Οι βαθμολογίες των εξετάσεων δείχνουν προκλήσεις για τη Σχολική Περιοχή Morris. Το διοικητικό συμβούλιο αντιμετωπίζει επίσης αυξήσεις ασφάλισης, μια νέα δεξαμενή για τα λύκεια

Σχολική Περιφέρεια Morris δύσκολη δουλειά για να μειωθούν οι διαφορές απόδοσης μεταξύ των εύπορων λευκών μαθητών και των λιγότερο εύπορων, μειονοτήτων, και ιδιαίτερα των μαθητών που δεν μιλούν τα αγγλικά ως κύρια γλώσσα.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα των δοκιμών που παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δευτέρας.

Οικονομικός Πρόεδρος του Δ.Σ Λίντα Μέρφι ανακοινώθηκε επίσης ότι η περιφερειακή περιφέρεια K-12 θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αύξηση 500.000 $ έξοδα ασφάλισης υγείας. Και το διοικητικό συμβούλιο ετοιμάζει μια έκθεση που συνιστά την αντικατάσταση της πισίνας του γυμνασίου Morristown 41 ετών τα επόμενα πέντε χρόνια με αναμενόμενο κόστος άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μέρφι είπε επίσης ότι το σύστημα GPS θα επιτρέψει σύντομα στους γονείς να παρακολουθούν την άφιξη των σχολικών λεωφορείων των παιδιών τους.

‘ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ’

Τα αποτελέσματα του τεστ προέρχονταν από το Start Strong, ένα από τα τρία τεστ αναφοράς που χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής για τη μέτρηση της ακαδημαϊκής προόδου των μαθητών.

Τα τελευταία δύο φθινόπωρα, το Start Strong, που χορηγείται σε όλη την πολιτεία, εξέτασε μαθητές των τάξεων 4-10 σε γλωσσικές τέχνες, μαθηματικά και (για ανώτερες τάξεις) φυσικές επιστήμες για να αξιολογήσει τη μάθησή τους κατά τα έτη αμέσως πριν από τα σχολικά έτη 2020-21 και 2021-2022 . .

Η Αντιπρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου Katie Cole και το νέο μέλος Cary Lloyd στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της σχολικής περιφέρειας Morris, 23 Ιανουαρίου 2023. Φωτογραφία: Kevin Coughlin

Οι βαθμολογίες ταξινομήθηκαν με τρεις τρόπους: Ομάδες που χρειάζονται ισχυρή υποστήριξη, κάποια υποστήριξη ή λιγότερη υποστήριξη.

Η πιο εντυπωσιακή διαφορά ήταν μεταξύ των μαθητών αγγλικής γλώσσας στο Morristown High. Πάνω από το 90 τοις εκατό μπορεί να χρειάζεται ισχυρή υποστήριξη στο ELA, τα μαθηματικά και τις επιστήμες, διαπιστώνει η Start Strong.

Το ποσοστό των Λατίνων/Ισπανών φοιτητών, των μαύρων φοιτητών και εκείνων από οικονομικά μειονεκτούσες οικογένειες που μπορεί να χρειάζονται ισχυρή βοήθεια είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των λευκών μαθητών, αναγνώρισε ο βοηθός επιθεωρητής. Κέλλυ Χάρτε.

«Πρέπει πραγματικά να απευθυνθούμε στην οικονομικά μειονεκτική υποομάδα μας καθώς και στα δίγλωσσα προγράμματα πληθυσμού μας για να βεβαιωθούμε ότι καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών μας», είπε ο Χάρτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΡΞΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Η Σχολική Περιοχή Morris, η οποία δημιουργήθηκε με μια εμβληματική δικαστική απόφαση του 1971, εξυπηρετεί επί του παρόντος περίπου 5.700 μαθητές από το Morristown, το Morris Township και (για το γυμνάσιο) το Morris Plains.

Οι μαύροι αποτελούσαν περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού του Morristown High όταν ξεκίνησε η περιοχή. Μέχρι το 2021, ο αριθμός αυτός θα πέσει κάτω από το 8%. Οι Λατίνοι και οι Ισπανόφωνοι, εν τω μεταξύ, ταιριάζουν πλέον κατά προσέγγιση με τον αριθμό των λευκών μαθητών. Η εισροή ισπανόφωνων μεταναστών – μερικοί 354 Μόνο το 2019 — ώθησε την περιφέρεια να προσλάβει περισσότερους δίγλωσσους δασκάλους.

Ο Χάρτε είπε ότι η περιφέρεια αντιμετωπίζει τα ευρήματα του Start Strong με διάφορους τρόπους.

