Οι μεγαλύτερες οικονομικές τύψεις και επιτυχίες του 2022 – Forbes Advisor

Σημείωση συντάκτη: Στο Forbes Advisor, κερδίζουμε προμήθεια από συνδέσμους συνεργατών. Οι επιτροπές δεν επηρεάζουν τις απόψεις ή τις αξιολογήσεις των συντακτών μας.

Το 2022 ήταν μια χρονιά για τα βιβλία. Μαντέψαμε τον δρόμο μας μέσα από το Wordle, χάσαμε τη βασίλισσα Ελισάβετ (και το Choco Taco) και μάθαμε ότι η συγχώρεση φοιτητικού δανείου έχει ανασταλεί … ξανά.

Εκτός από αυτά τα παγκόσμια γεγονότα, ένα ακόμη πράγμα έγινε ξεκάθαρο το 2022: Οι Αμερικανοί είχαν πολλές οικονομικές τύψεις. Αυτό προκύπτει από έρευνα του Forbes Advisor από το OnePoll, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ερωτηθέντες.

Συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 2022 ήταν μια αδύναμη χρονιά για τα οικονομικά των Αμερικανών. Ενώ λίγοι (13%) έχουν βιώσει οικονομική επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν βιώσει οικονομική λύπη (32%) ή οικονομική σταθερότητα (34%), που σημαίνει ότι δεν είχαν σημαντικές νίκες ή απώλειες.

Έχοντας αυτό κατά νου, δείτε τι λένε οι Αμερικανοί για τις μεγαλύτερες οικονομικές τους τύψεις και επιτυχίες για το 2022 και σε τι επικεντρώνονται οικονομικά το 2023.

Βασικά Takeaways

 • Οι Αμερικανοί με οικονομικές τύψεις το 2022 αναφέρουν ότι δεν εξοικονομούν περισσότερα χρήματα (56%), ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν οικονομικά (37%) και αναλαμβάνουν υπερβολικό χρέος πιστωτικών καρτών (29%) ως τις τρεις πρώτες λύπες τους.
 • Από το 13% των Αμερικανών που γνώρισαν οικονομική επιτυχία το περασμένο έτος, το 80% απέδωσε την επιτυχία τους στο να κερδίσουν περισσότερα χρήματα και το 31% αυτών των ερωτηθέντων ανέφεραν αύξηση 10.000 $ ή περισσότερο.
 • Περίπου το 43% των Αμερικανών πιστεύει ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί το 2023, ενώ μόνο το 15% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει.
 • Για το 2023, σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί (43%) συμφωνούν ότι η παρακολούθηση των δαπανών τους ή η δημιουργία προϋπολογισμού θα είναι κορυφαία προτεραιότητα, ακολουθούμενο από το 40% που σχεδιάζει να δαπανήσει κάτω από τις δυνατότητές του και το 37% που θα αποπληρώσει το χρέος.

Οικονομικές τύψεις το 2022: Ένα συνηθισμένο λάθος για την υπο-εξοικονόμηση και την υπερβολική δαπάνη σε όλες τις ηλικίες

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο των Αμερικανών (32%) δηλώνουν ότι έχουν οικονομικές τύψεις το 2022. Μεταξύ αυτής της ομάδας, οι τρεις πιο σημαντικές πηγές λύπης ήταν ότι δεν αποταμίευαν περισσότερα (56%), ξόδευαν περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά (37%) και έπαιρναν πάρα πολλά. υπερβολικό χρέος πιστωτικών καρτών (29%).

Αν το καλοσκεφτείς, αυτές οι τρεις τύψεις είναι αλληλένδετες. Όταν ξοδεύετε περισσότερα από όσα μπορείτε να αντέξετε οικονομικά — είτε πρόκειται για διογκωμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως παντοπωλεία ή βενζίνη, είτε για διακριτικά έξοδα όπως χόμπι και ταξίδια — είναι σχεδόν αδύνατο να εξοικονομήσετε χρήματα. Και όταν δεν αποταμιεύετε, μπορεί να είναι δύσκολο να διαχειριστείτε έναν προϋπολογισμό που διατηρεί υπό έλεγχο το χρέος της πιστωτικής κάρτας. Για να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η παραμονή στη ζωή, απαιτείται μια απροσδόκητη δαπάνη, όπως ένα σκασμένο ελαστικό ή ένας λογαριασμός κτηνιάτρου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οικονομικές τύψεις παρατηρούνται σχεδόν σε όλες τις γενιές. Ενώ οι ερωτηθέντες του millennial (ηλικίας 27-42 ετών) βίωσαν τη μεγαλύτερη οικονομική λύπη το 2022 (39%), ακολουθήθηκαν στενά από εκείνους ηλικίας 43-58 ετών με 33% και 18-26 ετών με 32%. Με άλλα λόγια, σχεδόν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν νιώσει τον πόνο των οικονομικών λαθών με τη μια ή την άλλη μορφή.

