Μετοχές προς παρακολούθηση: HDFC Ltd, Shriram Finance, LIC, ONGC, Coal India

Ακολουθεί μια λίστα με τις 10 κορυφαίες μετοχές στις οποίες πρέπει να εστιάσουμε σήμερα:

HDFC Ltd: Η International Finance Corporation (IFC), ο επενδυτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρόσφερε δάνειο 400 εκατομμυρίων δολαρίων στον ενυπόθηκο δανειστή HDFC Ltd για να επιταχύνει την ανάπτυξη πράσινων κατοικιών στην Ινδία. Το κεφάλαιο θα βοηθήσει την HDFC να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο πράσινων προσιτών κατοικιών με το 75% των εσόδων (περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια) να προορίζεται για αυτόν τον τομέα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Επιπλέον, το πλαίσιο δανεισμού θα θέσει αυστηρά πρότυπα για τα πράσινα κτίρια και θα επιτρέψει στην HDFC να αυξήσει τον αγωγό ποιοτικών πράσινων κατοικιών, διοχετεύοντας κεφάλαια σε αυτό το τμήμα.

Shriram Finance: Για το οικονομικό έτος 2022–2023, η Shriram Finance, η μεγαλύτερη NBFC λιανικής της χώρας, έχει δηλώσει προμέρισμα 150% ή Rs. 15 ανά μετοχή ονομαστικής αξίας Rs.10 έκαστο, πλήρως εξοφλημένες. Πρωτοπόρος στον τομέα NBFC με σημαντικό αγροτικό αποτύπωμα, η Shriram Finance ισχυρίστηκε ότι είχε πάνω από 6,7 εκατομμύρια ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες στην Ινδία από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

ONGC: Το Board of Oil and Natural Gas Corporation (ONGC) ανανεώνεται με τη συγχώνευση δύο διευθύνσεων και τη δημιουργία μιας νέας θέσης διευθυντή εταιρικών υποθέσεων σε μια προσπάθεια να δώσει νέα πνοή στο κρατικό μεγαθήριο, το οποίο κινείται όλο και περισσότερο πέρα ​​από το πετρέλαιο. και φυσικό αέριο, ανέφεραν πηγές. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ONGC έχει επί του παρόντος έξι διευθυντές σε θέματα εξερεύνησης, χερσαίων επιχειρήσεων, υπεράκτιων επιχειρήσεων, οικονομικών, ανθρώπινων πόρων και τεχνικών και επιτόπιων υπηρεσιών. Προηγουμένως, επικεφαλής της ήταν ένας πρόεδρος και ένας εκτελεστικός διευθυντής.

LIC: Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας Life Insurance Corporation (LIC) ενδέχεται να επικαλεστεί τη σύνθετη ρήτρα άδειας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου περί Ασφαλιστικών Νόμων (Τροποποίηση) από το Κοινοβούλιο, ανέφεραν πηγές. Ο αιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση για εγγραφή μιας ή περισσότερων κατηγοριών/υποκατηγοριών ασφαλιστικών εργασιών οποιασδήποτε κατηγορίας ή τύπου ασφαλιστή σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο. Η σύνθετη άδεια θα επιτρέπει στους ασφαλιστές να ασκούν γενική ασφάλιση και ασφάλιση υγείας μέσω ενός ενιαίου φορέα.

Άνθρακας Ινδία: Καθώς η Ινδία εστιάζει στην ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω μιας ασταθούς γεωπολιτικής κατάστασης, η κοινοβουλευτική επιτροπή για τον άνθρακα συνέστησε στο Center and Coal India να εξετάσουν τη δυνατότητα απόκτησης ανθρακωρυχείων στο εξωτερικό. Στην τελευταία της έκθεση, η μόνιμη κοινοβουλευτική επιτροπή για τον άνθρακα, τα ορυχεία και τον χάλυβα σημείωσε ότι η Coal India είχε αγοράσει μπλοκ στη Μοζαμβίκη, αλλά η εταιρεία παρέδωσε τις άδειές της το 2016 λόγω έλλειψης οικονομικής βιωσιμότητας.

