Οι επιχειρηματίες με έλικες μιλούν για εκπαίδευση, οικονομική ανάπτυξη της κοινότητας

Aronisha Mikell

Επιχείρηση: Κέντρο Εκμάθησης Little Steps

Ιδιοκτήτης: Aronisha Mikell

Πρόγραμμα προπέλας: 2022 Impact Accelerator – Early Childhood Education

Ποια ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία σας στην αντιμετώπιση της εκπαιδευτικής ανισότητας;

Τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας βασίζονται στην προσέγγιση που κάνουμε – έχουμε επεκτείνει την προσέγγισή μας σε ένα ευρύ φάσμα παιδιών και οικογενειών. Τονίσαμε τη σημασία της προσχολικής εκπαίδευσης σε αυτές τις οικογένειες. Ο αντίκτυπός του στην κοινωνία είναι προφανής. Συμμετέχουμε γονείς. Πιστεύουμε πραγματικά ότι αποκτάμε αυτά τα παιδιά μόνο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και έχουμε αυξήσει τη σύνδεση μεταξύ όλων των γονιών. Στείλαμε τα παιδιά στο σπίτι με συνδετικά για να βεβαιωθούμε ότι έπαιρναν θετικές επιβεβαιώσεις μάθησης στο σπίτι με βάση αυτά που μάθαιναν στο σχολείο. Όσο πιο άνετα αισθάνονται τα παιδιά, τόσο πιο πρόθυμα είναι να μάθουν και αυτό βοηθά στην ενίσχυση των θετικών μαθησιακών συνηθειών στο σπίτι. Είμαστε η φωνή και ο υπέρμαχος της προσχολικής εκπαίδευσης. Διαθέτουμε εμπορική και επωνυμία για να ενισχύσουμε τις φωνές μας – λέγοντας ότι αυτές οι μαθησιακές εμπειρίες είναι αυτό που χρειάζονται τα εκπαιδευτικά συστήματα.

Πώς κατευθύνατε τις υπηρεσίες σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

Μείναμε ανοιχτοί καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ακόμη και με περιορισμένους πόρους. Κάναμε ακόμα το Little Steps να νιώθει φιλόξενο στα παιδιά και τις οικογένειες. Ανοίξαμε τις πόρτες μας σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής και σε ανθρώπους που δεν μπορούν να μείνουν στο σπίτι. Έχουμε εφαρμόσει πρακτικές ασφαλείας για τον Covid που δίνουν σε αυτούς τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής ηρεμία γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή και φροντίζονται. Η δέσμευση της κοινότητας, η εθελοντική εργασία και τα προσωπικά οικονομικά μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε την πανδημία. Θέλαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν από την πανδημία. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήξεραν απαραίτητα τι επρόκειτο να συμβεί στην άλλη πλευρά, αλλά ήξεραν ότι μπορούσαν να μας εμπιστευτούν εκείνη τη στιγμή.

Τι σας ενθουσιάζει περισσότερο αυτή η επερχόμενη σχολική χρονιά;

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τις νέες εγγραφές και τη συνολική μας επέκταση. Έχουμε διαφορετικά παιδιά μαζί μας εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας μας στο Propeller συνδεθήκαμε με διαφορετικά προγράμματα που παρέχουν περισσότερους πόρους και κοινότητες για την εγγραφή παιδιών. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, μερικά παιδιά έρχονται από την ηλικία των 3 ετών. Είμαι ενθουσιασμένος με τη βιασύνη και τη συγκίνηση του να είμαι εξαιρετικά απασχολημένος.

Ayo Fayemi Robinson

Επιχείρηση: Συμμαχία για την Πολιτιστική Ισότητα

Ιδιοκτήτης: Asali DeVan Ecclesiastes, Greer Mendy και Ayo Fayemi Robinson

Πρόγραμμα προπέλας: 2022 Impact Accelerator – Community Economic Development

Τι ρόλο παίζει η κοινότητα στη δουλειά σας;

-Fayemi Robinson: Το ACE, ή η Συμμαχία για την Πολιτιστική Ισότητα, είναι μια συμμαχία μικρών μουσείων και αρχείων που βασίζονται στην κοινότητα – όλοι έχουμε αυτό το επίκεντρο και τον κοινό τομέα εργασίας.

Γκριρ Μέντι

-Mendy: Γνωρίζουμε ότι οι ισχυροί κοινοτικοί μας δεσμοί – που σημαίνει ότι συνεργαζόμαστε, σεβόμαστε και εργαζόμαστε ως συνάδελφοι – θα βοηθήσουν στη διατήρηση των μικρότερων οργανισμών που αποτελούν μέρος της κοόρτης. Η βιωσιμότητά μας εξαρτάται από σκόπιμη, ορθολογική και λογική συνεργασία. Αυτή η έμφαση στην κοινότητα βοηθά να γίνει αυτό.

