Οι αξιωματούχοι του Κολοράντο κατηγορούνται για άδικη αύξηση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων υγείας της αστυνομίας

Το Colorado Choice, ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που επιδιώκει να προσφέρει στους ανθρώπους καλύτερη κάλυψη με χαμηλότερο κόστος, είναι το αποτέλεσμα πολλών χρόνων εργασίας από Δημοκρατικούς νομοθέτες, κρατικούς αξιωματούχους και ομάδες υπεράσπισης για να αποδείξουν στους καταναλωτές ότι ένα πιο προσιτό ασφαλιστικό πρόγραμμα μπορεί να κερδίσει. στην ελεύθερη αγορά.

Αλλά τώρα οι μεσίτες ασφάλισης υγείας λένε ότι η πολιτεία προσπαθεί άδικα να γείρει αυτόν τον αγωνιστικό χώρο υπέρ του Colorado Choice.

Η διαμάχη αφορά σχέδια που προσφέρονται σε άτομα που αγοράζουν ασφάλιση υγείας μόνοι τους και αφήνουν τους υπάρχοντες ασφαλιστικούς φορείς τους εκτός κράτους.

Δύο εταιρείες – η Bright Health και η Oscar Health – αποχωρούν από το Κολοράντο για το 2023. Φέτος, συνολικά σχεδόν 50.000 άτομα αγόρασαν ένα πρόγραμμα Bright ή Oscar στο Connect for Health Colorado, το διαδικτυακό ασφαλιστικό κέντρο της πολιτείας. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέξουν ένα νέο σχέδιο με μια νέα ασφαλιστική εταιρεία για το 2023.

Όταν συνδεθούν στον λογαριασμό τους Connect for Health για να κάνουν αυτήν την επιλογή, η πλατφόρμα θα τους δώσει ένα “προτεινόμενο πρόγραμμα” στο οποίο μπορούν να εγγραφούν με λίγα μόνο κλικ. Τα σχέδια που προσφέρονται φέτος είναι όλα τα σχέδια του Colorado Choice, μια απαίτηση του κρατικού Τμήματος Ασφαλίσεων για να ενταχθεί στους Υπαλλήλους Υγείας.

Το Colorado Choice, που δημιουργήθηκε από το νομοθετικό σώμα πέρυσι, είναι ένα σχέδιο ασφάλισης υγείας σχεδιασμένο από την κυβέρνηση που προσφέρει ένα τυποποιημένο σύνολο παροχών. Στη συνέχεια αγοράζεται και πωλείται στην ανοιχτή αγορά από ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες σε επιτόκια ασφαλίστρων, τα οποία επιβάλλεται από το νόμο να πέφτουν στο 15% από τα επίπεδα του 2021, προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό. Εάν οι τιμές δεν πέσουν αρκετά, ο επίτροπος κρατικών ασφαλίσεων θα μπορεί να παρέμβει και να υπαγορεύσει τις τιμές των νοσοκομείων για να επιτύχει μειώσεις των ασφαλίστρων.

Ο κυβερνήτης Jared Polis προσφέρει τη μεγάλη του πρόταση ιδέας για ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας σε επίπεδο πολιτείας «δημόσιας επιλογής» στο κοινό στο φόρουμ του Colorado Sun’s Big Ideas 2020 στις 14 Ιανουαρίου 2020, στο Cable Center στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Ντένβερ. (Eric Lubbers, Colorado Sun)

Το ασφαλιστικό τμήμα συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην υπεράσπιση και τη δημιουργία του Colorado Option, ένα επίτευγμα πολιτικής που υπογράφηκε από τον κυβερνήτη Jared Polis και τους Δημοκρατικούς στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας. Ο Επίτροπος Κρατικών Ασφαλίσεων Μάικλ Κόνγουεϊ, ο οποίος ηγείται του Τμήματος Ασφαλίσεων, είναι διορισμένος στην αστυνομία. Έτσι, η ώθηση για σχέδια Colorado Choice μπορεί να θεωρηθεί ως παρέμβαση στην ελεύθερη αγορά για να καταστεί η πολιτική πρωτοβουλία πιο επιτυχημένη.

«Όλα αυτά, για μένα, είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια να κατευθύνουμε τους ανθρώπους προς την επιλογή Colorado, είτε τους ταιριάζει καλύτερα», είπε ο μεσίτης ασφάλισης υγείας Μπραντ Νίντερμαν σε μια συνάντηση του Connect για συνάντηση τον περασμένο μήνα. Υγειονομείο.

