχοντα μέτοχο που κατέχει την ίδια θέση σε αποτυχημένη ασφαλιστική εταιρεία να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κινήτρων. Η ίδια απαγόρευση θα ισχύει για τους ασφαλιστές των οποίων οι μητρικές εταιρείες απέτυχαν στη Λουιζιάνα.

Τα δύο νομοσχέδια θα ακουστούν στην Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας το απόγευμα της Πέμπτης. Η συνεδρίαση πρόκειται να διακοπεί στις 6 το απόγευμα της Κυριακής, αλλά οι νομοθέτες είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να ολοκληρώσουν τα πράγματα την Παρασκευή.

Το Louisiana Illuminator είναι μέρος του State Newsroom, ενός δικτύου αιθουσών σύνταξης που υποστηρίζονται από επιχορηγήσεις και ενός συνασπισμού δωρητών ως δημόσιες φιλανθρωπικές οργανώσεις 501c(3). Το Louisiana Illuminator διατηρεί τη συντακτική του ανεξαρτησία. Για ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τον εκδότη Greg LaRose: [email protected]. Ακολουθήστε το Louisiana Illuminator στο Facebook και Κελάδημα.

Leave a Comment