Οι μισοί από τους υποψήφιους δημάρχους δεσμεύονται δημόσια για το πρόγραμμα επιχορήγησης για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της πόλης

Το Ταμείο Δημοκρατίας, το οποίο ιδρύθηκε το 2007, περιορίζει τις συνολικές δαπάνες, απαγορεύει τις δωρεές PAC και ταιριάζει με μικρές δωρεές.


Ο νεαρός Ρόι

24 Ιανουαρίου 2023 στις 11:59 μ.μ

Ρεπόρτερ του προσωπικούDaniel Zhao, Ανώτερος Φωτογράφος

Δύο από τους τέσσερις πιθανούς υποψήφιους δήμαρχους του New Haven έχουν δεσμευτεί δημόσια ότι θα συμμετάσχουν στο Δημοκρατικό Ταμείο της πόλης — μια πρωτοβουλία του 2007 που σχεδιάστηκε για να κρατήσει τους μεγάλους δωρητές μακριά από την πολιτική της πόλης.

Ενώ ο σημερινός δήμαρχος Τζάστιν Έλικερ και ο Γενικός Επιθεωρητής του Χάρτφορντ, Λίαμ Μπρέναν, έχουν ανακοινώσει σχέδια να παρευρεθούν στο Ταμείο για τη Δημοκρατία, ο Τομ Γκόλντενμπεργκ αποφάσισε να μην παρευρεθεί προς το παρόν, αν και λέει ότι μπορεί να συμμετάσχει αργότερα. Ο Shafiq Abdussabadur βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συνομιλίες με το Democracy Fund για να συζητήσουν την πιθανή συμμετοχή του.

«Το πρόγραμμα υπάρχει για να δείξει στους ανθρώπους ότι ο δήμαρχος του New Haven δεν μπορεί να αγοραστεί», είπε η Alyson Heimer, διαχειριστής του New Haven Democracy Foundation, στα News. «Η τοποθέτηση αυτών των ορίων στη συγκέντρωση κεφαλαίων απομακρύνει τη συζήτηση από το να μιλάνε για χρήματα και διασφαλίζει ότι όσοι διεκδικούν το αξίωμα ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μιλώντας με άτομα που είναι λιγότερο πιθανό να κάνουν δωρεές».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δεν επιτρέπεται να δέχονται δωρεές άνω των 390 $ από άτομα ή επιτροπές της πόλης. Επίσης, οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να δέχονται χρήματα από Επιτροπές Πολιτικής Δράσης ή εταιρείες.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να συγκεντρώσουν 200 διαφορετικές δωρεές που κυμαίνονται από $10 έως $440 από εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του New Haven.

Για κάθε συνεισφορά κάτω των $30, το Democracy Fund διπλασιάζει τη συνεισφορά και οι δωρεές μεταξύ $30 και $390 λαμβάνουν αντίστοιχη επιχορήγηση $60 από το ταμείο. Το ίδρυμα θα παρέχει αντίστοιχες επιχορηγήσεις έως και 125.000 $ – ένα όριο που δεν ξεπεράστηκε ποτέ από τότε που ιδρύθηκε το 2007.

«Οι υποψήφιοι έχουν ένα κίνητρο να λαμβάνουν μικρές δωρεές επειδή ενισχύονται και διπλασιάζονται», είπε ο Χάιμερ στα Νέα. «Έτσι αλλάζει με ποιον θέλει να μιλήσει ο κόσμος και αλλάζει τη δύναμη κάθε συνεισφέροντος να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κούρσα του δημάρχου. Οι υποψήφιοι δεν ψωνίζουν πλέον για συνεισφέροντες 1.000 $. Ψωνίζουν για ντόπιους κατοίκους του New Haven που είναι εγγεγραμμένοι να ψηφίσουν για να κερδίσουν αυτές τις καρδιές.

