Οι καλύτερες επενδυτικές τράπεζες για να εργαστείτε το 2023

Το λένε σύνθλιψη. Πολλές ώρες και μεγάλος φόρτος εργασίας. Πάντα ενεργό: γρήγορη απόκριση και συνεχής επαγρύπνηση – το κεφάλι κάτω και υπάκουος. Οι τραπεζίτες είναι κύριοι της εμφάνισης, ενεργούν με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση απέναντι στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και τις αυξανόμενες απαιτήσεις. Σηκώνουν τα μανίκια και καλύπτουν τα πάντα, καταλήγοντας σε ένα βιβλιαράκι 10 σελίδων.

Και φορούν χαμένους έρωτες, χαμένες διακοπές και Σαββατοκύριακα ως τιμητικά.

Ίσως αυτό ήταν κάποτε η τραπεζική – μια παιδική χαρά για τεχνικούς μάγους και εμπόρους τροχοφόρων, καταπονημένους και υπερδιεγερμένους κυρίους που ζουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Οι τραπεζίτες αυτές τις μέρες -συνέταιροι και διευθυντές- αντιτίθενται σε αυτή τη ζωή. Ξεχάστε τα χρήματα, ποθούν χρόνο και ελευθερία. Αναζητούν μια πιο ισορροπημένη και χαλαρή προσέγγιση, όπου δεν χρειάζεται κάθε πελάτης πλήρης επείγουσα φροντίδα. Και οι καλύτερες τράπεζες ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα, σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη κατάταξη Vault Banking 25 από το Firsthand.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Centerview Partners κυριάρχησε ως η καλύτερη τράπεζα για να εργαστείτε, επεκτείνοντας το προβάδισμά της έναντι της επιλαχούσας Evercore στη διαδικασία. Συνολικά, σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των τραπεζιτών σε 15 από τις 20 κατηγορίες ποιότητας εργασίας και ζωής. Ομοίως, η Golden Sachs σημείωσε και πάλι την υψηλότερη βαθμολογία για το Prestige, ενώ η Loop Capital καθάρισε και τις τέσσερις κατηγορίες διαφοροποίησης.

Από το 2007, το Vault Banking 25 έχει πάρει τον παλμό του The Street σε όλα, από την αποζημίωση μέχρι τις συνθήκες εργασίας. Οι βαθμολογίες βασίζονται σε έρευνες που διεξήγαγε η Firsthand. Firsthand, μια πλατφόρμα infobase που πραγματοποιεί επαγγελματική κατάρτιση, συλλέγει σχόλια εργαζομένων και δημοσιεύει ευκαιρίες απασχόλησης, δραστηριοποιείται σε τομείς που κυμαίνονται από τη συμβουλευτική έως τη νομική. Στην τελευταία της τραπεζική έρευνα που διεξήχθη το φθινόπωρο του 2022, η Firsthand έλαβε απαντήσεις από περισσότερους από 3.000 τραπεζικούς επαγγελματίες.

Στο πρώτο μέρος της έρευνας, οι ερωτηθέντες βαθμολόγησαν τους εργοδότες τους σε 20 χώρους εργασίας και 4 διαστάσεις διαφορετικότητας, συμπεριλαμβανομένων της Ηγεσίας, της Εσωτερικής Κινητικότητας, των Πρακτικών Προσλήψεων και των Σχέσεων με τους Επόπτες. Για αυτό, το Firsthand χρησιμοποιεί μια κλίμακα 10 βαθμών, όπου το 10 είναι η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Η Firsthand διεξάγει επίσης μια δεύτερη έρευνα του Prestige. Σε αυτό το μέτρο, οι ερωτηθέντες βαθμολογούν τις επιχειρήσεις με τις οποίες γνωρίζουν στην ίδια κλίμακα (εκτός φυσικά από τον εργοδότη τους). Από εκεί, οι απαντήσεις παρουσιάζονται σε πίνακα χρησιμοποιώντας έναν σταθμισμένο τύπο. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Prestige έχει το υψηλότερο βάρος – 40 τοις εκατό. Η εταιρική κουλτούρα αποτελεί το 20 τοις εκατό της κατάταξης, με το Compensation, το Business Outlook και το Total Satisfaction να αντιπροσωπεύουν το 10 τοις εκατό. Το υπόλοιπο 10 τοις εκατό μοιράζεται εξίσου μεταξύ της ισορροπίας επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και της εκπαίδευσης.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ CENTERVIEW