«Είναι πιο δύσκολη διαδικασία»

Τα σχέδια Colorado Choice δεν είναι τα φθηνότερα στις περισσότερες πολιτείες φέτος. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές που προσπαθούν να βρουν το πρόγραμμα με το χαμηλότερο κόστος θα μπορούσαν να καταλήξουν να εγγραφούν σε κάτι πιο ακριβό από αυτό που σκόπευαν, αν ακολουθούσαν το προσφερόμενο πρόγραμμα, λένε οι μεσίτες ασφάλισης υγείας.

“Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν για την τιμή, τα προγράμματα Colorado Choice είναι πιο ακριβά από (άλλα) προγράμματα”, δήλωσε ο Meagan Fearing, μεσίτης και πρόεδρος της ένωσης ασφαλιστών υγείας του Κολοράντο.

Ο Fear είπε ότι έκανε μια προσφορά για έναν πελάτη στην κομητεία Ελ Πάσο και βρήκε 10 έως 15 σχέδια που ήταν φθηνότερα πριν φτάσει στο σχέδιο Colorado Choice.

Εάν οι καταναλωτές θέλουν να ψωνίσουν για ένα πρόγραμμα που δεν ταιριάζει με το προσφερόμενο πρόγραμμα, πρέπει να επιστρέψουν μέσω του συστήματος Connect for Health εισάγοντας εκ νέου τα οικονομικά τους στοιχεία.

«Είναι μια πιο δύσκολη διαδικασία», είπε ο Fearing.

Η επιλογή ενός προτεινόμενου σχεδίου μπορεί επίσης να σημαίνει αλλαγή γιατρού. Το Connect for Health χρησιμοποίησε έναν αλγόριθμο για να ταιριάζει με κάθε καταναλωτή Bright και Oscar με το νέο σχέδιο. Στη γλώσσα Connect for Health, αυτό ονομαζόταν “χαρτογράφηση” ή δημιουργία “διάβασης πεζών”.

Ο αλγόριθμος οδήγησε σε μια ευρεία γεωγραφική ανάλυση της κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή εξυπηρέτησης του μεταφορέα. Για παράδειγμα, οι ευφυείς πελάτες στο μετρό του Ντένβερ αντιστοιχίστηκαν με τα σχέδια του Colorado Choice που προσφέρει η Kaiser Permanente.

Αλλά η Kaiser έχει το δικό της δίκτυο γιατρών και κλινικών, ενώ η Bright χρησιμοποιούσε το δίκτυο Centura. Εάν ένας ευφυής πελάτης επιλέξει ένα πρόγραμμα Kaiser Permanente που προσφέρεται στο μετρό του Ντένβερ, σχεδόν σίγουρα δεν θα μπορέσει να κρατήσει τον γιατρό του, είπε ο Fearing.

Ο προτεινόμενος αλγόριθμος προγραμματισμού δεν λαμβάνει επίσης υπόψη τα συγκεκριμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορεί να χρειαστεί ένα άτομο ή τα συγκεκριμένα νοσοκομεία που θέλει να χρησιμοποιήσει.

“Με αυτήν τη χαρτογράφηση, κατά τη γνώμη μου, προσφέρουμε τεράστια αδικία στους πελάτες του Connect for Health Colorado”, δήλωσε ο μεσίτης Niederman στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Connect for Health.

Μπερδεμένοι από αυτή τη διαδικασία είπαν και οι εκπρόσωποι των ασφαλιστικών.

«Το βρήκαμε πραγματικά μπερδεμένο και δεν καταλάβαμε πώς ορίστηκε η διάβαση πεζών», είπε η Amanda Massey, εκτελεστική διευθύντρια του Colorado Association of Health Plans, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο Massey αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Το κράτος λέει ότι χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία

Ο φόβος δεν είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Connect for Health, αλλά βρίσκεται στη συμβουλευτική ομάδα του διοικητικού συμβουλίου. Είπε ότι το θέμα της ιεράρχησης των σχεδίων του Colorado Choice δεν τέθηκε ποτέ υπόψη αυτής της ομάδας και χαρακτήρισε την έλλειψη επικοινωνίας εξαπάτηση.

«Θα έπρεπε να το είχαμε συζητήσει νωρίτερα», είπε.

Ο Επίτροπος Ασφαλίσεων Κόνγουεϊ συμφώνησε και ζήτησε συγγνώμη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου του Connect for Health.