Εάν οι υποψήφιοι συμμετέχουν στο Ταμείο, οι συνολικές δαπάνες εκστρατείας τους είναι επίσης περιορισμένες. Οι συμμετέχουσες εκστρατείες δεν μπορούν να δαπανήσουν περισσότερα από 445.000 $ στις προκριματικές εκλογές και, εάν περάσουν τις προκριματικές εκλογές, δεν μπορούν να δαπανήσουν περισσότερα από 445.000 $ στις γενικές εκλογές. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν επίσης επιχορήγηση 23.000 $ για να πραγματοποιήσουν τις καμπάνιες τους.

Ο Έλικερ μίλησε εκτενώς για τα οφέλη του Ταμείου για τη Δημοκρατία και το χρησιμοποίησε και στις τέσσερις δημαρχιακές του εκστρατείες. Ο Eliker είπε ότι το Democracy Fund βοηθά να γίνει σαφές στο κοινό ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εξυπηρέτηση των New Haveners και δεν συνδέεται με PAC ή εταιρικά συμφέροντα.

«Είμαι πολύ αφοσιωμένος στο να βγάλω πολλά χρήματα από την πολιτική», είπε ο Έλικερ στα News. «Προγράμματα όπως το Ταμείο για τη Δημοκρατία συμβάλλουν στη μείωση της επιρροής των καλοπροαίρετων χορηγών που προσπαθούν να αποκτήσουν επιρροή και πρόσβαση και αντί να ενισχύσουν τις ρίζες τους. Όπως σε κάθε προηγούμενες εκλογές, συμμετέχω και στο Ταμείο Δημοκρατίας.

Ο Έλικερ συγκέντρωσε περίπου 54.000 δολάρια στην σχεδόν ένα μήνα εκστρατεία, με τους New Haveners να αντιπροσωπεύουν τους 233 από τους 340 συνολικούς δωρητές του. Με αντίστοιχες διατάξεις από το Ταμείο Δημοκρατίας, ο συνολικός έρανος του Elicker για τον Δεκέμβριο είναι περίπου 90.000 $.

Ο Μπρέναν, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια επιτροπή πληροφοριών, αλλά δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, είπε στα News ότι θα συμμετάσχει στο Ταμείο για τη Δημοκρατία εάν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Οι διερευνητικές επιτροπές έχουν χαμηλότερο επίπεδο αναφοράς συνεισφορών και υποστήριξης. Παρά αυτή την παράβλεψη, ο Μπρέναν εξέφρασε τη δέσμευσή του στις παραμέτρους του Ταμείου για τη Δημοκρατία.

Ο Abdussabur βρίσκεται αυτή τη στιγμή «σε συνομιλία» με το Ταμείο για τη Δημοκρατία και θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Goldenberg είπε ότι δεν έχει τρέχοντα σχέδια συμμετοχής και έχει ήδη συγκεντρώσει 18.000 δολάρια από 110 δωρητές, προσθέτοντας στη δωρεά του ύψους 25.000 δολαρίων. Η Goldenberg δεν αποκάλυψε την αναλογία των New Haveners προς τα News.

«Η καμπάνια μας διερεύνησε τις επιλογές μας. Και αποφασίσαμε ότι η συμμετοχή στο Ταμείο αυτή τη στιγμή θα μας έφερνε σε μειονεκτική θέση, γι’ αυτό επιλέξαμε να μην συμμετάσχουμε και να αποδεσμεύσουμε τα δολάρια των φορολογουμένων από την καμπάνια μας», δήλωσε ο Goldenberg στα News.

Το Ταμείο Δημοκρατίας ιδρύθηκε το 2007 στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής.
YOUNG ROY
Καλύπτει το Δημαρχείο και την Πολιτική Πολιτική για το Yash Roy News. Είναι επίσης συντάκτρια παραγωγής και σχεδίου και Diversity, Equity and Inclusion Chair for News. Με καταγωγή από το Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ, είναι δευτεροετής φοιτήτρια με ειδικότητα στις Παγκόσμιες Υποθέσεις στο Timothy Dwight College.

Leave a Comment