Νέα επένδυση αναμένεται να αυξήσει τη διαφορετικότητα και να προσθέσει αριθμούς στο εκπαιδευτικό δυναμικό του Metro Denver

Το Κέντρο Αστικής Εκπαίδευσης (CUE) του Πανεπιστημίου του Βόρειου Κολοράντο βρίσκεται σε μοναδική θέση για να συμβάλει στην κάλυψη της έλλειψης δασκάλων στο μετρό του Ντένβερ. Από το 2000, το κέντρο δέχεται και αποφοίτησε παραπαιδαγωγούς που εργάζονται σε τοπικά σχολεία, προσφέροντας ένα υβριδικό πρόγραμμα που συνδυάζει προπτυχιακά μαθήματα με κλινική εμπειρία διδασκαλίας ξεκινώντας από την πρώτη ημέρα του προγράμματος. Τα προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών του CUE έχουν σταθερά υψηλά ποσοστά αποφοίτησης και τοποθέτησης (πάνω από 90%) και οι μαθητές τους (70% έγχρωμοι και 94% πρώτης γενιάς) φέρνουν ποικιλομορφία στο εκπαιδευτικό δυναμικό του Κολοράντο.

Αυτή η επιτυχία είναι που έφερε η Maycomb Capital και η BDTκαταλύτης, δύο επενδυτές επιρροής, στο τραπέζι. Το 2022, το Community Outcomes Fund της Maycomb Capital διέθεσε 600.000 $ σε διάστημα πέντε ετών για να αυξήσει την παραγωγικότητα του CUE από υψηλά καταρτισμένους και καταρτισμένους δασκάλους. Ο ευέλικτος, κατάλληλος για την αποστολή δανεισμός του Ταμείου υποστηρίζεται από εγγύηση CISκαταλύτηςΤο εντυπωσιακό επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των BDT & MSD Partners επικεντρώθηκε σε εταιρείες και οργανισμούς υψηλού αντίκτυπου, που βασίζονται σε τόπους, με στόχο να ξεκλειδώσουν το κεφάλαιο και να οδηγήσουν σε αλλαγές μετασχηματισμού.

Η επένδυση των 600.000 δολαρίων στοχεύει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της σοβαρής έλλειψης εκπαιδευτικών στο Κολοράντο και σε ολόκληρη τη χώρα καθώς αγωνίζονται να προσλάβουν και να διατηρήσουν δασκάλους, ιδιαίτερα έγχρωμους δασκάλους. Η χρηματοδότηση θα παράσχει τους πόρους που απαιτούνται για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός μοντέλου πρόσληψης δασκάλων με βάση την απόδοση στην περιοχή του μετρό του Ντένβερ. Το CUE αποφοιτά επί του παρόντος περίπου 30 μαθητές κάθε χρόνο, περισσότερο από το 90% των οποίων τοποθετούνται σε σχολικές περιοχές του Κολοράντο. Ο αναμενόμενος αντίκτυπος μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 2026-27 είναι περίπου 250 νέοι καθηγητές πλήρους απασχόλησης και πρόσθετη ποικιλομορφία στο διδακτικό εργατικό δυναμικό του Κολοράντο, κάτι που θα υποστηρίξει καλύτερα τα αποτελέσματα για όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα τους έγχρωμους μαθητές.

“Πολλά προγράμματα ποιότητας του CUE απλά δεν υπάρχουν ή είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να επηρεάσουν πραγματικά τις ανάγκες του οικοσυστήματος του εκπαιδευτικού εργατικού δυναμικού.”

– Ελίζα Χάρντινγκ

Το CUE έχει θετικό ιστορικό εξυπηρέτησης πληθυσμών υποεξυπηρετούμενων, χαμηλού εισοδήματος, πρώτης γενιάς και πληθυσμών BIPOC όπου άλλα προγράμματα απέτυχαν. Την ίδια στιγμή, οι σχολικές περιφέρειες αγωνίζονται να βρουν ταλέντα στα ίδια δημογραφικά στοιχεία.

«Πολλά προγράμματα ποιότητας του CUE απλά δεν υπάρχουν ή είναι πολύ μικρά για να επηρεάσουν πραγματικά τις ανάγκες του οικοσυστήματος του εκπαιδευτικού εργατικού δυναμικού», δήλωσε η Eliza Harding, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Trendlines. «Επιπλέον, υπάρχει έλλειψη χρηματοδότησης και υποστήριξης για την ανάπτυξη προγραμμάτων υψηλής ποιότητας που εξυπηρετούν υποεξυπηρετούμενες/υποεκπροσωπούμενες κοινότητες και διασφαλίζουν ότι οι απόφοιτοι θα εισέλθουν σε θέσεις εργασίας με μισθούς μετά την αποφοίτησή τους».

