Οι ιδιοκτήτες κατοικιών της Tierrasanta καλούν μετά την ακύρωση της ασφάλισης των αγροτών

Μια εκτίμηση κινδύνου πυρκαγιάς είχε ως αποτέλεσμα να μην ανανεωθεί η ασφάλιση περιουσίας για ολόκληρο το συγκρότημα.

ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ – Περισσότεροι από 300 ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στην Τιερασάντα προσπαθούν να βρουν ασφάλιση περιουσίας αφού η Farmers Insurance ακύρωσε τα συμβόλαιά τους λόγω κινδύνου πυρκαγιάς.

Τώρα, η ένωση συγκυριαρχίας Villa Monterey προσπαθεί να βρει ασφάλιση στη δευτερογενή αγορά, η οποία μπορεί να κοστίσει έως και 7.000 δολάρια το χρόνο για κάθε ιδιοκτήτη διαμερίσματος.

Οι κάτοικοι γέμισαν ένα γεμάτο κλαμπ το βράδυ της Τρίτης για μια ενημερωτική συνάντηση στο δημαρχείο.

«Είμαι ηλικιωμένος πολίτης που ζει με σταθερό εισόδημα και είμαι με προϋπολογισμό. Έτσι επιβιώνω», είπε η Άλισον Μπρένερ, μια συνταξιούχος που ζει στο συγκρότημα Villa Monterey εδώ και 30 χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαι μισθωτός. Είμαι 74 ετών και δεν μπορώ να βγω έξω και να βρω δουλειά για να συμπληρώσω αυτό το εισόδημα. Μένω μόνος», είπε.

Η Farmers Insurance αποφάσισε πρόσφατα να μην ανανεώσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο 127 εκατομμυρίων δολαρίων που καλύπτει ζημιές περιουσίας και πυρκαγιάς για ολόκληρο το συγκρότημα.

Οι αγρότες ακύρωσαν πρόσφατα την ασφάλιση περιουσίας για ένα συγκρότημα διαμερισμάτων 240 μονάδων που ονομάζεται Canyon Park Villas στο Rancho Penasquitos, σύμφωνα με την Union Tribune.

Ένας κάτοικος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, έστειλε email στο CBS 8 για να πει ότι οι αγρότες ακύρωσαν επίσης την ασφάλιση ιδιοκτησίας στο συγκρότημα Morada 338 μονάδων στο Rancho Bernardo.

«Η νέα πολιτική που παρέχει η HOA είναι αναιμική – καλύπτει μόνο το 1/8 του κόστους αντικατάστασης της υποδομής μας 80 εκατομμυρίων δολαρίων και θα κοστίσει στην HOA (περίπου) 1 εκατομμύριο δολάρια εάν δεν βρούμε πολιτική αντικατάστασης. 2023. Αυτό θα σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσαρμοσμένη εκτίμηση για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Morada.

Είναι όλα σχετικά με τον κίνδυνο πυρκαγιάς, λένε οι ειδικοί.

«Από το 2017, οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν πληρώσει περισσότερο από το διπλάσιο κόστος του σεισμού του Northridge», δήλωσε η Kimberly Lilley, ασφαλιστική πράκτορας και μέλος του Institute of Community Associations, μιας εμπορικής ομάδας που υποστηρίζει τις ενώσεις ιδιοκτητών συγκυριαρχίας.

Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες όπως η Farmers ενημέρωσαν πρόσφατα τα προγράμματα μοντελοποίησης που αξιολογούν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, είπε ο Lilley. Ως αποτέλεσμα, εγκαταλείπουν την αγορά.

«Πρόκειται για αυξημένους κινδύνους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με βάση τη μοντελοποίηση καταστροφών, οι πυρκαγιές πλέον κοστίζουν περισσότερο κάθε φορά που συμβαίνουν», είπε ο Lilley.

Μια πιθανή λύση, είπε ο Lilley, θα ήταν ο διαχωρισμός της ασφάλισης πυρκαγιάς από το κύριο ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας.

«Μια πυρκαγιά μοιάζει πολύ με έναν σεισμό, θα ήταν μια καταστροφική κάλυψη από την οποία μπορείτε να επιλέξετε ή να εξαιρεθείτε», είπε.

Στη συνέχεια, ενδέχεται να οριστούν υψηλότερες εκπτώσεις για το τμήμα δασικής πυρκαγιάς της ασφαλιστικής κάλυψης.

«Επομένως, αντί για τη συνηθισμένη έκπτωση των 5.000 ή 10.000 δολαρίων που έχουν συνήθως οι ενώσεις τώρα, θα πουν ότι είναι έκπτωση 25.000 $, 50.000 $ ή ακόμα και $100.000 για μια πυρκαγιά. Στη συνέχεια, μπορούν να τιμολογήσουν μια πολιτική πολύ χαμηλού (κόστους) που μπορεί να καλύψει όλα όσα πρέπει να καλυφθούν για την ένωση», είπε ο Lilley.

Στην Tierrasanta, η ένωση διαμερισμάτων Villa Monterey πρόσφερε σε μεμονωμένους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων να πληρώσουν για την ασφάλιση περιουσίας τους, εντός και εκτός, ανά μονάδα. Αυτή η αλλαγή CC&R πρέπει να εγκριθεί με ψήφο των ιδιοκτητών του διαμερίσματος.

«Τώρα που συνταξιοδοτήθηκα, πρέπει να είμαι ευτυχισμένος, τυχερός και να απολαμβάνω τη ζωή», είπε ο Μπρένερ, μακροχρόνιος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος Villa Monterey. «Είναι τρομερό βάρος για μένα αυτή τη στιγμή».

Εκκρεμεί ψηφοφορία που θα επιτρέψει στο COA να μεταθέσει την ασφαλιστική ευθύνη από την ένωση σε κάθε μεμονωμένο ιδιοκτήτη σπιτιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ: Η Farmers Insurance ακυρώνει συμβόλαια για περισσότερα από 300 σπίτια στην Tierrasanta (Ιανουάριος 2023).

Περισσότεροι τρόποι για να αποκτήσετε το CBS 8 ΕΔΩ:

  1. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ CBS8+ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΑΣ της χρονιάς | Πυρκαγιά του Αμαζονίου

  1. ΛΗΨΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ CBS 8 MOBILE | iPhone | Android

  1. CBS 8 ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΣΑ |Facebook|Κελάδημα|Ίνσταγκραμ|YouTube

Leave a Comment