-DeVan Preacher: Η κοινότητα είναι ο λόγος ύπαρξης. Η ώθηση για συνεργασία προέρχεται από τη θέληση να δούμε περισσότερους πόρους, περισσότερη δικαιοσύνη, περισσότερες πολιτικές προστασίες για τα μέλη της κοινότητας που εξυπηρετούμε και βλέπουμε έλλειψη υπηρεσιών στο μεγαλύτερο οικοσύστημα. Όταν λέω εμείς, εννοώ εμείς, τα μέλη της Συμμαχίας για την Πολιτιστική Ισότητα.

Honey DeVan Preacher

Πείτε μας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρησή σας και πώς το λύσατε.

-Μέντυ: Η πρόκληση είναι η οργάνωση ως θεσμός – δεν είναι δύσκολο, αλλά όλοι έπρεπε να συγκεντρωθούν, να συμμετάσχουν και να συμφωνήσουν στην ίδια ιδεολογία γύρω από τις δραστηριότητες του ιδρύματος. Με τόσους πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς, υπήρξαν πολλές διαφορετικές απόψεις. Το κύριο μέλημά μας είναι η χρηματοδότηση – να βρούμε έναν τρόπο για εμάς ως ομάδα έχει λειτουργήσει.

-DeVan Vaiz: Η εργασία για τον καθορισμό κοινών εργασιών και έργων ήταν επίσης δύσκολη – με άλλα λόγια, ο καθορισμός του “The Thing” που επρόκειτο να κάνουμε μαζί – να συνεργαστούμε. Ακόμη περισσότερο από αυτήν την εσωτερική πρόκληση, μια μεγαλύτερη πρόκληση για τον οργανισμό είναι ο τρόπος με τον οποίο δομείται η χρηματοδότηση στην πόλη και την πολιτεία μας—οι ευκαιρίες χρηματοδότησης για οργανισμούς σαν τον δικό μας δεν υπάρχουν πραγματικά. Ας μην ξεχνάμε ότι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί της πόλης που ηγείται ο Μπλακ λαμβάνουν λιγότερο από το 2% της χρηματοδότησης. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση που βλέπουμε σε όλο το οικοσύστημα. Είμαστε αυτοί που πραγματικά υπηρετούμε και υπάρχουμε για την κοινότητα, αν και το οικοσύστημα δεν περιλαμβάνει απαραίτητα τις οργανώσεις μας. Η χρηματοδότηση πηγαίνει σε μεγαλύτερους μουσειακούς οργανισμούς όπως ο δικός μας που δεν έχουν πραγματικά την υποστήριξη και τις συνδέσεις με την κοινότητα. Η αντιμετώπιση αυτών των ανισοτήτων βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής μας εργασίας.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από την επιχείρησή σας το επόμενο έτος;

-Fayemi Robinson: Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που θα δούμε είναι η ανάπτυξη επιπλέον συνεργατικών προγραμμάτων, αν και δεν θα είναι όλα ανοιχτά στο κοινό. Τα μέλη της Συμμαχίας είναι ξεκάθαρα ότι η εστίαση της ACE είναι στην υποστήριξη της ανάπτυξης πόρων και των στρατηγικών κερδισμένου εισοδήματος των μελών. Θα υπάρξει μια σειρά από συνεργατικά έργα τεχνολογίας και η ACE θα αναπτύξει ένα δημόσιο πρόσωπο για να υποστηρίξει τη λειτουργία της, η οποία είναι να αναδείξει την τεχνογνωσία των ηγετών αυτών των οργανισμών και να επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο το κοινό μπορεί να χρησιμοποιήσει ό,τι είναι διαθέσιμο στα ιδρύματα-μέλη μας.

-DeVan Ecclesiastes: Θα μοιραστούμε επίσης την έρευνα. Τα τελευταία χρόνια, ερευνήσαμε από κοινού τη βιωσιμότητα των μικρών μουσείων και αρχείων και υποστηρίξαμε τη δίκαιη χρηματοδότηση τόσο σε δημοτικό όσο και σε κρατικό επίπεδο.

Η Propeller είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που βοηθά τους επιχειρηματίες να αναπτύξουν τους μη κερδοσκοπικούς και τις μικρές επιχειρήσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη Νέα Ορλεάνη. Επισκεφθείτε για να μάθετε περισσότερα gopropeller.org.

Leave a Comment