Η Trendlines είναι ένας επιταχυντής ανάπτυξης τοπικού εργατικού δυναμικού με έδρα το Ντένβερ που συνεργάζεται στενά με τη CUE για να εξασφαλίσει την επένδυση και να παρέχει στρατηγική υποστήριξη για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης.

«Άλλα μοντέλα από παρα-επαγγελματίες σε δάσκαλο περιορίζουν την πρόσβαση μόνο σε παραεπαγγελματίες με πτυχίο», δήλωσε ο Jared Stallones, κοσμήτορας του UNC College of Education and Behavioral Sciences. «Το CUE είναι μοναδικό στο ότι συναντά φοιτητές όπου βρίσκονται, προσαρμόζει τα σχέδια σπουδών για να τους μεταφέρει σε πτυχίο και παρέχει διαπιστευτήρια διδασκαλίας από όπου ξεκινούν. Αυτή η προσέγγιση εκφράζει σε τι συνίσταται η συνεργασία σχολείου-πανεπιστημίου. δημιουργία προγραμμάτων που αυξάνουν την πρόσβαση και οδηγούν σε προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Προγράμματα όπως αυτά αλλάζουν τη ζωή και μεταμορφώνουν τις κοινότητες. Αυτό είναι που προσελκύει τους επενδυτές κοινωνικού κεφαλαίου να συνεργαστούν με το CUE και τα σχολεία και τις κοινότητες που εξυπηρετεί.

Η χρηματοδότηση που διαχειρίζεται η Trendlines είναι μια πενταετής επένδυση με ετήσιες πληρωμές. Θέτει τις βάσεις για αυτό που ελπίζουν οι επενδυτές ότι μπορεί να είναι ένα βιώσιμο μοντέλο για το CUE, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως εθνική στρατηγική για τα προγράμματα ανάπτυξης αγωγών εκπαιδευτικών. Το Trendlines βοηθά τη CUE να επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της μέσω προσλήψεων, συστημάτων πληροφοριών και βοήθειας διαχείρισης απόδοσης.

Το δάνειο αποπληρώνεται με βάση τα ποσοστά τοποθέτησης και διατήρησης αφού οι σχολικές περιφέρειες προσλάβουν και διατηρήσουν αποφοίτους του προγράμματος CUE ως καθηγητές πλήρους απασχόλησης στα σχολεία τους. Αρκετές σχολικές περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων των Δημόσιων Σχολείων Aurora, των Δημόσιων Σχολείων Cherry Creek, της Σχολικής Περιφέρειας Sheridan και του δικτύου charter School of Science and Technology του Ντένβερ, συμφώνησαν να συνεργαστούν με το κέντρο για την πληρωμή αυτών των αποτελεσμάτων.

Ενώ το μοντέλο πληρωμής για τα αποτελέσματα είναι μια απόκλιση από το πώς οι σχολικές περιφέρειες βρίσκουν ιστορικά νέους δασκάλους, μπορεί να περιλαμβάνει ταξίδια σε άλλες πολιτείες και στρατολόγηση υποψηφίων, κάτι που πιστεύει η Διευθύντρια του CUE Rosanne Fulton.

«Πιστεύω ότι η πληρωμή για τα αποτελέσματα είναι απολύτως βιώσιμη», δήλωσε η Rosanne Fulton, διευθύντρια του CUE. «Αυτό είναι το δικό σας μοντέλο ανάπτυξης. Μπορούμε να φέρουμε ανθρώπους που ήδη εργάζονται σε σχολεία σε αυτό το πρόγραμμα και στη συνέχεια να τους τροφοδοτήσουμε ξανά στα σχολικά συστήματα που θέλουν να υπηρετήσουν.

Η Fulton αποδίδει την επιτυχία των προγραμμάτων CUE στις ισχυρές συνεργασίες που έχει ήδη με σχολεία και σχολικές περιφέρειες, υπογραμμίζοντας ένα μοναδικό μοντέλο τμηματικής ημέρας που επιτρέπει στους μαθητές να εργάζονται με μερική απασχόληση τα πρωινά ως δάσκαλοι σε σχολικές περιοχές στην περιοχή του μετρό του Ντένβερ. προσφέρετε ατομικό μάθημα, διδασκαλία σε μικρές ομάδες και, τελικά, ολόκληρες ομαδικές τάξεις και παρακολουθήστε μαθήματα το απόγευμα ή το βράδυ στο Κέντρο του Ντένβερ στην πανεπιστημιούπολη Lowry του UNC. Αυτή η ευρεία, πρακτική εμπειρία οδηγεί σε χαμηλότερα ποσοστά φθοράς εκπαιδευτικών, επειδή οι απόφοιτοι CUE επενδύουν περισσότερο στις κοινότητες στις οποίες εργάζονται και κατανοούν τις απαιτήσεις της διδασκαλίας.