Οικονομική επιτυχία το 2022: Το να κερδίσετε περισσότερα χρήματα είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων σας

Σε πλήρη αντίθεση με την οικονομική λύπη, μόνο το 13% των Αμερικανών θα βιώσει οικονομική επιτυχία το 2022. Ο κύριος κινητήριος παράγοντας πίσω από αυτήν την επιτυχία; Κέρδισε περισσότερα λεφτά.

Για όσους έχουν οικονομική επιτυχία, το 80% των ανθρώπων είπε ότι κέρδισαν περισσότερα χρήματα από αυτή την οικονομική επιτυχία και το 31% ανέφερε αύξηση 10.000 $ ή περισσότερο.

Παρά τις τεράστιες απολύσεις το 2022, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ορισμένους Αμερικανούς ακόμα να μπορούν να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Είναι μια υπενθύμιση ότι το να κερδίσετε περισσότερα χρήματα μπορεί να είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να αυξήσετε την οικονομική σας ασφάλεια. Γιατί στο τέλος της ημέρας δεν μπορείς παρά να «κόψεις» τόσο πολύ τον προϋπολογισμό σου.

Χρηματοπιστωτική σταθερότητα το 2022: Οι παλαιότερες γενιές είναι νεότερες

Η πλειοψηφία των Αμερικανών (34%) ανέφερε χρηματοπιστωτική σταθερότητα το 2022, που σημαίνει ότι δεν είχαν σημαντικές νίκες ή απώλειες.

Είναι ενδιαφέρον ότι όταν αναλύονται ανά ηλικιακή ομάδα, οι παλαιότερες γενιές φαίνεται να έχουν τη μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα. Αυτοί από 78 ετών και άνω (η Σιωπηλή Γενιά) ανέφεραν τη μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα, με σχεδόν το 50% να λέει ότι ένιωθε οικονομικά σταθερός το 2022. Ακολούθησαν 59-77 (Baby Boomers) και 43χρονοι με 42%. 58 έως 30% (Gen X), 27-42 ετών (Millennials) 22% και 18-26 (Gen Z) 30%.

Αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι ενώ οι Millennials βιώνουν τη μεγαλύτερη οικονομική λύπη, είναι επίσης λιγότερο πιθανό να βιώσουν οικονομική σταθερότητα. Είναι πιθανό ο αντίκτυπος της πανδημίας, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την ταραγμένη χρηματιστηριακή αγορά και την αγορά εργασίας, να έχει καταστήσει δυσκολότερο για τις νεότερες γενιές να διατηρήσουν την οικονομική τους βάση.

Η οικονομική αβεβαιότητα αυξάνεται

Κοιτάζοντας το 2022, σχεδόν το 15% των Αμερικανών αναφέρουν ότι αισθάνονται αβέβαιοι για την οικονομική τους κατάσταση. Αυτή η αβεβαιότητα ήταν υψηλότερη μεταξύ της Silent Generation (22%) και των Baby Boomers (19%), υποδεικνύοντας ότι η οικονομική ασφάλεια εξακολουθεί να είναι η κύρια ανησυχία για τους ηλικιωμένους Αμερικανούς.

Ένας πιθανός λόγος για αυτήν την αβεβαιότητα θα μπορούσε να είναι ότι οι παλαιότερες γενιές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά ταμεία και το 2022 ήταν μια ταραγμένη χρονιά για το χρηματιστήριο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι οι νέοι ηλικίας 18-26 ετών (Γενιά Ζ) αναφέρουν ότι αισθάνονται τη λιγότερη αβεβαιότητα (12%), ακολουθούμενες από κοντά σε άτομα 27-42 ετών (Millennials) με 14%. Αυτό υποδηλώνει ότι οι νεότερες γενιές μπορεί να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στην οικονομική εκπαίδευση, είτε στην τάξη είτε στο διαδίκτυο.

Στο τέλος της ημέρας, είναι σαφές ότι η οικονομική αβεβαιότητα είναι υψηλή σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Είτε οφείλεται σε έλλειψη οικονομικής εκπαίδευσης, στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, σε συστημικές πιέσεις ή σε συνδυασμό των τριών, είναι σημαντικό για τους Αμερικανούς όλων των ηλικιών να λάβουν μέτρα για να αυξήσουν τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό και την οικονομική τους ασφάλεια.

2023: Οι Αμερικανοί είναι αισιόδοξοι για το οικονομικό τους μέλλον

Παρά τις οικονομικές τύψεις και την αβεβαιότητα του 2022, οι Αμερικανοί αισθάνονται αισιόδοξοι για τα οικονομικά τους το 2023. Σχεδόν οι μισοί (43%) πιστεύουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί φέτος, με τους νέους ηλικίας 18-26 ετών (Gen Z) να είναι οι πιο αισιόδοξοι. στο επίπεδο του 63%.