“Κερναω εγω. Φταίω εγώ που δεν μοιράζομαι ότι μιλήσαμε για κάποια από αυτά τα πράγματα», είπε.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι είπαν ότι το ζήτημα αφορούσε εν μέρει το χρονοδιάγραμμα. Η ανακοίνωση του Μπράιτ για την αποχώρησή του ήρθε λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των ανοιχτών εγγραφών, αν και η πολιτεία είχε περισσότερες από λίγη ειδοποίηση για την απόσυρση του Όσκαρ.

«Απλώς προσπαθούσαμε να καταλάβουμε ποιος θα έμενε στο χρηματιστήριο και ποιος θα έφευγε», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Kevin Patterson, Διευθύνων Σύμβουλος της Connect for Health.

Το Connect for Health έχει προσφέρει στο παρελθόν προτεινόμενα σχέδια, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως όταν ένας ασφαλιστής διακόπτει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα – σκεφτείτε μια εταιρεία αυτοκινήτων που αποφασίζει να διακόψει ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το προτεινόμενο σχέδιο προσφέρει μια άλλη επιλογή εντός του ίδιου ασφαλιστή, η οποία προκαλεί λιγότερη αναστάτωση.

Όμως, η αποχώρηση των Oscar και Bright σηματοδοτεί την πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια που ένας αερομεταφορέας έχει αποχωρήσει εντελώς από την ατομική αγορά στο Κολοράντο. Αυτό σήμαινε ότι οι μέθοδοι της Connect for Health για την προσφορά ενός νέου προγράμματος από διαφορετική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ήταν σκουριασμένες.

Ο Patterson χαρακτήρισε το σύστημα χαρτογράφησης «μία από τις πιο ατελείς διαδικασίες που έχουμε μέχρι σήμερα» και είπε ότι οι αξιωματούχοι και οι άλλοι ενδιαφερόμενοι πρέπει να μιλήσουν περισσότερο για το πώς πρέπει να λειτουργεί.

“Πρέπει να το σκεφτούμε από μια προοπτική ανταλλαγής – θέλουμε να είμαστε σε μια θέση όπου επιλέγουμε νικητές και ηττημένους;” αυτός είπε.

Μια προηγούμενη προσπάθεια αύξησης της επιλογής Κολοράντο

Αυτό δεν είναι το μόνο παράδειγμα του Τμήματος Ασφάλισης και Υγείας του Κολοράντο που θέλει να αναβαθμίσει τα σχέδια της Choice φέτος. Υπήρξε επίσης μια προηγούμενη προσπάθεια για τον τρόπο κατάταξης των σχεδίων στο χρηματιστήριο.

Φέτος, το χρηματιστήριο πουλάει 166 προγράμματα ασφάλισης υγείας σε πολλαπλούς ασφαλιστικούς φορείς, χώρες, και χάλκινα, ασημένια και χρυσά επίπεδα. Αυτό δημιουργεί μερικές φορές ένα συγκεχυμένο δάσος επιλογών στο χρηματιστήριο.

Για να οργανώσει καλύτερα το χάος, το Connect for Health δημιουργεί ένα σύστημα ταξινόμησης που ονομάζεται “προνομιακή οθόνη”. Τα περισσότερα χρόνια, η εμφάνιση της έκπτωσης ευνοεί τις χαμηλότερες τιμές premium, επομένως τα φθηνότερα προγράμματα είναι αυτά που θα κοιτάξουν αρχικά οι άνθρωποι που αναζητούν κάλυψη — αν και το ανταλλακτήριο έχει άλλες επιλογές για ταξινόμηση μεταξύ των προγραμμάτων. Σκεφτείτε το ως τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα μιας αναζήτησης Google.

Αλλά όταν ξεκίνησε η ανοιχτή εγγραφή φέτος, το Connect for Health προσέφερε το Colorado Choice σχεδιάζει την καλύτερη πληρωμή στην προτιμώμενη οθόνη κατόπιν αιτήματος του Τμήματος Ασφαλίσεων.

Ο Επίτροπος Ασφαλίσεων Κόνγουεϊ είπε ότι ο στόχος για την εύνοια των σχεδίων επιλογής του Κολοράντο είναι να βοηθηθούν οι άνθρωποι να συγκρίνουν καλύτερα την κάλυψη. Επειδή το Colorado Options βασίζεται σε έναν τυποποιημένο σχεδιασμό παροχών – που σημαίνει ότι αυτό που λαμβάνουν οι άνθρωποι από την κάλυψη θα πρέπει να είναι το ίδιο σε όλα τα προγράμματα Colorado Choice – ο Conway είπε ότι διευκόλυνε τους ανθρώπους να ψωνίζουν επειδή το μόνο που έπρεπε να λάβουν υπόψη ήταν η τιμή και το πρόγραμμα. δίκτυο παρόχων γιατρών και νοσοκομείων.