«Μέχρι τη στιγμή που αποφοιτούν, οι μαθητές CUE έχουν περάσει περίπου 3.000 έως 4.000 ώρες στα σχολεία ενώ κερδίζουν τα πτυχία τους, πολύ περισσότερες από τον μέσο νέο δάσκαλο», είπε ο Fulton. «Επομένως, όχι μόνο επωφελούνται από τον υψηλής ποιότητας προγραμματισμό στις τάξεις τους κάτω από την ομπρέλα προγραμματισμού εκπαιδευτικών δασκάλων του UNC, αλλά μαθαίνουν επίσης πολλές άλλες βασικές δεξιότητες από συνεργάτες σχολικής περιφέρειας, διευθυντές, προπονητές αλφαβητισμού και άλλο σχολικό προσωπικό. .»

Ο Fulton είπε ότι η νέα επένδυση θα εφαρμόσει διαδικασίες που επισημοποιούν τις συνεργασίες πρόσληψης και τοποθέτησης με τις συμμετέχουσες περιφέρειες για να διασφαλιστεί ένας απρόσκοπτος αγωγός για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μέτρα που πρέπει να τηρούνται ετησίως για να καταδεικνύεται η αύξηση ή η διατήρηση των εγγραφών, η τοποθέτηση σε σχολικές περιφέρειες του μετρό του Ντένβερ με βάση τα ποσοστά αποφοίτησης και τα αποτελέσματα και χρηματοδότηση για την πρόσληψη βοηθού διευθυντή για το CUE, ο οποίος έχει προσληφθεί στο παρελθόν . Νοεμβρίου για την παροχή της πρόσθετης υποστήριξης που απαιτείται για την επέκταση του προγράμματος.

Δεδομένης της αποδεδειγμένης ιστορίας επιτυχίας του CUE, η Fulton είναι πεπεισμένη ότι το πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη ανάπτυξη. Από τους χιλιάδες παραεπαγγελματίες που εργάζονται αυτή τη στιγμή στα μεγαλύτερα δημόσια σχολικά συστήματα του Κολοράντο, είναι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλοί που φιλοδοξούν να γίνουν δάσκαλοι.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να υποφέρουμε από έλλειψη δασκάλων, αλλά αν θέλουμε να είμαστε επιτυχείς στην κάλυψη των αναγκών ενός νέου και διαφορετικού εκπαιδευτικού εργατικού δυναμικού, πρέπει να τις συναντήσουμε εκεί που βρίσκονται. “

– Roseanne Fulton

«Έχουμε ανθρώπους που εργάζονται ήδη στα σχολεία μας που δεν ξέρουν ποιες είναι οι επιλογές τους για να γίνουν δάσκαλοι ή δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να τηλεφωνήσουν και να μάθουν», είπε ο Fulton. «Πιστεύω ότι πρέπει να υποφέρουμε από έλλειψη εκπαιδευτικών, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες ενός νέου και διαφορετικού εκπαιδευτικού εργατικού δυναμικού, πρέπει να τις συναντήσουμε εκεί που βρίσκονται.

«Εάν μπορούμε να οικοδομήσουμε τις σωστές συνεργασίες μεταξύ σχολικών περιοχών, σχολείων και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τότε έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τους μαθητές μας», συνέχισε ο Fulton. «Πάντα θα υπάρχουν δημόσια σχολεία. Αυτά τα δημόσια σχολεία θα έχουν πάντα πολύ καλούς δασκάλους και διευθυντές και θα υπάρχει πάντα η ανάγκη ο εκπαιδευτικός πληθυσμός να αντικατοπτρίζει το σώμα των μαθητών».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα εκπαιδευτικών του CUE, επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους ή επικοινωνήστε με τη Fulton στη διεύθυνση [email protected]. Παρέχονται πληροφορίες και προγραμματίζονται επισκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση ή να εγγραφούν σε πολλά σημεία κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

– Γράφτηκε από την Deanna Herbert

Leave a Comment