Οι επενδύσεις επιχειρηματικού κεφαλαίου στο Blockchain συνεχίζουν να παγώνουν: Αναφορά

Η Cointelegraph Research ανέλυσε όλες τις συμφωνίες επιχειρηματικών κεφαλαίων και τις τάσεις στον κλάδο του blockchain κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Το δεύτερο εξάμηνο του 2022 σημειώθηκε απότομη πτώση στις ροές κεφαλαίων και στους πέντε σημαντικούς τομείς της βιομηχανίας blockchain: αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), κεντρική χρηματοδότηση (CeFi), μη ανταλλάξιμα tokens (NFTs), υποδομές και Web3. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 έφερε λιγότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, ενώ το δεύτερο εξάμηνο είχε μόλις 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια — μια δραματική πτώση.

Καθώς ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων κινείται προς το 2023, η Cointelegraph Research εξέτασε δεδομένα από τη Βάση Δεδομένων Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, η οποία περιλαμβάνει αναλυτικές λεπτομέρειες για συμφωνίες, συγχωνεύσεις και δραστηριότητες εξαγορών, επενδυτές, εταιρείες κρυπτογράφησης, κεφάλαια και πολλά άλλα. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη βάση δεδομένων, η Cointelegraph Research συγκεντρώνει τους αριθμούς για να βρει τις πιο σημαντικές τάσεις στον κλάδο. Η τελευταία έκθεσή της εξετάζει το 4ο τρίμηνο του 2022 και πώς σχετίζεται με την ευρύτερη εικόνα από το 2018 έως το 2022.

Κατεβάστε την πλήρη αναφορά με γραφήματα και γραφήματα εδώ.

Οι επενδύσεις έχουν μειωθεί από τον Απρίλιο του 2022

Όπως το 2021 και στις αρχές του 2022, μετά τις συνέπειες από την κατάρρευση της Terra στο πρώτο μέρος του 2022, η βιομηχανία blockchain, όπως το 2021 και στις αρχές του 2022, για να επανεπενδύσει επιχειρηματικά κεφάλαια στη βιομηχανία δεν μπόρεσε να προσελκύσει και το 2022 ήταν σε καλό δρόμο να το διπλασιάσει – μέχρι τον Απρίλιο του 2022, όταν τα πράγματα άρχισαν να μειώνονται. Ο Σεπτέμβριος σημείωσε μια σύντομη άνοδο στις επενδύσεις κεφαλαίου, αλλά αυτό δεν κράτησε καθώς το έτος έκλεισε κάτω από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε επενδύσεις τους τελευταίους τρεις μήνες.

Σημαντικά μειώθηκε και ο αριθμός των συμφωνιών, που έπεσε μόνο στις 182 το 4ο τρίμηνο. Ενώ στους προηγούμενους μήνες υπήρχαν πάντα μεγάλες συμφωνίες άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, μόνο πέντε ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο. Το επίκεντρο αυτών των 182 συμφωνιών παρέμεινε στον τομέα Web3, ο οποίος περιλαμβάνει υποκατηγορίες όπως το metaverse, το GameFi, τον έλεγχο ταυτότητας και αρκετές άλλες, ακολουθούμενες από την υποδομή και το DeFi. Τα NFT και το CeFi ήταν τα λιγότερο δημοφιλή όσον αφορά τον αριθμό των συμφωνιών, αλλά και μόνο η εξέταση αυτών των αριθμών μπορεί να είναι παραπλανητική.

Οι πιο ενεργοί και λιγότερο ενεργοί τομείς είναι κλειστοί για επενδύσεις

Το Web3 ήταν ο πιο δημοφιλής τομέας της βιομηχανίας blockchain με 616 μεμονωμένες συμφωνίες, ενώ το CeFi ήταν το λιγότερο δημοφιλές με 201 συμφωνίες. Ωστόσο, και οι δύο τομείς παρήγαγαν συνολικά 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022. Η μέση συμφωνία για το Web3 ήταν 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με το μέσο όρο του CeFi που ήταν 46,6 εκατομμύρια δολάρια. Μελλοντικά έργα blockchain και κρυπτογράφησης που αναζητούν VC ή επενδυτική χρηματοδότηση μπορεί να θέλουν να δώσουν προσοχή σε ποιον τομέα ανήκουν για να προετοιμαστούν καλύτερα.

Παίρνει από την έκθεση Εκτεταμένη βάση δεδομένων των Ερευνητικών Τερματικών της Cointelegraph Μαζί με την ανάλυση του Michael Tabone, επικεφαλής οικονομολόγου της Cointelegraph Research. Η Tabone έχει εκτενή εμπειρία στα οικονομικά, τις επιχειρήσεις, τα χρηματοοικονομικά, τα κρυπτονομίσματα, την τεχνολογία blockchain και τις αναδυόμενες τεχνολογίες. Εκτός από την εργασία στην Cointelegraph Research, είναι κάτοχος Ph.D. Ο υποψήφιος ολοκληρώνει μια διατριβή που επικεντρώνεται στη θεωρία και την εφαρμογή των DAO.

Η Keychain Ventures είναι μια επενδυτική εταιρεία κρυπτονομισμάτων που επενδύει σε διάφορα κεφάλαια στον χώρο του blockchain. Η Keychain Ventures, μαζί με την Cointelegraph Research, θα παρουσιάζει τριμηνιαίες συνεντεύξεις με εταιρείες VC, καθώς και έργα κρυπτογράφησης και blockchain που έχουν περάσει πρόσφατα από γύρους χρηματοδότησης. Αυτές οι συνεντεύξεις θα αποκαλύψουν διαφορετικές προοπτικές για τις επενδυτικές εμπειρίες όλων των συμμετεχόντων.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για σκοπούς γενικής πληροφόρησης και δεν προορίζονται για την παροχή ειδικών συμβουλών ή συστάσεων για οποιοδήποτε άτομο ή οποιοδήποτε συγκεκριμένο προϊόν ασφάλειας ή επένδυσης.