Τι ξεχωρίζει το Centerview Partners; Ξεκινήστε με το παραμύθι του Lentin. Το Centerview Partners κέρδισε την υψηλότερη μέση βαθμολογία στα τρία τέταρτα των κριτηρίων: Προοπτικές Επιχειρήσεων, Αμοιβή, Πολιτισμός, Διακυβέρνηση εταιρείας, Επίσημη εκπαίδευση, ESG, Πρακτικές πρόσληψης, Ώρες, Άτυπη εκπαίδευση, Εσωτερική κινητικότητα, Πολιτική κινήτρων, Ποιότητα εργασίας, Συνολική ικανοποίηση , Ισορροπία Υγείας και Επαγγελματικής Ζωής.

Όχι μόνο το Centerview Partners κυριάρχησε στο ταμπλό, αλλά κέρδισε έδαφος. Αντικατέστησαν την No. 3 Moelis and Company ως την κορυφαία εταιρεία σε εννέα επιβλητικές διαστάσεις (Επιχειρηματικό Όραμα, Ηγεσία εταιρείας, Ώρες, Εσωτερική Κινητικότητα, Συνολική Ικανοποίηση, Πολιτικές Κίνητρων, Ποιότητα Εργασίας, Υγεία και Ισορροπία Επαγγελματικής Ζωής). Εν τω μεταξύ, το Centerview πέτυχε και πάλι τους υψηλότερους μέσους όρους σε πέντε διαστάσεις: Αποζημίωση, Πολιτισμός, Επίσημη Κατάρτιση, Πρακτικές Προσλήψεων και Άτυπη Κατάρτιση. Α, και έριξε την Guggenheim Securities ως την καλύτερη τράπεζα για ESG. Μάλιστα, το Center Partners κατατάχθηκε μεταξύ των πέντε κορυφαίων μέσων όρων σε κάθε κατηγορία: Σχέσεις με Διευθυντές (2η), Πολιτικές Διακοπών (2η), Οφέλη (3η) και Διεθνείς Πολιτικές (5η). Η μόνη περιοχή όπου δυσκολεύτηκε εξ αποστάσεως ήταν το Prestige, το οποίο είχε βάρος 40%. Σε αυτό το μέτρο, κατέλαβε την 5η θέση μεταξύ των συνομηλίκων του.

Στις κριτικές εργαζομένων που συλλέγονται από την Firsthand, θα ακούσετε τους υπαλλήλους να εκφράζουν τους συνεργάτες του Centerview σε διάφορους τομείς: «Αίσθηση μικρής εταιρείας», «ευελιξία», σαφής πορεία προς την πρόοδο και (φυσικά) «τρελή αμοιβή». Ένας ανώνυμος επιθεωρητής συνόψισε την έκκληση της εταιρείας ως εξής: “Η απαράμιλλη ροή συναλλαγών, η εξαιρετικά ικανή και έμπειρη διαχείριση και η ικανότητα να κερδίζεις σημαντικές εντολές σημαίνει ότι το Centerview είναι πάντα ικανό να προσφέρει καλά αποτελέσματα σε οποιοδήποτε περιβάλλον.”

