Μια αποκλειστική πλατφόρμα για σύνδεση με επιχειρηματίες – The New Indian Express

Υπηρεσία Ειδήσεων Express

HYDERABAD: Οι επιχειρηματίες πάντα έβρισκαν διέξοδο κάνοντας κάτι μοναδικό και δημιουργικό. Χάρη στις startups, ο κόσμος έχει γίνει ένα δημιουργικό και καινοτόμο μέρος για να ζεις. Αυτό ήταν δυνατό μόνο όταν οι μέντορες ενθάρρυναν τους ανθρώπους να βρουν κάτι νέο και διαφορετικό. Το Indus Entrepreneurs (TiE) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε για να ενισχύσει τη δημιουργικότητα των επιχειρηματιών. Τώρα θα φιλοξενήσουν την παγκόσμια σύνοδο κορυφής στο Χαϊντεραμπάντ από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου. Το CE συναντά τον Συμπρόεδρο του TiE Global Summit Suresh Raju και τον Πρόεδρο του TiE Hyderabad που μιλά για τη σύνοδο κορυφής και πώς θέλουν να αναπτύξουν την πόλη.

Όταν ρωτήθηκε για την παγκόσμια σύνοδο κορυφής και πώς οι άνθρωποι θέλουν να έχουν πρόσβαση και να επικεντρωθούν στην έννοια της καθοδήγησης επιχειρηματιών, ο Suresh λέει, «Η TiE προσπαθεί να βοηθήσει το οικοσύστημα των startup και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας τα τελευταία 30 χρόνια. Ξεκινήσαμε στη Silicon Valley στην Καλιφόρνια και έχουμε επεκταθεί παγκοσμίως. Σήμερα το Hyderabad είναι ένα από τα ζωντανά κεφάλαια του TiE μαζί με τη Silicon Valley, τη Βοστώνη, την Ατλάντα, το Δελχί και τη Μπανγκαλόρ, είμαστε σε όλο τον κόσμο.

Μια φορά το χρόνο ολόκληρη η οργάνωση συγκεντρώνεται σε ένα κεφάλαιο και αυτή τη φορά είναι το Hyderabad. Θα είναι ξανά στην ίδια πόλη σε 10 χρόνια. Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι πέρυσι και τώρα θα πραγματοποιηθεί εδώ και του χρόνου στη Σιγκαπούρη. Περιμένουμε περισσότερα από 2000 άτομα και οι περισσότεροι από αυτούς είναι επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη. Υπάρχουν έμπειροι επιχειρηματίες από διάφορες πόλεις. Έχουμε 1.000 startups εγγεγραμμένες για την εκδήλωση».

Σχετικά με την ιδέα πίσω από τη σύνοδο κορυφής και το τι θα συμβεί στη σύνοδο κορυφής, λέει, «Έχουμε περίπου 105 ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων CEOs και αρκετών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν καθιερωθεί στον επενδυτικό κλάδο. Έχουμε περίπου 22 ιδρυτές unicorn που προέρχονται από την Urban Ladder, τον Sandeep Agarwal και τον Ashish Goel μεταξύ άλλων. Έχουμε ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Έχουμε 150 ηχεία από διάφορα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του Sunil Shetty. Έρχονται και πολλές γυναίκες επιχειρηματίες. Πρόθεση είναι να πραγματοποιηθεί ένα διήμερο συνέδριο και θα έχουμε περισσότερες από 60 συνεδρίες παράλληλα και στα δύο αμφιθέατρα. Επιπλέον, έχουμε πολλούς επενδυτές και προγράμματα που σχετίζονται με startup. Η προώθηση επενδυτών βοηθά μια startup να παρουσιάσει μια ιδέα στην οποία μπορούν να επενδύσουν οι επενδυτές. Έχουμε πολλά master classes για startups.

Διεξάγουμε επίσης έναν παγκόσμιο γυναικείο διαγωνισμό που συγκεντρώνει νικητές από 40 πόλεις σε όλο τον κόσμο για να φτάσουν στον τελικό εδώ, και θα ανακοινώσουμε τον τελικό νικητή που θα λάβει χρηματικό έπαθλο 100.000 $.

Σχετικά με την επιλογή του Χαϊντεραμπάντ για την παγκόσμια σύνοδο κορυφής, λέει, «Περιστρέφεται γύρω από διαφορετικά μέρη και ως μέρος του οικοσυστήματος, το Χαϊντεραμπάντ είναι ένα πολύ ζωντανό κεφάλαιο και υποβάλλουμε προσφορά για αυτό και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να το φέρουμε στο Χαϊντεραμπάντ. Ως μέρος αυτού, πρέπει να κάνουμε πολλές εκδηλώσεις στο Hyderabad καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δεδομένου ότι είναι μια επερχόμενη πόλη στην Ινδία, την έχουμε παραχωρήσει στο Hyderabad και χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και τη φιλοξενούμε. Το TiE Hyderabad εκτελεί 1020 προγράμματα το χρόνο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον».

Leave a Comment