Νέα Χαναάν, ακίνητα

ΝΕΟ ΚΑΝΑΑΝ — Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Τοντ Λαβιέρι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πόλη βρίσκεται σε «εξαιρετική οικονομική κατάσταση», αλλά υπάρχουν «οικονομικές αβεβαιότητες» που θα εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο για τον προϋπολογισμό του 2023-24.

Ο πρόεδρος είπε ότι αν και τα έσοδα της πόλης θα μειωθούν σε ορισμένα σημεία, τα έσοδα από τόκους θα αυξηθούν. Είπε επίσης ότι η σχολική περιφέρεια θα παραμείνει δημοσιονομική προτεραιότητα με αίτημα αύξησης κατά 4,8.

Το Οικονομικό Συμβούλιο θα ακούσει τα αιτήματα του τμήματος στις 7 Φεβρουαρίου και το διοικητικό συμβούλιο θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα εξετάζοντας τα αιτήματα προτού παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο για εξέταση και έγκριση τον Μάρτιο. Στη συνέχεια, το συμβούλιο οικονομικών θα καθορίσει τον συντελεστή παραγωγής ή το ποσό των φόρων ανά 1.000 $ εκτιμώμενης αξίας, τον Ιούνιο.

Πριν από την αύξηση των επιτοκίων κατά 1,14% για τον προϋπολογισμό του 2022, οι αξιωματούχοι της πόλης είχαν διατηρήσει το ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν μέσω της φορολογίας, «ένα επίτευγμα πρωτοφανές τα τελευταία 30 χρόνια», είπε ο Λαβιέρι. Η φετινή αύξηση των φόρων είναι αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους υγειονομικής περίθαλψης και των πληθωριστικών πιέσεων.

Είπε ότι η πόλη διατηρεί χαμηλούς φόρους ενώ συνεχίζει να επενδύει στην πόλη και το σχολικό σύστημα. «Αν αυξάνουμε τις δαπάνες μόλις κατά 2,5 τοις εκατό κάθε χρόνο, όπως κάνουν πολλές πόλεις, οι φορολογούμενοι θα ξόδευαν 18 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετους φόρους ιδιοκτησίας κατά την ίδια τετραετία», είπε ο Lavieri.

«Γνωρίζουμε ότι η αύξηση των επιτοκίων θα δροσίσει τη στεγαστική δραστηριότητα», είπε ο Λαβιέρι. Ως αποτέλεσμα των λιγότερων πωλήσεων κατοικιών, αναμένει ότι τα τέλη μεταφοράς της πόλης και τα τέλη αδειών από τις πωλήσεις ακινήτων θα είναι χαμηλότερα από πέρυσι. Είπε ότι η πόλη θα συνεχίσει να βλέπει τα τέλη στάθμευσης να αυξάνονται, αλλά εξακολουθεί να είναι κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

“Από την πλευρά των εσόδων, ένα από τα φωτεινά σημεία φέτος είναι τα έσοδα από τόκους. Αναμένουμε να κερδίσουμε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια περισσότερους από τόκους φέτος από ό,τι προβλέπεται στον προϋπολογισμό”, δήλωσε ο Lavieri.

Η πόλη μείωσε το χρέος της πέρυσι από το υψηλό όλων των εποχών των 147 εκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 95 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η πόλη μπορεί με ασφάλεια να προσθέσει χρέος για μεγάλα κεφαλαιουχικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων ανακαινίσεων σχολικών κτιρίων και άλλων έργων και προγραμμάτων πόλης. “Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουμε επίσης εκδώσει και αναχρηματοδοτήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εξοικονομώντας στην πόλη εκατομμύρια δολάρια σε κόστος τόκων”, δήλωσε ο Lavieri.

“Οι τρεις τελευταίες σεζόν του προϋπολογισμού ήταν δύσκολες. Περάσαμε από την απότομη μείωση των εσόδων με τον Covid σε αύξηση του κόστους λόγω του πληθωρισμού”, δήλωσε ο Lavieri. «Μέσω προσεκτικών δαπανών και προγραμματισμού τα τελευταία τρία χρόνια, δεν περικόψαμε τα σχολικά προγράμματα, τον αθλητισμό, τις τέχνες, τους δασκάλους, τα κρίσιμα κοινωνικά προγράμματα ή τις δαπάνες για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή ασφάλεια.

Σημείωσε ότι χάρη σε μια συνεργασία μεταξύ της πόλης και ιδιωτικών επενδύσεων, η πόλη θα ανοίξει σύντομα μια νέα βιβλιοθήκη και έναν ανακαινισμένο κινηματογράφο αυτό το φθινόπωρο.

Αν και η βροχερή μέρα ή το γενικό ταμείο έχει μειωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, η πόλη επιστρέφει ένα υπερβολικό πλεόνασμα προϋπολογισμού στους φορολογούμενους μειώνοντας το ποσό που εισπράττεται μέσω φόρων, είπε ο Λαβιέρι. «Το ταμείο συνταξιοδότησης της πόλης μας και οι υποχρεώσεις υγείας του ΟΠΕΒ χρηματοδοτούνται πολύ καλά και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ή κοντά σε οποιαδήποτε πόλη στην πολιτεία».

Το Οικονομικό Συμβούλιο υποστηρίζει το σχολικό σύστημα, βοηθώντας το να γίνει ηγετική περιφέρεια, “παραμένει η κορυφαία προτεραιότητά μας”, Lavieri Siad. “Το Οικονομικό Συμβούλιο θα αξιολογεί πάντα το κόστος και θα ρωτά πώς να βελτιστοποιήσει τα χρήματα που δαπανώνται. Αυτή είναι η δουλειά μας.”

“Οι συνδυασμένες οικονομικές προκλήσεις του πληθωρισμού, της αύξησης των ποσοστών και της οικονομικής επιβράδυνσης θα θέτουν προκλήσεις στον προϋπολογισμό μας για αυτό το επόμενο οικονομικό έτος. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας ισχύ ως πόλη μειώνοντας το κόστος όπου είναι δυνατόν, ενώ παράλληλα βελτιώνουμε συνεχώς την πόλη μας για να παρέχει περιουσιακά στοιχεία, υπηρεσίες και υποστήριξη περιμένουν οι κάτοικοί μας», είπε ο Lavieri.

Leave a Comment