Και κάνουν καλή δουλειά για να κάνουν τους ανθρώπους τους σωστά, προσθέτει ένας άλλος υπάλληλος που ήρθε στο Centerview Partners από άλλη εταιρεία. «Μετακίνησα από την εξέδρα τήρησης του Σαββάτου και σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο. Όταν ήρθα εδώ και παρατήρησα πώς οι ηλικιωμένοι προσπαθούν ενεργά να αποφύγουν να εργάζονται άσκοπα τα Σαββατοκύριακα, συνειδητοποίησα ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κράτηση για το Σάββατο – είναι απλώς η σωστή νοοτροπία/πολιτισμικό πλαίσιο».

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ούτε τα προνόμια βλάπτουν, προσθέτει ένας άλλος συμμετέχων στην έρευνα του 2022. «Οι πολιτικές μας για φαγητό και Uber είναι οι καλύτερες στον κλάδο. Το γραφείο έχει δωρεάν πρωινό, μεσημεριανό και καφέ barista. Επίσης, δεν υπάρχει όριο για το μεσημεριανό γεύμα (ανεπιφύλακτα ανώτατο όριο 50 $) και δεν επιβάλλουν περιορισμούς της Uber όταν φεύγετε από το γραφείο. Μας ενθαρρύνουν επίσης να βγαίνουμε έξω για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, όπου όλα τα γεύματα πληρώνονται και οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να πάνε σε εστιατόρια με βαθμολογία Michelin.»

Επιπλέον, η Centerview Partners επενδύει πολύ στους υπαλλήλους της και τους προετοιμάζει για επιτυχία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναμένουν από τους νεοσύλλεκτους να παραμείνουν στην εταιρεία αντί να αναζητούν ευκαιρίες αλλού. Έτσι, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια κουλτούρα με υψηλή επαφή, βασισμένη στη μαθητεία. Αυτό περιλαμβάνει τακτική εκπαίδευση και καθοδήγηση one-on-one, όπου οι εργαζόμενοι ωθούνται να ξεπεράσουν τα όριά τους – ή να «παίξουν» στην εταιρεία.

«Η Centerview συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας», σημειώνει ένας υπάλληλος. «Τα τριετή προγράμματα αναλυτών και συνεργατών βασίζονται στη δέσμευση για την ανάπτυξη ενός γενικού συνόλου επιχειρηματικών δεξιοτήτων, όχι απλώς μιας περιορισμένης λειτουργικότητας στα οικονομικά. Ένας τραπεζίτης του Centerview κατανοεί όλα τα στρατηγικά, λειτουργικά και οικονομικά ζητήματα – μια τεράστια ώθηση σε σύγκριση με τους συνομηλίκους στον τραπεζικό τομέα ή την PE καθώς προχωρά η καριέρα σας».

Εικόνα Evercore

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ EVERCORE

Το Evercore κατατάσσεται και πάλι στο #2 στο Vault Banking 25. Τα δυνατά σημεία της εταιρείας; Πρώτον, το Evercore διαπρέπει σχεδόν σε κάθε τομέα, δημοσιεύοντας το Top 10 σκορ σε 16 από τα 20 μέτρα. Σημείωσε επίσης τη 2η υψηλότερη βαθμολογία για την επίσημη εκπαίδευση και την 4η καλύτερη για το Prestige. Σε έρευνες του 2022, οι εργαζόμενοι επαινούν «καθαρές διαδρομές για πρόοδο» και τακτικές αναθεωρήσεις απόδοσης για να βοηθήσουν τους υπαλλήλους να κάνουν το επόμενο βήμα. Όπως και η Centerview Partners, η Evercore υιοθετεί μια πιο «γενική» προσέγγιση που εκθέτει τους κατώτερους τραπεζίτες σε περισσότερους κλάδους και λειτουργίες. Έτσι, μπορούν να προσαρμόσουν καλύτερα τη δουλειά τους στα ενδιαφέροντά τους.