Η μαθήτρια του γυμνασίου Morristown Abigail Osorio Euceda, αριστερά, μοιράζεται μια ανάλαφρη στιγμή με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Περιφέρειας Morris, Linda K. Murphy και Beth Wall (καθισμένη) και Regional Assistant Supt. Kelly Harte και Brian Young, Διευθυντής Προγράμματος Σπουδών, 23 Ιανουαρίου 2023. Φωτογραφία: Kevin Coughlin

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ready Classroom Math» για τις τάξεις Κ-5. Ο Χάρτε είπε ότι το σύστημα αποκατάστασης τριών επιπέδων στοχεύει να αποτρέψει την περιττή πρόσθετη βοήθεια για μαθητές με υψηλές επιδόσεις, ενώ παράλληλα διασφαλίζει ότι «κανείς δεν πέφτει κάτω από το ραντάρ».

Η περιφέρεια διπλασιάζει επίσης τις προσπάθειες για τη συμμετοχή γονέων μαθητών που χρειάζονται τη μεγαλύτερη βοήθεια. Ο Χάρτε είπε ότι αυτού του είδους οι «ασκήσεις γονικής μέριμνας» προσπαθούν να υποστηρίξουν τις συνήθειες της εκπαίδευσης στο σπίτι.

Και η περιοχή εστιάζει σε προγράμματα για μαθητές στη μετάβαση από την 5η τάξη στο γυμνάσιο Frelinghuysen και την 8η τάξη στο γυμνάσιο. Μπράιαν Γιανγκδιευθυντής προγράμματος σπουδών.

Ο Χάρτε είπε ότι το Start Strong έχει δείξει ενθαρρυντική πρόοδο μεταξύ των φετινών μαθητών της πέμπτης τάξης.

«Το μεγάλο θέμα είναι ότι τα σχολεία μας κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να περιορίσουν τα παιδιά που χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη, να περιορίσουν τα παιδιά που χρειάζονται εμπλουτισμό», είπε.

ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ…

Νέος ελεγκτής Anne Mucci θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις των προκατόχων του με τοπικούς αξιωματούχους σχετικά με τον τερματισμό της χρήσης των περιφερειακών σχολείων ως εκλογικών τμημάτων. Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου είπε ότι αυτό το βήμα είχε σχεδιαστεί για να μην διαταράξει το σχολικό ημερολόγιο Beth Wall.

New Supt. Η Anne Mucci στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της Σχολικής Περιφέρειας Morris, 23 Ιανουαρίου 2023. Φωτογραφία: Kevin Coughlin

Ο νέος αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είπε ότι προσλαμβάνεται ένας «σύμβουλος αθλητισμού» με όχι περισσότερο από 15.000 δολάρια για να προτείνει τομείς προς βελτίωση και «να κρατήσουμε τους αθλητές μας στην περιοχή». Κέιτ Κόουλ. Οι κορυφαίοι τοπικοί αθλητές είναι περιζήτητοι από τα σχολεία προετοιμασίας της περιοχής.

Δεύτερη φάση στο Alexander Hamilton School α ανακαίνιση παιδικής χαράς θα ξεκινήσει αυτή την άνοιξη, είπε ο Μέρφι.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιλούν σε μαθητές της πέμπτης τάξης του σχολείου Sussex Avenue σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Περιφέρειας Morris, 23 Ιανουαρίου 2023. Φωτογραφία: Kevin Coughlin

Ο Mucci επαίνεσε τους μαθητές του Sussex Avenue School από τον δάσκαλο Άντονι Λιούις-Χάχι 5η τάξη μετά την αναφορά για το ταξίδι τους Νοεμβρίου στο Μουσείο Morris.

Ένας μονογονέας που υποβάλλει αίτηση στο συμβούλιο, Έλεν Στολόφζήτησε από τα μέλη να πραγματοποιήσουν υβριδικές συναντήσεις ώστε να μπορούν να παρευρεθούν περισσότεροι κάτοικοι.

Melissa SpiottaΕπανεξελέγη από τους συναδέλφους του ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Στόλοφ είπε στα μέλη ότι έχουν έναν «συνεχή διάλογο σχετικά με τη σκοπιμότητα» των συναντήσεων ζωντανής ροής, καθώς ήταν στα βάθη της πανδημίας.

Μαθητές 5ης τάξης του Σχολείου Sussex Avenue στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σχολικής Περιφέρειας Morris, 23 Ιανουαρίου 2023. Φωτογραφία: Kevin Coughlin

Leave a Comment