Ναι, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις αυξημένες τιμές – Αυτό είναι

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έκλεισε το έτος με νέα αύξηση των επιτοκίων. Εάν ο πληθωρισμός επιβραδυνθεί όπως αναμενόταν, οι αναλυτές εξακολουθούν να αναμένουν τουλάχιστον άλλες 75 μονάδες βάσης ανάπτυξης. Γνωρίζετε πώς οι αυξανόμενες τιμές βλάπτουν τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις σας, αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε.

Το κέρδος από ένα περιβάλλον υψηλών επιτοκίων δεν είναι κάτι νέο και δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Αυτές οι στρατηγικές έχουν χρησιμοποιηθεί για γενιές – όταν τα ποσοστά ήταν υψηλά. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να χρησιμοποιεί ποσοτική χαλάρωση για να διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά, δεν είχατε λίγες ευκαιρίες να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προσεγγίσεις.

Τέσσερα σενάρια όπου μπορείτε να επωφεληθείτε από την αύξηση των επιτοκίων:

Μειωμένος κίνδυνος πληθωρισμού

Η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Τουλάχιστον αυτή είναι η θεωρία. Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει και δεν είναι άλλο ένα παράδειγμα των στρατηγών που δίνουν την τελευταία μάχη. Αν υποθέσουμε ότι η Fed επιτύχει τον στόχο της, τότε η αύξηση των επιτοκίων θα μειώσει τον πληθωρισμό. Ο καθένας επωφελείται από αυτό με διαφορετικούς τρόπους.

«Όταν τα επιτόκια αυξάνονται, το κόστος δανεισμού χρήματος αυξάνεται, που σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για να δανειστούν χρήματα», λέει ο Teifke. «Αυτό καθιστά δύσκολο για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν πιστώσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο πληθωρισμού. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για επενδυτικά χαρτοφυλάκια συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο σταθερή αγορά και καλύτερες αποδόσεις των επενδύσεων».

Ασφαλέστερες επενδύσεις Προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις

Εάν έχετε ή ψάχνετε για στεγαστικό δάνειο μεταβλητού επιτοκίου, ξέρετε τι συμβαίνει όταν τα επιτόκια αυξάνονται. Η χρέωση εξυπηρέτησης του χρέους σας αυξάνεται.

Το ίδιο ισχύει για τα ομόλογα σταθερού εισοδήματος και τις μετοχές προσανατολισμένες στα μερίσματα. Οι αποδόσεις αυτών των τίτλων φτάνουν σε νέα ύψη. Ακόμη και οι τραπεζικοί σας λογαριασμοί αρχίζουν να καταβάλλουν υψηλότερους τόκους. Όταν τα επιτόκια πλησιάζουν το μηδέν, αυτές οι «ασφαλείς» επενδύσεις δεν είναι καλύτερες από το να γεμίζετε τα χρήματά σας σε ένα στρώμα. Καθώς τα επιτόκια αυξάνονται, αυτές οι ίδιες επενδύσεις αρχίζουν να πληρώνουν ελκυστικά μερίσματα και τόκους.

«Μερικά από τα οφέλη της αύξησης των επιτοκίων είναι τα υψηλότερα επιτόκια για επενδύσεις και αποταμιεύσεις σταθερού εισοδήματος», λέει η Mary Popovich, Chief Investment Analyst στο Wealth Enhancement Group στο Μάντισον του Ουισκόνσιν. υψηλότερα επιτόκια CD, αποδόσεις ομολόγων, αποδόσεις ομολόγων και ανάκαμψη στα επιτόκια της αγοράς χρήματος σε σύγκριση με την τελευταία δεκαετία.

Τι σημαίνει αυτό για σας; Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να προσεγγίσετε διαφορετικά τη γενική σας φιλοσοφία αποταμίευσης. Οι ενέργειες της Fed έχουν προσθέσει περισσότερα βέλη στην επενδυτική σας φαρέτρα. Για άλλη μια φορά, μπορείτε να εξετάσετε σοβαρά ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις.

«Το μεγαλύτερο όφελος για τα συνταξιοδοτικά χαρτοφυλάκια όταν αυξάνονται τα επιτόκια είναι η δυνατότητα να κερδίζετε εισόδημα από πολύ συντηρητικές επενδύσεις», λέει ο Herman (Tommy) Thompson, Jr., Financial Planner στο Innovative Financial Group στην Ατλάντα. «Για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία, οι επενδυτές μπορούν τώρα να αγοράσουν περισσότερο από 2% σε μέσα χρηματαγοράς και βραχυπρόθεσμα ομόλογα. Ενώ αυτές οι αποδόσεις εξακολουθούν να είναι πολύ κάτω από τον πληθωρισμό, έχουν θετική συσχέτιση με το συνολικό εισόδημά σας αντί για ένα μεγάλο μηδέν.

