Οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν θα δουν άμεση ανακούφιση με την ασφάλιση ακινήτων, λένε οι ειδικοί

Η Φλόριντα βρίσκεται περίπου μια εβδομάδα σε ένα νέο τοπίο για τη μεταρρύθμιση της ασφάλισης ακινήτων για τη σταθεροποίηση της ασφαλιστικής αγοράς, αλλά οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει για να ησυχάσουν οι ιδιοκτήτες σπιτιού.

Ο κυβερνήτης Ron DeSantis υπέγραψε τις αλλαγές στο νόμο την περασμένη Παρασκευή και οι ειδικοί του ασφαλιστικού κλάδου λένε ότι μπορεί να χρειαστεί ένα έτος ή περισσότερο για να μειωθούν τα ασφάλιστρα.

«Τα καλά νέα για τους ασφαλισμένους είναι ότι το νομοθετικό σώμα έχει επιτεθεί στους παράγοντες πραγματικού κόστους των υψηλών επιτοκίων ασφάλισης ακινήτων στη Φλόριντα», δήλωσε ο Michael Barry, επικεφαλής επικοινωνίας για το Insurance Information Institute. “Υπήρξε μια περίοδος τεσσάρων ετών όπου το κόστος συνέχισε να αυξάνεται, και όχι επειδή οι ασφαλιστές πλήρωναν λόγω των τυφώνων. Ήταν λόγω υπερβολικών διαφορών και εκτεταμένης απάτης στην αγορά ασφάλισης ακινήτων των ιδιοκτητών σπιτιού.”

ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ: Ο κυβερνήτης DeSantis υπογράφει νομοσχέδια που στοχεύουν στην αναμόρφωση της ασφάλισης περιουσίας, στην ανακούφιση από τον τυφώνα

Ο Barry είπε ότι η μείωση της απάτης και των υπερβολικών διαφορών είναι ένας μεγάλος παράγοντας σταθεροποίησης στην αγορά.

“Η Φλόριντα φιλοξενούσε σχεδόν το 80% των αγωγών ασφάλισης ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών σπιτιού της χώρας. Το 80% από αυτές σημειώθηκαν στη Φλόριντα, ωστόσο η Φλόριντα αντιπροσώπευε λιγότερο από το 10 τοις εκατό του συνολικού αριθμού των ασφαλιστικών απαιτήσεων των ιδιοκτητών σπιτιού”, είπε ο Μπάρι.

Ειδικοί στον τομέα των ασφαλίσεων είπαν ότι οι αλλαγές μεταρρυθμίσεων θα μπορούσαν να εμποδίσουν ορισμένους ασφαλιστές.

“Μακροπρόθεσμα; Η απάντηση είναι αισίως ναι. Βραχυπρόθεσμα, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί ο νέος νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ”, είπε ο Μπάρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ: Οι υποστηρικτές της στέγασης βλέπουν μεγάλη εισροή αστέγων το 2022 καθώς αυξάνονται τα ενοίκια

Αυτό βοηθά τις εταιρείες, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες που προωθούν τη νομοθεσία, όπως ο πολιτειακός βουλευτής Lindsey Cross, αναγνωρίζουν ορισμένα ελαττώματα που ορισμένοι Δημοκρατικοί βλέπουν ως μονόπλευρα.

“Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι άνθρωποι θα δουν άμεση μείωση ή ακόμη και μεσοπρόθεσμη μείωση”, δήλωσε ο πολιτειακός εκπρόσωπος Lindsay Cross, D-District 60 στο St.Pete. “Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θα δουν τα επιτόκια να συνεχίζουν να αυξάνονται επειδή τον Ιανουάριο, οι ασφαλιστικές εταιρείες αρχίζουν να εξετάζουν αυτά που γνωρίζετε, τον κίνδυνο και το κόστος της αντασφάλισης. Έτσι νομίζω ότι κάποιοι θα εκπλαγούν ευχάριστα από την ανοιχτή άνοιξη δηλώσεις».

Η μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να διαρκέσει ένα χρόνο ή περισσότερο, επομένως οι νομοθέτες της Φλόριντα έχουν δηλώσει ότι είναι δυνητικά διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα.

“Δεν μπορεί να είναι μονόπλευρο ότι ωφελούνται μόνο οι ασφαλιστικές εταιρείες. Γνωρίζουμε ότι οι καταναλωτές, οι πληρωτές των επιτοκίων, είναι τελικά αυτοί που χρειάζονται κάποια ανακούφιση αυτή τη στιγμή”, είπε ο Κρος.

Εάν μπορείτε να το ταλαντεύσετε, οι ειδικοί πρόσφεραν μια συμβουλή για εξοικονόμηση χρημάτων.

ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Καθώς η περιοχή του Tampa Bay έχει ρεκόρ ενοικίων και τιμών κατοικιών, οι υποστηρικτές έχουν πιέσει για πιο προσιτές κατοικίες φέτος

“Από την σκοπιά του καταναλωτή, νομίζω ότι ένα πράγμα που μπορεί να θέλετε να κάνετε μέχρι να τεθούν σε ισχύ αυτές οι διατάξεις πολιτικής είναι να αναζητήσετε τρόπους για να μειώσετε το ασφάλιστρο σας. Θα συμβούλευα εάν είστε στον χρηματοοικονομικό τομέα, να βγάλετε υψηλότερο εκπίπτει για να γίνει αυτό», είπε ο Barry, ο οποίος λέει ότι πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού είπαν ότι μπορεί να έχει πολύ χαμηλές εκπτώσεις.

Οι ασφαλιστικοί ειδικοί είπαν ότι χρειάστηκαν χρόνια για να φτάσει η Φλόριντα σε αυτή τη θέση, επομένως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να βγει η αγορά ασφάλισης ακινήτων από αυτή τη θέση.

Leave a Comment