Οι έγκυες σε αγροτικές κοινότητες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν επαρκή ασφάλιση υγείας

Πίστωση: Δημόσιος τομέας Pixabay/CC0

Οι γυναίκες και όσες γεννούν σε αγροτικές περιοχές της Αμερικής διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο δυσμενών εκβάσεων στη μητρική υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μητρικής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Τώρα, μια νέα μελέτη ρίχνει φως σε έναν πιθανό παράγοντα: χαμηλότερες εγγραφές στην ασφάλιση υγείας.

Οι κάτοικοι των αγροτικών κοινοτήτων έχουν χαμηλότερα ποσοστά συνεχιζόμενης ασφαλιστικής κάλυψης υγείας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη σε σύγκριση με τους κατοίκους των πόλεων, σύμφωνα με μελέτη της Michigan Medicine. Μαιευτική και Γυναικολογία.

«Το να είσαι ανασφάλιστος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχετίζεται με λιγότερο επαρκή προγεννητική και επιλόχεια φροντίδα, γεγονός που μειώνει την ικανότητα αντιμετώπισης παραγόντων κινδύνου που επηρεάζουν τα αποτελέσματα υγείας τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Lindsay Admon, MD, M.Sc. , αναπληρώτρια καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και μαιευτήρας-γυναικολόγος στο UM Health Von Voigtlander Women’s Hospital.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι οι ανασφάλιστοι επηρεάζουν δυσανάλογα τους κατοίκους της υπαίθρου κατά τα βασικά στάδια της εγκυμοσύνης. Ελπίζουμε ότι αυτά τα ευρήματα θα βοηθήσουν στην ενημέρωση πολιτικών που αντιμετωπίζουν τις ανισότητες μεταξύ αγροτικών και αστικών περιοχών όσον αφορά την πρόσβαση στη φροντίδα μητρότητας και τη μητρική υγεία σε ολόκληρη τη χώρα.”

Προηγούμενη έρευνα δείχνει ότι οι Αμερικανοί της υπαίθρου, που έχουν λιγότερη πρόσβαση σε τοπικές μαιευτικές υπηρεσίες και χρειάζονται να ταξιδέψουν μακρύτερα για φροντίδα, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους σοβαρών μητρικών επιπλοκών και θανάτου από τους συνομηλίκους τους στην πόλη.

Η έλλειψη ασφάλισης υγείας μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις ανισότητες, λένε οι συντάκτες της νέας μελέτης.

Οι ερευνητές του Michigan Medicine ανέλυσαν δεδομένα έρευνας από 154.992 άτομα μετά τον τοκετό σε 43 πολιτείες μεταξύ 2016 και 2019, συμπεριλαμβανομένων περίπου 16% ή 32.178 κατοίκων της υπαίθρου.

Συνέκριναν τα ποσοστά εκείνων που δεν είχαν ασφάλιση ή είχαν κενά στην κάλυψη μεταξύ των κατοίκων της υπαίθρου και των πόλεων πριν από την εγκυμοσύνη, κατά τη διάρκεια του τοκετού και μετά τον τοκετό.

Σε καθεμία από τις τρεις χρονικές περιόδους, οι μη Ισπανόφωνοι λευκοί, οι έγγαμοι και οι κάτοικοι της υπαίθρου κατά τη διάρκεια προγραμματισμού εγκυμοσύνης ήταν λιγότερο πιθανό από τους ομολόγους τους στην πόλη να έχουν επαρκή ή συνεπή ασφαλιστική κάλυψη. Ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να είχαν εμπορική ασφάλιση υγείας ανά πάσα στιγμή.

Οι ισπανόφωνοι και οι ισπανόφωνοι κάτοικοι της υπαίθρου είχαν τα υψηλότερα ποσοστά ασφάλισης προ της εγκυμοσύνης, ακολουθούμενοι από εκείνους από τις αυτόχθονες κοινότητες.

“Οι αγροτικές ανισότητες παρέμειναν σε σχέση με την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση και τον τύπο ασφάλισης. Αλλά αυτές οι διαφορές ήταν ακόμη πιο σημαντικές μεταξύ συγκεκριμένων φυλετικών και εθνοτικών ομάδων”, είπε ο Admon.

Περίπου το 13% των ανθρώπων που ζούσαν σε αγροτικές περιοχές ήταν επίσης ανασφάλιστοι εντός τριών μηνών από τον τοκετό, αντιπροσωπεύοντας περίπου 156.000 κατοίκους της υπαίθρου σε όλες τις συμμετέχουσες πολιτείες.

Ο Admon σημειώνει ότι οι κάτοικοι της υπαίθρου είναι πιο πιθανό να καλύπτονται από το Medicaid επειδή η κάλυψη του Medicaid που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη συνήθως λήγει 60 ημέρες μετά τον τοκετό.

Η έλλειψη κάλυψης κατά το έτος μετά την εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, λέει ο Admon, επειδή οι κάτοικοι της υπαίθρου χωρίς επιλόχεια ασφάλιση στη μελέτη ήταν πιο πιθανό να είναι άνω των 35 ετών και να έχουν παχυσαρκία ή χρόνια υπέρταση από τους ανασφάλιστους κατοίκους πόλεων.

«Είναι αρκετά ανησυχητικό να βλέπουμε ότι τα άτομα μετά τον τοκετό, τα οποία διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο ιατρικών επιπλοκών το έτος μετά τον τοκετό, είναι πιο πιθανό να είναι ανασφάλιστα», είπε ο Admon.

«Οι ελλείψεις ασφάλισης μετά τον τοκετό συνδέονται με χαμηλότερα ποσοστά συνιστώμενης φροντίδας για την αντιμετώπιση ανησυχιών όπως επιπλοκές υπέρτασης ή κατάθλιψης».

Είπε ότι θα μπορούσαν να εξεταστούν πολλές προσεγγίσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Μεταξύ αυτών: προσπάθειες βελτίωσης της πρόσβασης στην εμπορική ασφάλιση μέσω πολιτικών που ενθαρρύνουν τους μικρούς εργοδότες να παρέχουν οικονομικά προσιτή ασφαλιστική κάλυψη υγείας για οικογένειες.

«Πρέπει να διερευνήσουμε πολιτικές που συμβάλλουν στην αύξηση της εγγραφής στις ασφαλιστικές εταιρίες σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης και στην αντιμετώπιση των αγροτικών διαφορών στην απασχόληση και την ασφάλιση βάσει της απασχόλησης», είπε.

“Η ασφάλιση υγείας είναι απαραίτητη για την πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη και τη βελτίωση της υγείας της μητέρας στις Ηνωμένες Πολιτείες”

Παρέχεται από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν

Παραθέτω, αναφορά: Οι έγκυοι σε αγροτικές κοινότητες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν επαρκή ασφάλιση υγείας (2023, 2 Φεβρουαρίου) Ανακτήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2023 από https://medicalxpress.com/news/2023-02-pregnant-people-rural-communities-adequate.html λήφθηκε στις

Αυτό το έγγραφο υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Κανένα μέρος δεν μπορεί να αναπαραχθεί χωρίς γραπτή άδεια, εκτός από οποιαδήποτε δίκαιη συναλλαγή για σκοπούς προσωπικής μελέτης ή έρευνας. Το περιεχόμενο παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

Leave a Comment