Railtel Corporation της Ινδίας: Η RailTel Corporation of India Ltd, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική της Indian Railways, έλαβε παραγγελία από την Webel Technology Ltd (WTL), Κυβέρνηση της Δυτικής Βεγγάλης, για την ανάπτυξη χωρητικότητας του Κέντρου Δεδομένων της Πολιτείας της Δυτικής Βεγγάλης (WB-SDC). Η παραγγελία εργασίας αξιολογείται 98,56 Crore (συμπεριλαμβανομένου του GST). Η παραγγελία αυτή ελήφθη μέσω ανοικτού διαγωνισμού και επιβεβαιώνει την διευρυνόμενη πελατειακή βάση της RailTel στον τομέα αυτό.

NDTV: Οι ιδρυτές της New Delhi Television Ltd (NDTV) Radhika και Prannoy Roy, παρόλο που αρχικά ήταν αντίθετοι στην εξαγορά, συμφώνησαν να πουλήσουν το 27,26% της εταιρείας στον όμιλο Adani, παραχωρώντας τον έλεγχο της πλειοψηφίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ειδήσεων στον όμιλο λιμενικής ενέργειας. Η προτεινόμενη συμφωνία θα κάνει τον Όμιλο Adani τον πλειοψηφικό μέτοχο της NDTV με μερίδιο 64,71%. Οι Roys θα συνεχίσουν να κατέχουν το 5% του NDTV.

Equitas Small Finance Bank: Η Equitas Small Finance Bank δήλωσε την Παρασκευή ότι η PN Vasudevan αποφάσισε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος και διευθύνων σύμβουλος του δανειστή ως απάντηση στις προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Ο ιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος ενημέρωσε το συμβούλιο του δανειστή τον Μάιο για την απόφασή του να παραιτηθεί για να επιδιώξει τη φιλανθρωπία. Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι η συνέχεια της διοίκησης και της ηγεσίας του θα βοηθήσει την τράπεζα να συνεχίσει να αναπτύσσεται με σταθερό, επεκτάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τρόπο, ανέφερε η αναφορά.

SJVN: Η κρατική SJVN ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κατασκευάσει ένα έργο αιολικής ενέργειας 100 MW με εκτιμώμενο κόστος. 700 εκατ. Σε μια δήλωση, η SJVN είπε ότι κέρδισε το έργο από την Solar Energy Corporation of India (SECI) μέσω ηλεκτρονικής αντίστροφης δημοπρασίας. “Η SJVN κερδίζει την πλήρη προσφορά ισχύος του έργου αιολικής ενέργειας 100 MW (τιμολόγιο) 2,90 ανά μονάδα με βάση την κατασκευή, την ιδιοκτησία και τη λειτουργία μέσω ηλεκτρονικής αντίστροφης δημοπρασίας. Το αρχικό κόστος ανάπτυξης αυτού του έργου Είναι 700 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρουν οι πληροφορίες.

Tata Motors: Η Tata Motors την Παρασκευή δήλωσε ότι ο βραχίονας της — TML CV Mobility Solutions Ltd — υπέγραψε συμφωνία με την Delhi Transport Corporation για τη λειτουργία 1.500 ηλεκτρικών λεωφορείων στην Εθνική Πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η TML CV Mobility Solutions Ltd θα προμηθεύει, θα λειτουργεί και θα συντηρεί 1.500 12 μέτρα χαμηλού δαπέδου κλιματιζόμενα ηλεκτρικά λεωφορεία για περίοδο 12 ετών, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Γνωρίστε τον εσωτερικό σας επενδυτή
Έχετε ατσάλινα νεύρα ή αϋπνία για τις επενδύσεις σας; Ας ορίσουμε την επενδυτική σας προσέγγιση.

Κανε το τεστ

Λάβετε όλα τα Business News, τα νέα της αγοράς, τις τελευταίες εκδηλώσεις ειδήσεων και τις τελευταίες ενημερώσεις ειδήσεων στο Live Mint. Κατεβάστε την εφαρμογή The Mint News για να λαμβάνετε καθημερινές ενημερώσεις της αγοράς.

Πιο λιγο

Leave a Comment