«Η εκπαίδευση είναι απαράμιλλη», εξηγεί ένας από τους συμμετέχοντες στην έρευνα της Evercore. «Έχω ακούσει από τους συναδέλφους μου σε άλλες τράπεζες για την εκπαίδευση που τους έχει δοθεί, και το μάθημα του Evercore ξεχωρίζει. Τα ανώτερα μέλη της ομάδας μου δίνουν την ευκαιρία να μαθαίνω συνεχώς, να εξελίσσομαι και να αναλαμβάνω πρόσθετες ευθύνες. Ο ουρανός είναι πραγματικά το όριο».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ποιότητα ζωής πλήττεται ή χάνεται στο Evercore. Ένας ερωτώμενος σημείωσε ότι οι διακοπές γίνονται σεβαστές, αλλά οι εργαζόμενοι εργάζονται τις Κυριακές «πολύ συχνά». Ένας άλλος σημειώνει ότι «μερικοί από τους συναδέλφους μου θα εργάζονται 90 ώρες την εβδομάδα και κάποιοι θα εργάζονται μόνο 60 ώρες». Ωστόσο, το πακέτο αποζημίωσης είναι «γενναιόδωρο», σημειώνει ένας ερωτώμενος, ο οποίος τόνισε τα μεγάλα κεφάλαια και τα αναβαλλόμενα μετρητά ως μέρος του πακέτου μπόνους. Και η κουλτούρα είναι λίγο λιγότερο ευθεία από ό,τι αναμενόταν, προσθέτει ένας άλλος υπάλληλος σε δημοσκόπηση της Firsthand.

«Τα καλύτερα μέρη: Το δείπνο πληρώνεται για κάθε βράδυ. Οι άνθρωποι δεν νοιάζονται αν φοράτε casual παπούτσια στο γραφείο και όλοι φορούν ένα t-shirt στο Zoom. και ευελιξία στην εργασία από το σπίτι (πολιτική τέσσερις ημέρες στο γραφείο και μία ημέρα WFH).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΓΑΛΟ

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι ερωτηθέντες της Evercore εκτιμούν τον υπομονετικό, μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της εταιρείας, που την έχει καταστήσει μια «ογκώδη μπουτίκ βραχίονα». Με αυτό ήρθε μια αποστροφή για τις απολύσεις, με την εταιρεία να ευνοεί την ευελιξία για να μεγιστοποιήσει το ταλέντο και τους πόρους.

«Η ηγεσία εργάζεται εξίσου σκληρά με όλους τους άλλους και είναι πάντα συγκεντρωμένη και σκέφτεται τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναπτυχθεί η εταιρεία», προσθέτει ένας άλλος συμμετέχων στην έρευνα. «Η Evercore είναι σε καλή θέση τόσο σε συγχωνεύσεις και εξαγορές όσο και σε αναδιάρθρωση και μπορεί να είναι δυναμική στην ανακατανομή της εργασίας μεταξύ των δύο πρακτικών».

Την πρώτη 3άδα συμπληρώνει η Moelis & Company. Οι αριθμοί της Moelis & Company ήταν αρκετά εντυπωσιακοί το 2022, παρά το γεγονός ότι υστερούσαν σε αρκετά μέτρα από τους συνεργάτες Centerview. Από τις 20 μετρήσεις, η εταιρεία κατατάχθηκε στο Top 10 σε 19 από τις 20 μετρήσεις (με τον χαμηλότερο μέσο όρο ESG – και αυτός ήταν ακόμα πολύ καλός, 11η καλύτερη μεταξύ των τραπεζών). Ας σημειωθεί ότι η Moelis & Company κατέλαβε την 1η θέση στις Διευθυντικές Σχέσεις και τη 2η σε 11 κριτήρια – καλύπτοντας όλους τους σημαντικούς τομείς όπως η ηγεσία της εταιρείας, η εσωτερική κινητικότητα, η ποιότητα εργασίας, η ικανοποίηση και η υγεία.

Leave a Comment