Πώς οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να βελτιώσουν τα οικονομικά τους το 2023

Όταν ρωτήθηκαν ποιες οικονομικές αλλαγές σχεδιάζουν να κάνουν το 2023, το 43% των Αμερικανών συμφώνησε ότι η παρακολούθηση των δαπανών τους ή η δημιουργία προϋπολογισμού θα ήταν κορυφαία προτεραιότητα. Ακολουθεί στενά το 40% που σχεδιάζει να ξοδέψει κάτω από τις δυνατότητές του και το 37% που θα εξοφλήσει το χρέος του φέτος. Μόνο το 25% των ερωτηθέντων είπε ότι θα έκαναν συνήθεια την εξοικονόμηση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το 2023.

Αν θέλετε να κάνετε το 2023 την πιο επιτυχημένη οικονομικά χρονιά σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:

 • Παρακολουθήστε τα έξοδά σας: Το να γνωρίζετε πού βρίσκεστε οικονομικά είναι το κλειδί για την αποφυγή οικονομικών τύψεων. Και η δημιουργία ενός προϋπολογισμού μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε με τις δυνατότητές σας και να αποφύγετε περισσότερα χρέη πιστωτικών καρτών. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ορίσετε έναν προϋπολογισμό και να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας, αλλά ο πιο εύκολος είναι να χρησιμοποιήσετε τις καλύτερες εφαρμογές προϋπολογισμού όπως το Mint ή το Χρειάζεστε έναν προϋπολογισμό. Εάν δεν είστε σίγουροι αν αξίζουν οι εφαρμογές προϋπολογισμού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα παλιομοδίτικο υπολογιστικό φύλλο.
 • Για την πληρωμή του χρέους: Εάν έχετε υπερβολικό χρέος πιστωτικής κάρτας, σχεδιάστε να το εξοφλήσετε με μια μέθοδο χιονοστιβάδας ή χιονοστιβάδας. Αυτό σημαίνει εξόφληση του χρέους πρώτα με το υψηλότερο επιτόκιο ή το μικρότερο υπόλοιπο.
 • Αγοράστε έναν υψηλό λογαριασμό APY: Αν θέλετε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα το 2023, ψωνίστε για τον καλύτερο λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης. Οι περισσότεροι δεν έχουν μηνιαίες χρεώσεις και δεν κατατίθενται τόκοι στο λογαριασμό σας κάθε μήνα, κάτι που μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα με την πάροδο του χρόνου.
 • Αυτοματοποιήστε τις αποταμιεύσεις σας: Μόλις ανοίξετε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης ή χωρίς χρέωση, ρυθμίστε τις αυτόματες μεταφορές έτσι ώστε ένα μέρος κάθε επιταγής να κατατίθεται χωρίς να απαιτείται να το κάνετε χειροκίνητα.
 • Επωφεληθείτε από τα CD: Υπάρχουν πολλά μέρη για να κρατήσετε χρήματα και ένα πιστοποιητικό κατάθεσης (CD) είναι μια εξαιρετική επιλογή για βραχυπρόθεσμους έως μεσοπρόθεσμους στόχους. Οι καλύτερες τιμές για CD προσφέρονται συνήθως στο διαδίκτυο, επομένως μπορεί να βρείτε καλύτερες τιμές εκεί από ό,τι στην τοπική τράπεζά σας. Επειδή η τιμή σας είναι κλειδωμένη, γνωρίζετε εκ των προτέρων πόσο ενδιαφέρον θα κερδίσετε.
 • Ξεκινήστε ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης: Ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για όσους αναζητούν οικονομική ασφάλεια. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να καλύψετε ένα απροσδόκητο έξοδο σε μετρητά χωρίς να αναλάβετε περισσότερα χρέη. Τουλάχιστον, θα θέλετε τουλάχιστον ένα μήνα έξοδα στο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας, αλλά ιδανικά στοχεύστε σε δαπάνες τριών έως έξι μηνών. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα μαξιλάρι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 • Χρησιμοποιήστε τραπεζικά μπόνους: Πολλές τράπεζες προσφέρουν μπόνους μετρητών για την εγγραφή και τη χρήση των υπηρεσιών τους. Αν και το ποσό μπορεί να ποικίλλει, τα τραπεζικά μπόνους και οι προσφορές μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τις αποταμιεύσεις σας.

Βρείτε τους καλύτερους διαδικτυακούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου του 2023

Μεθοδολογία Έρευνας

Αυτή η διαδικτυακή έρευνα με 2.000 Αμερικανούς στο γενικό πληθυσμό ανατέθηκε από το Forbes και διενεργήθηκε από την εταιρεία έρευνας αγοράς OnePoll σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Εταιρείας Έρευνας Αγοράς. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 19 Ιανουαρίου 2023. Το περιθώριο λάθους είναι +/- 2,2 μονάδες με 95% εμπιστοσύνη. Αυτή η δημοσκόπηση επιβλήθηκε από την ερευνητική ομάδα OnePoll, μέλος της MRS και εταιρικό μέλος της Αμερικανικής Ένωσης για την Έρευνα της Δημόσιας Γνώμης (AAPOR). Για πλήρη μεθοδολογία έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των γεωγραφικών και δημογραφικών μεγεθών δειγμάτων, επικοινωνήστε με το [email protected].

Leave a Comment