Οι μεγάλες εταιρείες SMAD συνεργάζονται με φοιτητές επιχειρηματίες για αυθεντικές επαγγελματικές εμπειρίες Πολιτισμός

Όπως θα εξηγήσουν η καθηγήτρια του School of Media Arts and Design (SMAD) Elisabeth Kvernen και η SMAD junior Emily Myer: όλοι γνωρίζουν το μυστικό της επιτυχίας στις επιχειρήσεις, στο σχολείο και στη ζωή είναι η σαφής επικοινωνία και η ισχυρή συνεργασία. Η συνεργασία της SMAD με το Gilliam Center for Entrepreneurship αυτό το εξάμηνο δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ξεκινώντας από τα μέσα Οκτωβρίου, οι μαθητές του SMAD στο μάθημα SMAD 332 του Kverne: Visual Communication Design δημιούργησαν λογότυπα και άλλα branding για τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις και προϊόντα σχεδιασμένα από φοιτητές στο Gilliam Center.

Ο Kvernen ετοίμασε για πρώτη φορά αυτή τη συνεργασία την άνοιξη του 2021. Είπε ότι εμπνεύστηκε από την Jennifer PeeksMease, πρώην αξιωματούχο επικοινωνίας της κοινότητας στο Κολέγιο Τεχνών και Γραμμάτων που εργάζεται για να συνδέσει τις τάξεις με τους κοινοτικούς εταίρους. Στο παρελθόν, οι μαθητές αυτής της τάξης συνεργάστηκαν με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να δημιουργήσουν τα λογότυπά τους, αλλά ο Kvernen κοίταξε το Gilliam Center — υπήρχαν πολλά branding που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν άλλοι οργανισμοί.

«Έχετε μαθητές που δημιουργούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες», είπε ο Kvernen, «και έχουμε άλλους μαθητές που θέλουν να δημιουργήσουν επωνυμίες και λογότυπα. Έτσι, είναι σαν μια συνεχής ανάγκη και για τα δύο μέρη, οπότε ταιριάζει πολύ».

Η Διευθύντρια του Κέντρου Gilliam Suzanne Bergmeister βοήθησε στην πρόσληψη μαθητών Gilliam. Ο Bergmeister είπε σε ένα email ότι συνεργάζεται με την ηγετική ομάδα του Κέντρου για να καθορίσει ποιοι φοιτητές-επιχειρηματίες θα ωφεληθούν περισσότερο από έναν οδηγό επωνυμίας που συνέταξαν φοιτητές του SMAD. Στη συνέχεια, αυτοί οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ευκαιρία συνεργασίας και, εάν ενδιαφέρθηκαν, συμπλήρωσαν μια φόρμα Google που περιγράφει το προϊόν, το ιστορικό και την αποστολή του, τι είχαν σε αυτό και τι αναζητούσαν σε μια συνεργασία.

Ο Kvernen επανέλαβε τον Bergmeister, δηλώνοντας ότι η συνεργασία είναι βασικό συστατικό του έργου σε όλη τη διαδικασία, από την επιλογή επιχειρηματιών έως την ανάπτυξη του branding των φοιτητών.

«Απλώς συνεργάζομαι με το Gilliam Center, τη Suzanne και κάποιο από το προσωπικό της —γιατί γνωρίζω τους μαθητές— που μπορεί να ταιριάζουν καλά, που είναι πραγματικά σοβαροί για την επιδίωξη αυτού του προϊόντος και πραγματικά … στο σημείο που μπορούν χρησιμοποιησετο. μία μάρκα και μετά θα παίρνουμε τρία ή περισσότερα κάθε εξάμηνο», είπε ο Kvernen.

Η Julianne Pullela, μια κατώτερη ειδίκευση στο βιομηχανικό σχέδιο, επιλέχθηκε για το προϊόν της Tongo: Pullela, ένα βελούδινο παιχνίδι με ανοιχτό άκρο, μήκους 7 ποδιών, σχεδιασμένο για παιδιά να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να το χρησιμοποιήσουν σε περιβάλλοντα εργοθεραπείας, είπε η Pullela.

Εκτός από το Τόνγκο, οι φοιτητές του SMAD έχουν συνεργαστεί αυτό το εξάμηνο με την RTS Outfitters, μια μάρκα θερμαινόμενων γιλέκων, και την Umberledge Games, ένα παιχνίδι με κάρτες.

Βιωματική μάθηση

Από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι την Ημέρα των Ευχαριστιών, η Pullela και άλλοι φοιτητές-επιχειρηματίες συναντήθηκαν με φοιτητές του SMAD για να εργαστούν στο έργο. Όταν μπήκαν για πρώτη φορά, εξήγησαν την επιχείρησή τους και τι ήθελαν.

«Κάποιοι ήθελαν το branding, έναν ιστότοπο ή υποστήριξη Instagram και τέτοια πράγματα», είπε η Pullela. «Ήθελα απλώς αυτό που ήθελαν να δώσουν — κυρίως το λογότυπο».

Από εκεί και πέρα, οι μαθητές του SMAD επέλεξαν για ποιο προϊόν ή επιχείρηση ενδιαφέρονται περισσότερο και ήθελαν να εργαστούν. Ο Myer, μαζί με τον συνεργάτη Nick Lau, σχεδίασαν το λογότυπο για την Pullela. Ο Lau είναι πρώην συγγραφέας γνωμών για το The Breeze. Για τη δημιουργία αυτού του λογότυπου και της επωνυμίας, ο Myer είπε ότι ο ίδιος και η Lau ερεύνησαν πρώτα το κοινό-στόχο της Τόνγκα από οικογένειες μεσαίας τάξης και εργοθεραπευτές, εξοικειώνοντας με τον οδηγό της επωνυμίας.