«Θέλουμε οι καταναλωτές να γνωρίζουν ότι αυτή είναι μια σύγκριση μήλων με μήλα όταν εξετάζουν τα σχέδια του Colorado Choice», δήλωσε ο Conway σε συνέντευξή του.

Ο Conway είπε ότι η απόφαση να επισημανθούν τα σχέδια Colorado Option στην οθόνη εκπτώσεων οδήγησε στην προσφορά των σχεδίων Colorado Option στους πελάτες Bright και Oscar.

Όμως, μετά από κριτική, η πολιτεία εγκατέλειψε την προτιμώμενη χρέωση για τα σχέδια Colorado Choice, αντί να επιστρέψει στην ταξινόμηση των σχεδίων κατά premium τιμή. Μέχρι τότε ήταν πολύ αργά για να αλλάξουμε τα προτεινόμενα σχέδια.

«Βγήκαμε από τον διάδρομο για να αλλάξουμε κάτι από τεχνολογική άποψη», είπε ο Patterson.

Ο Επίτροπος Ασφαλίσεων του Κολοράντο Μάικλ Κόνγουεϊ μιλά σε δημόσιο φόρουμ στις 21 Φεβρουαρίου 2020 στο Φρίσκο. (Τζον Ίνγκολντ, The Colorado Sun)

Ο Conway είπε ότι ελπίζει να πιέσει για την ευνοιοκρατία της οθόνης με έκπτωση για τα σχέδια Colorado Choice ξανά το επόμενο έτος και επανέλαβε ότι πιστεύει ότι τα σχέδια παρέχουν την πιο ξεκάθαρη ευκαιρία για σύγκριση της κάλυψης. Ο Conway είπε ότι η ταξινόμηση των σχεδίων μόνο με βάση την υψηλή τιμή ενθαρρύνει τους μεταφορείς να μειώσουν τις τιμές τους με την ελπίδα να εγγραφούν περισσότερα άτομα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια που βλέπει περισσότερους φορείς να χαλαρώνουν.

Η επισήμανση των σχεδίων Colorado Choice θα δώσει στους καταναλωτές μια ευρύτερη άποψη μεταξύ όλων των ασφαλιστών, είπε.

«Πιστεύω ότι είναι καλό για την αγορά και είναι καλό για τη βιωσιμότητα της αγοράς», είπε.

Ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ψωνίσουν

Η διαμάχη άφησε επίμονα ερωτήματα και απογοητεύσεις. Αλλά οι άνθρωποι από όλες τις πλευρές του ζητήματος συμφωνούν ότι η πολυπλοκότητα της κατάστασης δείχνει γιατί οι καταναλωτές που αναζητούν ασφάλιση στη μεμονωμένη αγορά πρέπει να είναι ενεργοί αγοραστές φέτος.

Ο πρόεδρος της ομάδας μεσιτών της πολιτείας, ανήσυχος, είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν έναν μεσίτη για να τους βοηθήσει να περιηγηθούν στο σύστημα και να βεβαιωθούν ότι καταλήγουν σε ένα σχέδιο που καλύπτει τις ανάγκες τους.

«Μην κάνετε κλικ στο μονοπάτι της ελάχιστης αντίστασης», είπε.

Ο Patterson τόνισε επίσης τη σημασία των αγορών.

«Φέτος είναι πιο σημαντικό από πέρυσι να φροντίσεις να ψωνίσεις», είπε ο Πάτερσον. «Υπάρχουν πολλά μεγάλα πράγματα που κινούνται».

Ωστόσο, σε μια συνεδρίαση του συμβουλίου του Connect for Health τον περασμένο μήνα, ορισμένα μέλη αμφισβήτησαν πώς ήταν αυτή η προώθηση των εμπορικών πλατειών με την ιδέα της προσφοράς των προτεινόμενων σχεδίων.

“Εάν είστε μέλος και δείτε κάτι να εμφανίζεται στα εισερχόμενά σας (Γίνετε μέλος για την υγεία) που λέει ότι προσφέρεται ένα πρόγραμμα καταλληλότητας και σταθμισμένο σχέδιο για το άλλο σας πρόγραμμα”, δήλωσε ο Marc Reece, αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Υπηρετεί ως ανώτερος διευθυντής των κρατικών κυβερνητικών υποθέσεων για τη δυτική περιοχή της Aetna. “Εάν κάνουμε μια προσφορά γνωρίζοντας ότι έχει βάρος, πώς μπορούμε να την εξισορροπήσουμε με το μήνυμα για να διασφαλίσουμε την αγορά;”

Leave a Comment