Φθηνότερες τιμές τίτλων

Δεν είναι μόνο υψηλή παραγωγικότητα. Μια άλλη συνέπεια της αύξησης των επιτοκίων σας προσφέρει μια ελκυστική προοπτική.

«Υπάρχει αντίστροφη σχέση μεταξύ εσόδων και τιμής», λέει ο Πόποβιτς. «Καθώς αυξάνονται τα επιτόκια, αυξάνονται και οι αποδόσεις, αλλά με τη σειρά της η τιμή των ομολόγων (και των μετοχών γενικότερα) θα πέσει».

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της εστίασής σας είναι σε υψηλότερες αποδόσεις σε ομόλογα, οι επενδυτές μετοχών μπορούν επίσης να ξεκλειδώσουν ευκαιρίες που δεν υπήρχαν εδώ και καιρό.

«Δεύτερον, τα συνταξιοδοτικά αποταμιευτικά χαρτοφυλάκια που επενδύονται σε μετοχές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από υψηλότερα επιτόκια», λέει ο Tommy Gallagher, πρώην επενδυτικός τραπεζίτης με έδρα τη Βέρνη της Ελβετίας και την Ann Arbor του Μίσιγκαν και ιδρυτής της Top Mobile Banks. «Τα υψηλότερα επιτόκια κάνουν τις μετοχές πιο ελκυστικές για τους επενδυτές, επειδή μπορούν να αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις από τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των μετοχών, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες αποδόσεις για τους επενδυτές μετοχών».

Εάν εξακολουθείτε να συνεισφέρετε τακτικά στον λογαριασμό συνταξιοδότησής σας, οι μειωμένες τιμές σε όλους τους τίτλους σάς επιτρέπουν να υπολογίζετε τη μέση αξία σε δολάρια. Η λήψη χαμηλότερης τιμής σήμερα μπορεί να σας βοηθήσει να πουλήσετε υψηλότερα στη σύνταξη.

“Ενώ η αύξηση των επιτοκίων βλάπτει τις υπάρχουσες συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια, προσφέρουν την ευκαιρία να επενδύσετε σε μετοχικά κεφάλαια και ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια με μειωμένο επιτόκιο”, δήλωσε ο Avanti Shetye, ιδρυτής της Foolproof Financial Freedom στο Ellicott City, Maryland. “Καθώς προσθέτετε περισσότερο κεφάλαιο στις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις σας, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το πρόσθετο κεφάλαιο για να κερδίσετε περισσότερα στον ορίζοντα-στόχο σας.”

Λιγότερη αστάθεια χαρτοφυλακίου

Εάν είστε επενδυτής αξίας, ξέρετε γιατί ισχύει αυτό. Ο Μπεν Γκράχαμ συμβούλεψε τους «Έξυπνους Επενδυτές» να συγκρίνουν τους υποψήφιους επενδύσεις με το «ποσοστό απόδοσης χωρίς κίνδυνο». Το ποσοστό απόδοσης χωρίς κίνδυνο αναφέρεται στο επιτόκιο που προσφέρει η ασφαλέστερη εναλλακτική επένδυση.

Για πολλούς, το επιτόκιο απόδοσης χωρίς κίνδυνο μπορεί να είναι το τρέχον επιτόκιο τοκομεριδίων σε ομόλογα πενταετούς διάρκειας. Σήμερα είναι μια απόχρωση κάτω από 4%. Πριν από ένα χρόνο, ήταν λιγότερο από 1%.

Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό όταν επενδύετε σε μετοχές. Πριν από ένα χρόνο, έπρεπε απλώς να είστε σίγουροι ότι οι μετοχές σας θα επέστρεφαν περισσότερο από 1% ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σήμερα, τέτοιοι υποψήφιοι επενδύσεις θα πρέπει να κερδίζουν 4% ή περισσότερο ετησίως. Φυσικά, αυτό θα μειώσει τη ζήτηση για μετοχές. Όπως σημειώθηκε, μια συνέπεια αυτού θα ήταν οι χαμηλότερες τιμές στα αποθέματα.

Αλλά η μειωμένη ζήτηση οδηγεί σε ένα άλλο αποτέλεσμα: χαμηλότερη μεταβλητότητα.

«Η αύξηση των επιτοκίων τείνει να μειώνει την αστάθεια στις αγορές, επειδή οι επενδυτές είναι λιγότερο πιθανό να αναλάβουν ρίσκο όταν γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν υψηλότερη απόδοση της επένδυσής τους», δήλωσε ο Matt Teifke, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Teifke Real Estate στο Ώστιν του Τέξας. «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μια πιο ομαλή πορεία για τα χαρτοφυλάκια επενδύσεων αποταμίευσης συνταξιοδότησης σε περιόδους αβεβαιότητας της αγοράς».

Πάρτε καρδιά. Τα υψηλότερα επιτόκια μπορεί να βλάψουν βραχυπρόθεσμα, αλλά αν παίξετε σωστά τα επενδυτικά σας χαρτιά, θα τα πάτε καλά μακροπρόθεσμα.

Leave a Comment