Ο Myer είπε ότι ο οδηγός επωνυμίας περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται μια εταιρεία για το πού και πώς να χρησιμοποιήσει το λογότυπο και τις διάφορες επαναλήψεις του, καθώς και άλλα στοιχεία επωνυμίας, όπως γραμματοσειρές και χρώματα που εξασφαλίζουν συνέπεια.

Ο Myer και ο Lau δέχτηκαν επίσης κριτική από την Pullela στην πορεία. Έφτιαξαν επίσης μια επαγγελματική κάρτα και δημιούργησαν μια μακέτα συσκευασίας παιχνιδιών με τρύπα κρυφού, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αγγίξουν και να αισθανθούν το προϊόν. Ο Myer είπε ότι άντλησε έμπνευση από άλλα παιχνίδια που βασίζονται σε ύφασμα και ξύλινα για να σχεδιάσει τον πίνακα διάθεσης και το λογότυπο.

«Θέλαμε το λογότυπο να είναι ιδιόρρυθμο αλλά απλό για να αντικατοπτρίζει το παιχνίδι, ώστε τα παιδιά να μπορούν να το καταλάβουν, αλλά [also] είναι κάπως απλό με έναν αισθητικά ευχάριστο τρόπο», είπε ο Myer.

Ο Myer είπε ότι βρήκε τη συνολική διαδικασία διατήρησης της μοναδικότητας του παιχνιδιού, διατηρώντας παράλληλα την απλότητα πρόκληση, αλλά ότι ήταν χρήσιμη για μελλοντική δουλειά που θα μπορούσε να έρθει αργότερα στην καριέρα του.

«Το να εργάζεσαι για έναν πελάτη είναι πολύ ενδιαφέρον και σε διδάσκει πολλά», λέει ο Myer. “[By] Το να έχεις ένα πραγματικό άτομο να σου δίνει σχόλια δίνει περισσότερο ρεαλισμό γιατί είναι σαν ένα πραγματικό άτομο και την επωνυμία του που ελέγχεις. Έτσι μαθαίνεις πώς να επικοινωνείς μαζί τους, ώστε να καταλαβαίνεις τι θέλουν και να ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες τους και να πετύχεις σε αυτό που προσπαθείς να κάνεις. Νομίζω ότι το να έχεις έναν πραγματικό πελάτη αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις αυτό που κάνεις αντί να είσαι ψεύτικος πελάτης στην τάξη».

Ο Myer και άλλοι φοιτητές του SMAD παρουσίασαν το λογότυπο και τον οδηγό επωνυμίας τους σε φοιτητές επιχειρηματίες την εβδομάδα πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών. Η Pullela έλαβε τρεις διαφορετικές εκδοχές του λογότυπου και της επωνυμίας από φοιτητές του SMAD. Είπε ότι ελπίζει να χρησιμοποιήσει μερικά από αυτά στο μέλλον, ίσως σε επερχόμενους διαγωνισμούς ή προσφορές για το προϊόν του.

«Έμαθα πόσο σπουδαίο είναι να βασίζομαι σε άλλους ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες γιατί… τα πάντα για τη δουλειά μου μέχρι στιγμής προέρχονται από το δικό μου κεφάλι», είπε η Πουλέλα. «Ήταν υπέροχο να τους δώσω τη γνώμη μου και να δω πού θα τα καταφέρουν. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να δω τα σχόλιά τους».

Ο Kvernen είπε ότι οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν από την εργασία για έναν πελάτη και την ανάπτυξη πραγματικών έργων είναι μια ανταποδοτική ευκαιρία μάθησης για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

«Νομίζω ότι παρακινεί τους μαθητές του SMAD να το κάνουν αυτό επειδή γνωρίζουν αυτόν τον μαθητή [entrepreneurs who] έχουν αυτές τις μεγάλες ιδέες και το κάνουν να συμβεί ανεξάρτητα από την τάξη», είπε ο Kvernen. «Είναι ενθαρρυντικό γιατί έρχονται και μιλούν για το προϊόν τους και το επιδεικνύουν, οπότε ο κόσμος το ενδιαφέρει πραγματικά».

Ο Kvernen τόνισε επίσης ότι ενθαρρύνει τους μαθητές και τους επιχειρηματίες του να σκέφτονται πέρα ​​από το επίπεδο των προτιμώμενων στυλ και να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο πώς να επικοινωνούν την αποστολή και τις αξίες μιας εταιρείας στο σχεδιασμό.

Χάρη σε αυτό το έργο, ο Myer είπε ότι ήταν σε θέση να σκεφτεί τη δουλειά του σχεδιασμού με μια βαθύτερη και νέα προοπτική όταν εργαζόταν με έναν φυσικό πελάτη.

“Το SMAD μπορεί να διδάξει μόνο τόσα πολλά στην τάξη και το να έχεις κάποιον να σχεδιάζει ένα προϊόν για σένα σου δίνει ένα εντελώς νέο νόημα στη σχεδιαστική σου δουλειά”, είπε ο Myer. «Πιστεύω ότι πρέπει να έχεις όσο περισσότερη εμπειρία μπορείς όταν αποφοιτήσεις. Ο κόσμος θέλει να σε δει να είσαι δημιουργικός και νομίζω ότι αυτός είναι ένας πολύ μοναδικός τρόπος».

Ο Michael Russo συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Leave a Comment