Οι μετοχές της τεχνολογίας ανεβαίνουν μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Fed

Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη μετά την τελευταία αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αφού ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ είπε ότι ενδείξεις «αποπληθωρισμού» δημιουργούνται στην οικονομία.

Καθώς το καμπανάκι του κλεισίματος χτύπησε στη Wall Street, ο τεχνολογικός Nasdaq Composite (^IXIC) ήταν 2% υψηλότερος, οδηγώντας τις αγορές να χρεώνουν υψηλότερα μετά τα σχόλια του Πάουελ.

Ο S&P 500 (^GSPC) έκλεισε με άνοδο 1%, ενώ ο Dow Jones Industrial Average (^DJI) σημείωσε άνοδο 0,03%, ή μόλις 8 μονάδες. Τα αποθέματα ενέργειας υπό πίεση επιβάρυνε τον Dow την Τετάρτη καθώς το αργό πετρέλαιο WTI υποχώρησε 3% στα 76,50 δολάρια το βαρέλι.

Η Federal Reserve ανακοίνωσε την τελευταία της αύξηση των επιτοκίων το απόγευμα της Τετάρτης, ωθώντας το βασικό επιτόκιο πολιτικής της Fed στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007.

Στη δήλωσή της, η Fed σημείωσε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ήταν μέτριες, αλλά είπε ότι ο πληθωρισμός «παραμένει αυξημένος», καθώς οι πιέσεις στις τιμές αποδείχθηκαν επίμονες στην οικονομία. Όμως ο Πάουελ είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι «για πρώτη φορά» η Fed θα μπορούσε να πει ότι «η διαδικασία αποπληθωρισμού έχει ξεκινήσει».

Οι επενδυτές έλαβαν τα σχόλια του Πάουελ ως ένδειξη ότι η Fed μπορεί να είναι πιο κοντά στον τερματισμό της τρέχουσας εκστρατείας αύξησης των επιτοκίων. Όπως αναλύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την Τζούλι Χάιμαν της Yahoo Finance, η παύση στις αυξήσεις επιτοκίων θεωρείται από τους επενδυτές ως θετικό σημάδι για περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως οι μετοχές τεχνολογίας.

Το ράλι της Τετάρτης περιορίστηκε από την Peloton (PTON), η οποία είδε τις μετοχές να σημείωσαν άλμα 26% το πρωί της Τετάρτης μετά την είδηση ​​ότι η εταιρεία μείωσε τα μετρητά της στα 94 εκατομμύρια δολάρια από 747 εκατομμύρια δολάρια πριν από εννέα μήνες. Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε δωρεάν ταμειακές ροές 8 εκατομμυρίων δολαρίων το εορταστικό τρίμηνο.

«Αν αναρωτιόσαστε αν η Peloton θα μπορούσε να κάνει μια επική επιστροφή, τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου δείχνουν τις αλλαγές που κάνουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Barry McCarthy σε επιστολή προς τους μετόχους.

Η αγαπημένη πανδημία Peloton εντάχθηκε στο εμβληματικό ARK Innovation ETF (ARKK) της Cathie Wood, το οποίο σημείωσε άνοδο 4% την Τετάρτη, απολαμβάνοντας μια άνοδο που προκάλεσε η Fed.

Αυτά τα κέρδη συνέχισαν την κίνηση της αγοράς που κυριάρχησε φέτος, καθώς οι μετοχές ξεκίνησαν δυναμικά τη χρονιά την Τρίτη, με τον S&P 500 να σημειώνει τον καλύτερο Ιανουάριο του από το 2019 και τον Nasdaq 100 να απολαμβάνει το ισχυρότερο ράλι του Ιανουαρίου από το 2001. κέρδισε περισσότερα από 10. %.

Παρόλο που η σεζόν κερδών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα νέα δεν ήταν όλα καλά την Τετάρτη, με ένα άλλο απογοητευτικό τρίμηνο να τραβάει την προσοχή των επενδυτών από την Snap (SNAP) το βράδυ της Τρίτης.

Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικών μέσων σημείωσαν πτώση 10% αφού η εταιρεία είπε στους επενδυτές ότι τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου θα μειωθούν μεταξύ 10% και 2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με εσωτερικές προβλέψεις.

Οι μετοχές της Match Group (MTCH) και της Electronic Arts (EA) υποχώρησαν επίσης 5% και 9%, αντίστοιχα, την Τετάρτη, μετά την αναφορά απογοητευτικών τριμήνων το απόγευμα της Τρίτης.

Από την πλευρά των οικονομικών δεδομένων, τα νέα στοιχεία της ADP για την αύξηση της μισθοδοσίας των ιδιωτών έδειξαν ότι οι ιδιώτες εργοδότες πρόσθεσαν 106.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, λιγότερες από τις 170.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Στην έκθεσή της, η ADP ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις μετρήσεις της αγοράς εργασίας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αναφοράς, επικαλούμενη πλημμύρες στην Καλιφόρνια και χιονοθύελλες σε κεντρικές και ανατολικές περιοχές της χώρας.

“Τον Ιανουάριο, είδαμε τον αντίκτυπο των διαταραχών που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες στην απασχόληση την εβδομάδα αναφοράς μας. Οι προσλήψεις ήταν ισχυρότερες τις άλλες εβδομάδες του μήνα, σε συμφωνία με την ισχύ που είδαμε στα τέλη του περασμένου έτους”, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Nela Richardson.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας για τον Δεκέμβριο την Τετάρτη υποδηλώνουν ότι η ζήτηση για εργάτες παρέμεινε σταθερή καθώς υπήρχαν 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο τέλος του μήνα, από 10,4 εκατομμύρια στο τέλος Νοεμβρίου.

Σε άλλα σημεία των οικονομικών στοιχείων, οι μετρήσεις για τον μεταποιητικό τομέα από την S&P Global και το Institute for Supply Management έδειξαν ότι η δραστηριότητα παρέμεινε σε ύφεση τον πρώτο μήνα του 2023.

Η πιο πρόσφατη μέτρηση του PMI μεταποίησης του ISM έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, κάτι που οι οικονομολόγοι θεωρούν ως ένα ακόμη σημάδι συνεχιζόμενων υφεσιακών πιέσεων στην οικονομία των ΗΠΑ.

Σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες την Τετάρτη, ο Andrew Hunter, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στην Capital Economics, έγραψε ότι μια πιο προσεκτική ματιά στην έκθεση ISM έδειξε ότι «η εγχώρια οικονομική αδυναμία είναι όλο και περισσότερο ο κύριος μοχλός των δεινών του μεταποιητικού τομέα και ο ISM ενισχύεται γενικότερα». γνώμη μας ότι είναι».

Σύμφωνα με τον Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγο στην S&P Global Market Intelligence, η μέτρηση της S&P Global έδειξε ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επιδεινώθηκε τον Ιανουάριο με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τον Δεκέμβριο, αλλά εξακολουθεί να δείχνει «μια ανησυχητική απότομη πτώση στην υγεία του κλάδου παραγωγής αγαθών. ” .

Κάντε κλικ εδώ για τις πιο πρόσφατες ειδήσεις του χρηματιστηρίου και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment