Μια κρατική υπηρεσία δεν μπορεί να επιβάλει τους νόμους της Αϊόβα για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας. ζητά αλλαγές από τους νομοθέτες

CEDAR RAPIDS, Iowa (KCRG) – Ο Jon Bartling δεν εργάζεται στο Capitol της Πολιτείας της Αϊόβα αυτόν τον μήνα κατά τη διάρκεια της νομοθετικής συνόδου. Ο Δημοκράτης της κομητείας Μπρέμερ εργάζεται κανονικά σε κατασκευαστική δουλειά αφού έχασε έναν αγώνα για την πολιτεία.

Ο Μπάρτλινγκ είναι ένας από τους χιλιάδες πολιτικούς και ομάδες υπεράσπισης που επιβλήθηκαν πρόστιμο για καθυστερημένη κατάθεση των εκθέσεων χρηματοδότησης της εκστρατείας, σύμφωνα με το Συμβούλιο Δεοντολογίας και Αποκάλυψης Καμπάνιας της Αϊόβα. Η ερευνητική μας ομάδα i9 ανακάλυψε ότι εκατοντάδες πρόστιμα ήταν απλήρωτα, επειδή ο νόμος της Αϊόβα δεν απαιτεί την καταβολή προστίμων. Η ομάδα μας i9 διαπίστωσε επίσης ότι τα δεδομένα της υπηρεσίας ήταν ανακριβή και ότι οι εκστρατείες, μαζί με τις ομάδες υπεράσπισης, δεν ειδοποιούνταν για κυρώσεις.

Ο Μπάρτλινγκ, ο οποίος είπε ότι είναι βετεράνος των ΗΠΑ, είπε ότι έμαθε για την τιμωρία του αφού επικοινώνησε με την ερευνητική μας ομάδα KCRG-TV9 i9. Είπε ότι ήταν απογοητευτικό που ο ταμίας της εκστρατείας και το τοπικό κομματικό γραφείο δεν ενημερώθηκαν για πρόστιμα.

«Προσπαθείς να τα κάνεις όλα σωστά και νομίζεις ότι τα κάνεις όλα σωστά», είπε ο Μπάρτλινγκ. «Τότε να ανακαλύψεις αν έκανες κάτι λάθος ή αν έκανες κάτι λάθος και να μην μάθεις από αυτό, αυτό είναι το χειρότερο πράγμα».

Ο Μπάρτλινγκ δεν μπορεί να πληρώσει το πρόστιμό του γιατί δεν ξέρει πόσο είναι. Σύμφωνα με κρατικά αρχεία, το ποσό που οφείλεται στο κράτος είναι «κενό», παρόμοιο με πολλούς άλλους υποψηφίους που έχουν λάβει πρόστιμα, όπως ο Πρόεδρος των Δημοκρατικών της Αϊόβα, Ρος Γουίλμπερν (D-Iowa City). Ο Wilburn είπε ότι δεν ήταν σε θέση να πληρώσει το πρόστιμο επειδή δεν έλαβε τιμολόγιο. Τα πρόστιμα δεν είναι ασυνήθιστα

Ο Zach Goodrich, εκτελεστικός διευθυντής και νομικός σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου, είπε ότι το ποσό που οφείλεται στο κράτος είναι “κενό”, επειδή ένας από τους επτά υπαλλήλους τους πρέπει να εισάγει χειροκίνητα το ποσό στο σύστημα. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει προθεσμία για το πότε μια ομάδα υπεράσπισης ή μια εκστρατεία πρέπει να πληρώσει πρόστιμο, πράγμα που σημαίνει ότι η παραβατική ομάδα μπορεί να πληρώσει το πρόστιμο όποτε θέλει χωρίς ποινή.

«Όταν ήρθα σε αυτή τη θέση, εξεπλάγην όπως όλοι όταν είδα ότι αυτά τα πρόστιμα δεν πληρώθηκαν για μια πολύ κατάφωρη παραβίαση των νόμων μας», είπε ο Goodrich.

Είπε ότι η επιβολή των νόμων για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας ήταν δύσκολη επειδή δεν μπορεί να ενεργήσει με πρόστιμα ή επιβολή όπως άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

“Σε αυτές τις περιπτώσεις, φαίνεται σαν μια πλήρης παραίτηση από την επιβολή της νομοθεσίας για τις εκστρατείες, επειδή δεν υπάρχει τίποτα στον κώδικά μας που να λέει ότι πρέπει να πληρώσετε εντός 30 ημερών”, είπε ο Goodrich.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία δεν διατηρούσε φακέλους φακέλων υπόθεσης ούτε επικοινωνούσε με τους καταγγέλλοντες πριν αναλάβει καθήκοντα. Ο Goodrich είπε επίσης ότι οι ομάδες υπεράσπισης και οι εκστρατείες δεν είναι εγγυημένο ότι θα λάβουν ειδοποίηση για τυχόν πρόστιμα πριν από τον Μάρτιο του 2022. Αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα, είπε, επειδή οι ομάδες υπεράσπισης και οι εκστρατείες δεν γνωρίζουν ότι τους επιβάλλεται πρόστιμο, ειδικά εάν υπάρχει υποψήφιος ή εκστρατεία. δεν ασχολείται πλέον με την πολιτική.

“Αυτό οφείλεται στην έλλειψη επικοινωνίας που αναμένεται από αυτήν την υπηρεσία στην αρχή”, είπε ο Goodrich. “Αλλά αυτό είναι ένα άλλο πρόβλημα που προσπαθούμε να λύσουμε πολύ γρήγορα με το νέο μας σύστημα αναφοράς ιστού για την αυτοματοποίηση πολλών πραγμάτων.”

Ο Goodrich είπε ότι μετά τη δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος που ειδοποιεί τους υποψηφίους, έχουν δει μια αύξηση στον αριθμό των ατόμων που καθυστερούν τις πληρωμές. Ελπίζει ότι θα υπάρξει αύξηση στις πληρωμές επειδή οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν διαδικτυακά αντί να στείλουν επιταγή ταχυδρομικώς. Ωστόσο, είπε ότι η υπηρεσία του δεν θα μπορούσε να κάνει «τίποτα» εάν ένας σημαντικός υποψήφιος για κυβερνήτης ή οποιοσδήποτε άλλος εκλεγμένος αξιωματούχος σταματούσε να αναφέρει τους δωρητές του.

«Δεν έχουμε μια πολύ καλά καθορισμένη διαδικασία αυτή τη στιγμή», είπε ο Goodrich. «Αλλά αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που εργαζόμαστε για τη μεταρρύθμιση».

Πιστεύει ότι το νομοθετικό σώμα θα πρέπει να δημιουργήσει νέους νόμους, όπως η απαίτηση προθεσμιών για πρόστιμα, για την επιβολή των νόμων για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας και την ηθική της Αϊόβα.

Η ομάδα μας i9 διαπίστωσε επίσης ότι οι πληροφορίες της εταιρείας ήταν μερικές φορές λανθασμένες. Για παράδειγμα, ο πολιτειακός εκπρόσωπος Eric Gjerde (D-Cedar Rapids) έστειλε στον TV9 μια ταμιακή επιταγή που έδειχνε ότι πλήρωσε το πρόστιμο, αλλά τα αρχεία δείχνουν ότι δεν το έκανε. Η Κυβερνήτης Kim Reynolds (R) αναφέρθηκε στα κρατικά αρχεία για παράλειψη καταβολής προστίμου μετά την αποτυχία υποβολής προσωπικής φόρμας χρηματοοικονομικής αποκάλυψης, αλλά το έκανε με το όνομα «Kimberly Reynolds». Η γερουσιαστής Claire Celsi (D-West Des Moines) έστειλε στην TV9 έγγραφα που έδειχναν ότι το πρόστιμό της είχε παραιτηθεί, αλλά τα κρατικά αρχεία έδειχναν ότι το πρόστιμό της δεν είχε καταβληθεί.

Ο γερουσιαστής Σέλσι, ο οποίος συμμετέχει στη νομοθετική επιτροπή που ρυθμίζει το Συμβούλιο Δεοντολογίας και Αποκάλυψης της Αϊόβα, είπε ότι τα ζητήματα δείχνουν ότι η υπηρεσία δεν έχει επαρκές προσωπικό για να επιβλέπει τους νόμους χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας της Αϊόβα. Πίστευε επίσης ότι η υπηρεσία ήταν υποστελεχωμένη επειδή είπε ότι ήθελε έναν έλεγχο του λογαριασμού του, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει χρόνια για να διεκπεραιωθεί λόγω υποστελέχωσης.

«Βασικά παίρνεις αυτό που πληρώνεις», είπε ο γερουσιαστής Σέλσι. “Εάν δεν παρέχετε σωστά αυτά τα πρακτορεία, οι υπηρεσίες δεν θα είναι καθόλου κακές.”

Οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν ολόκληρη τη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και την έπαυλη του Κυβερνήτη. Το TV9 επικοινώνησε με τους Ρεπουμπλικάνους τόσο στη Γερουσία όσο και στο Σώμα και δεν έλαβε γνώση του χρόνου για δημοσίευση.

Leave a Comment