Οι μετοχές παρουσιάζουν διακυμάνσεις καθώς ο πληθωρισμός, το καταναλωτικό συναίσθημα εκπλήσσει

Οι μετοχές αναζητούσαν κατεύθυνση το απόγευμα της Παρασκευής, με τα οικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και το καταναλωτικό κλίμα να στέλνουν κάπως ανάμεικτα μηνύματα στους επενδυτές.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq παρέμειναν αμετάβλητοι έως τη 1:15 μ.μ. ET την Παρασκευή, ενώ ο Dow υποχώρησε 0,2%. Και οι τρεις κύριοι μέσοι όροι πέρασαν χρόνο και στις δύο πλευρές της ευθείας γραμμής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ενισχύσουν τη δυναμική που χτίστηκε την Πέμπτη, αφού ο S&P 500 έσπασε ένα σερί πέντε ημερών με απώλειες.

Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού το πρωί της Παρασκευής οδήγησαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαμηλότερα και τα θερμότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήρθαν πριν από τη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Η μέτρηση του Νοεμβρίου για τις τιμές παραγωγού έδειξε αύξηση 0,3% σε βασική βάση και 0,4% σε βάση “πυρήνα”, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,2% για κάθε ανάγνωση, αντίστοιχα. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 7,4%.

Αφού οι αναγνώσεις για τις τιμές καταναλωτή τον Οκτώβριο έδειξαν ότι ορισμένες πληθωριστικές πιέσεις είχαν υποχωρήσει, τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι οι τιμές χονδρικής παρέμειναν σε άνοδο, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει πιο ισχυρός τους επόμενους μήνες από ό,τι πίστευαν προηγουμένως οι επενδυτές. Η επόμενη ανάγνωση για τις τιμές καταναλωτή θα γίνει το πρωί της Τρίτης.

Ωστόσο, οι οικονομολόγοι δεν βλέπουν τα στοιχεία να αλλάζουν τις προοπτικές της Fed για την επόμενη εβδομάδα.

“Ενώ ο ονομαστικός ΔΤΚ αυξήθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, τα μηνιαία κέρδη μειώθηκαν απότομα σε σχέση με ένα χρόνο πριν, επιτρέποντας στον ετήσιο πληθωρισμό να μειωθεί για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. Η μέτρηση είναι απίθανο να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόφαση της Fed την επόμενη εβδομάδα. Επιτόκιο 50 μονάδες βάσης ρυθμός ανάπτυξης», δήλωσε ο αμερικανός οικονομολόγος της Oxford Economics, Μάθιου Μάρτιν.

Σε άλλα σημεία του ημερολογίου των οικονομικών δεδομένων, οι επενδυτές αντιμετώπισαν μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του καταναλωτικού κλίματος, με την ανάγνωση του πρώτου Δεκεμβρίου του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στο 59,1, καλύτερα από το αναμενόμενο 56,8 και 57 στο τέλος του περασμένου έτους. μήνας

«Κέρδη στον δείκτη πάθους παρατηρήθηκαν σε πολλές δημογραφικές ομάδες, με ιδιαίτερα μεγάλες αυξήσεις για νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα και μεγαλύτερους μετόχους, υποστηριζόμενες από το πρόσφατο ράλι στις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε η Joanne Hsu, διευθύντρια έρευνας καταναλωτών.

Οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών, μαζί με την τιμή της βενζίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες Έφτασε σε νέο χαμηλό για το έτος την Πέμπτη Το αργό πετρέλαιο επανήλθε σε μέτριο ράλι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Μέχρι τις 1:15 μ.μ. ET, το αργό πετρέλαιο WTI υποχώρησε 0,9% στα 70,94 δολάρια το βαρέλι, ένα νέο χαμηλό για το έτος.

Το δολάριο, που θεωρείται κλειδί για το ράλι της αγοράς κατά τη διάρκεια της πτώσης, ανακάτεψε έναντι των περισσότερων νομισμάτων το απόγευμα της Παρασκευής, αφού υποχώρησε νωρίτερα την ημέρα.

Οι μετοχές που έκαναν μεγάλες κινήσεις πριν από το άνοιγμα της Παρασκευής περιελάμβαναν το lululemon (LULU), οι μετοχές του λιανοπωλητή αθλητικών ενδυμάτων υποχώρησαν έως και 12% αφού η εταιρεία πρόσφερε οδηγίες που υπολείπονταν των εκτιμήσεων για το τρέχον τρίμηνο. Ωστόσο, η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις ολόκληρου του έτους θα είναι υψηλότερες από τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Ένα σημάδι Lululemon εμφανίζεται σε ένα εμπορικό κέντρο στο Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ, 23 Νοεμβρίου 2022. REUTERS/Μάικ Μπλέικ

Οι μετοχές της Docusign (DOCU) σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 15% την Πέμπτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα την Πέμπτη.

Η DocuSign ήταν ένας από τους μεγαλύτερους νικητές κατά τη διάρκεια του ράλι αγοράς που προκλήθηκε από την πανδημία. Οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 70% μέχρι στιγμής φέτος εν όψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Πέμπτης.

Κάντε κλικ εδώ για τα πιο πρόσφατα νέα για το χρηματιστήριο και τη σε βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων που μετακινούν τις μετοχές

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Κατεβάστε το Yahoo Finance για μήλο ή Android

Ακολουθήστε το Yahoo Finance Κελάδημα, Facebook, Ίνσταγκραμ, Flipboard, LinkedInκαι YouTube

Leave a Comment