Οι αλλαγές στην ασφάλιση ζωής πρέπει να εξεταστούν τώρα

Με την επανεξέταση της πολιτικής σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι θέλετε να κάνετε αλλαγές που να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

Getty Images/iStockphoto


Ως μέρος του οικονομικού σας προγραμματισμού, μπορεί να έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ασφάλεια ζωής για να προστατεύσετε την οικογένειά σας σε περίπτωση που πεθάνετε νωρίς στη ζωή σας. Ή, ίσως αγοράσατε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωήςνομίζοντας ότι μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά σας, υπάρχει ένα επενδυτικό στοιχείο από το οποίο μπορείτε να επωφεληθείτε ταυτόχρονα σε όλη σας τη ζωή.

Αλλά ίσως έχει περάσει καιρός από τότε που αγοράσατε το συμβόλαιο και την αρχική αγορά σας συνθήκες κάλυψης μπορεί να μην ταιριάζει καλύτερα στις τρέχουσες περιστάσεις σας. Γι’ αυτό είναι καλό αναθεωρήστε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής σας πότε-πότε. Τουλάχιστον, μπορεί να εξοικειωθείτε εκ νέου με την πολιτική σας και μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι θέλετε να κάνετε αλλαγές για να ανταποκριθείτε καλύτερα στις ανάγκες σας.

Εάν είστε στην αγορά της ασφάλισης ζωής ή θέλετε να προσαρμόσετε την κάλυψη που έχετε ήδη, ξεκινήστε τώρα λαμβάνοντας μια δωρεάν online προσφορά, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε.

Οι αλλαγές στην ασφάλιση ζωής πρέπει να εξεταστούν τώρα

Εδώ είναι τέσσερις ασφάλεια ζωής αλλαγές πρέπει να ληφθούν υπόψη:

Αλλάξτε τον τύπο πολιτικής

Εάν έχετε πλήρη ασφάλεια ζωής, δεν σημαίνει ότι είστε αυτόματα κλειδωμένοι για μια ζωή. Αντ ‘αυτού, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αναζητάτε κυρίως ασφάλιση ζωής κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ετών σας, οπότε πηγαίνετε για ένα συμβόλαιο 20 ή 30 ετών, για παράδειγμα. ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής είναι πιο λογικό. Οι πολιτικές όρων είναι κοινές χαμηλότερα ασφάλιστρα μπορεί να μην χρειάζεστε πλέον οικονομική ασφάλεια μετά τη συνταξιοδότηση λόγω ενός υγιούς συνταξιοδοτικού χαρτοφυλακίου.

Ή, ίσως θέλετε να αλλάξετε από α όρος για ολόκληρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωήςγια παράδειγμα, εάν δεν επιθυμείτε να υποβάλετε ξανά αίτηση και α ιατρική εξέταση αποκτάτε νέα κάλυψη καθώς μεγαλώνετε. Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει επίσης η ηρεμία που συνοδεύει την κάλυψη ολόκληρης της ζωής νομισματική αξία μπορεί να καθορίσει αυτές τις πολιτικές.

Έτσι, μπορείτε να εξετάσετε τη μετατροπή του όρου του συμβολαίου σας σε πολιτική ολόκληρης ζωής, την οποία επιτρέπουν πολλοί πάροχοι. Ή μπορείτε να ακυρώσετε το τρέχον συμβόλαιό σας και να βγάλετε ένα νέο που είναι πιο κατάλληλο, όπως π.χ καθολική ασφάλιση ζωής πολιτική που μπορεί να είναι πιο ευέλικτη. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο για λεπτομέρειες σχετικά με το συμβόλαιο ακύρωσης (ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις εάν αλλάξετε πολιτική).

Λάβετε μια δωρεάν προσφορά για ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής ολόκληρης ή διάρκειας εδώ τώρα.

Αυξήστε την κάλυψη

Μερικές φορές μπορείτε να αλλάξετε την κάλυψη του υπάρχοντος συμβολαίου σας αντί να συνάψετε ένα νέο. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης ζωής όταν περνάτε από στάδια της ζωής σας, όπως η δημιουργία οικογένειας, η αγορά ενός σπιτιού ή η μεγάλη προαγωγή.

Ίσως όταν αγοράσατε για πρώτη φορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής σας, να μην χρειαζόσασταν τόση οικονομική προστασία επειδή είχατε λιγότερα άτομα για φροντίδα ή λιγότερες υποχρεώσεις. Αλλά αν αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερα και, για παράδειγμα, συνάπτετε μια υποθήκη, μπορεί να θέλετε περισσότερη κάλυψη για να αντισταθμίσετε το υψηλότερο εισόδημα προς όφελος της οικογένειάς σας, καθώς και να εξοφλήσετε το υπόλοιπο στεγαστικό χρέος.

Αλλάξτε παρόχους

Εάν η τρέχουσα ασφαλιστική σας εταιρεία δεν προσφέρει ένα συμβόλαιο που να ανταποκρίνεται σε αυτό που αναζητάτε, η αλλαγή παρόχου μπορεί να σας βοηθήσει. Ή, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι αγορές σας βοηθούν να βρείτε περισσότερα αποτελεσματική πολιτικήείτε πληρώνοντας χαμηλότερα ασφάλιστρα είτε κερδίζοντας περισσότερα χρήματα από άποψη κόστους και κάλυψης.

Και εδώ, η αλλαγή παρόχου μπορεί να συνοδεύεται από ορισμένες αποχρώσεις, όπως η πληρωμή τελών παράδοσης. Επομένως, ίσως θέλετε να ελέγξετε τις προδιαγραφές με τον τρέχοντα ασφαλιστικό σας πάροχο και να δείτε πώς συγκρίνεται με τη νέα σας ασφάλιση.

Μπορείτε εύκολα να περιηγηθείτε στους καλύτερους παρόχους ασφάλισης ζωής εδώ ή μέσω του παρακάτω πίνακα.

Αλλαγή δικαιούχων

Όταν κάνετε αλλαγές στην ασφάλεια ζωής, θυμηθείτε να λάβετε υπόψη ποιον ονομάζετε δικαιούχους. Ίσως έχετε περάσει από αλλαγές στη ζωή σας, όπως γάμος, διαζύγιο ή γέννηση παιδιών. Μπορεί να έχετε πολλούς δικαιούχους, οπότε ίσως σε αυτό το στάδιο της ζωής σας να θέλετε να μεταβείτε από, για παράδειγμα, έναν δικαιούχο σε δύο άτομα που θα μοιράσουν το εισόδημα 50/50.

Η φροντίδα αυτού του θέματος είναι σημαντική εάν θέλετε η ασφάλιση ζωής σας να διανέμεται σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Διαφορετικά, οι κληρονόμοι σας μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, όπως να μπουν σε νομικές μάχες για αξιώσεις ασφάλισης ζωής.

Συμπέρασμα

Η εξέταση αυτού του είδους των λεπτομερειών μπορεί να διασφαλίσει ότι η ασφάλιση ζωής σας συνεχίζει να σας εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο. Μην αισθάνεστε παγιδευμένοι από την αρχική σας αγορά. Αυτοί οι τύποι αλλαγών ασφάλισης ζωής μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ένα συμβόλαιο με τους σωστούς όρους για την κατάστασή σας.

Λάβετε μια δωρεάν ηλεκτρονική εκτίμηση τιμής τώρα και μάθετε περισσότερα.

Leave a Comment