Μετοχές προς παρακολούθηση: Adani Enterprises, Bajaj Finance, Maruti Suzuki, Tata Motors

Νέο Δελχί: Εδώ είναι οι 10 κορυφαίες μετοχές που ενδέχεται να είναι στο επίκεντρο στις συναλλαγές της Παρασκευής:

Adan Enterprises: Ο Η δημόσια προσφορά 20.000 crore της ναυαρχίδας Adani Enterprises του ομίλου Adani ανοίγει σήμερα και θα κλείσει στις 31 Ιανουαρίου. Το εύρος τιμών καθορίζεται 3.112-3.276 ανά μετοχή. Την Τετάρτη, η εταιρεία είδε ξένους και ντόπιους επενδυτές να αγοράζουν σχεδόν τη μισή αξία των μετοχών της 6.000 crore ως μέρος της κατανομής του βιβλίου άγκυρας.

Bajaj Finance: Η μη τραπεζική εταιρεία χρηματοδότησης θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα τρίτου τριμήνου την Παρασκευή, με την αγορά να αναμένει σε μεγάλο βαθμό από τον χρηματοδότη να αναφέρει υγιή κέρδη με βελτιωμένα καθαρά έσοδα από τόκους. Ωστόσο, το καθαρό περιθώριο επιτοκίου μπορεί να μειωθεί λόγω της αυξημένης χρηματοδότησης.

Maruti Suzuki: Οι εκκρεμείς παραγγελίες με τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας Maruti Suzuki αυξήθηκαν σε περίπου 4,05 lakh μονάδες αυτόν τον μήνα με σταθερές κρατήσεις. Τα νέα SUV Jimny και Fronx έχουν επίσης προστεθεί στους αριθμούς. Οι παραγγελίες για το Jimny έχουν ξεπεράσει τις 11.000 μονάδες και για το Fronx είναι περίπου 4.000 μονάδες. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022, ο αριθμός των ερωτήσεων τον ίδιο μήνα του τρέχοντος έτους είναι 28% και οι παραγγελίες είναι κατά 16% περισσότερες.

Tata Motors: Η Jaguar Land Rover (JLR) ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα πρώτα τριμηνιαία καθαρά κέρδη της σε δύο χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Βομβάη ανακοίνωσε τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της 2.597,71 εκατ. το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. ήταν 1.516,14 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο. Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg α 1.060 εκατ. καθαρά κέρδη για το τρίμηνο.

Vedanta Ltd: Η μεγάλη εταιρεία εξόρυξης Vedanta θα ανακοινώσει τα κέρδη τριμήνου Δεκεμβρίου την Παρασκευή. Η εταιρεία που υποστηρίζεται από την Anil Agarwal θα δηλώσει επίσης το τέταρτο ενδιάμεσο μέρισμα για το FY23, το οποίο έχει ορίσει ημερομηνία ρεκόρ. Η Kotak Institutional Equities αναμένει ότι τα Ebitda της Vedanta θα μειωθούν κατά 41% σε ετήσια βάση και 11,5% σε τριμηνιαία βάση λόγω των χαμηλών τιμών των εμπορευμάτων σε όλους τους τομείς, του χαμηλότερου οφέλους από αντισταθμίσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και της ασθενέστερης ζήτησης.

Η ιδέα της Vodafone: Το διοικητικό συμβούλιο της φορτωμένης με χρέη Vodafone Idea θα συνεδριάσει την Τρίτη για να συζητήσει πρόταση για το θέμα. Δάνειο 1.600 crore στον πωλητή πύργων κινητής τηλεφωνίας ATC Telecom Infrastructure. Η Vodafone Idea και η ATC συμφώνησαν να παρατείνουν την προθεσμία για την έκδοση προαιρετικών μετατρέψιμων ομολόγων έως τις 28 Φεβρουαρίου μετά την έγκριση των μετόχων για την έκδοση του ομολόγου τον Δεκέμβριο.

DLF Ltd: Η βάση ακινήτων ανέφερε αύξηση 45% στις παραγγελίες πωλήσεων 6.599 crore με καλύτερη ζήτηση τον Απρίλιο-Δεκέμβριο και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη ετήσιων καθοδήγησης πωλήσεων. 8.000 crores. Η DLF, η μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της χώρας σε χρηματιστηριακή αξία, ανέφερε αύξηση 37% στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της. 519,21 εκατ. για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο.

LTImindtree: Ο πάροχος υπηρεσιών πληροφορικής συνεργάζεται με την Duck Creek Technologies και τη Microsoft για τη δημιουργία λύσης μεταφοράς cloud για ασφαλιστές. Η λύση θα επιτρέψει στους ασφαλιστές να μεταφέρουν τα βασικά τους συστήματα στο cloud γρήγορα και αποτελεσματικά.

Εργαστήρια Dr Reddy: Η φαρμακευτική εταιρεία ανέφερε αύξηση 77% σε ετήσια βάση στα ενοποιημένα κέρδη 1.247 crore για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, λόγω της ισχυρής επιχειρηματικής δραστηριότητας των ΗΠΑ. Τα ενοποιημένα λειτουργικά έσοδα παρέμειναν σταθερά Ανήλθε στα 6.770 εκατ. δολάρια, δηλαδή 27,3% περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά. Τα Ebitda αυξήθηκαν κατά 55% σε ετήσια βάση 1,966 crore για το τρίμηνο με επέκταση 5 ποσοστιαίες μονάδες στο περιθώριο 29%.

NMDC: Η Tata Steel, η Jindal Steel and Power, η JSW Steel, η Adani Group και η Vedanta Group θα υποβάλουν προσφορά για το πλειοψηφικό μερίδιο της κυβέρνησης στην NMDC Steel Ltd, μια χαλυβουργία που προέρχεται από τον μεγαλύτερο παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος της Ινδίας. ο Εργοστάσιο 20.000 crore με ετήσια δυναμικότητα 3 εκατομμυρίων τόνων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Γνωρίστε τον εσωτερικό σας επενδυτή
Έχετε ατσάλινα νεύρα ή αϋπνία για τις επενδύσεις σας; Ας ορίσουμε την επενδυτική σας προσέγγιση.

Κανε το τεστ

Λάβετε όλες τις Επιχειρηματικές Ειδήσεις, Ειδήσεις Αγοράς, Τελευταίες Εκδηλώσεις Ειδήσεων και Τελευταίες Ενημερώσεις ειδήσεων στο Live Mint. Κατεβάστε την εφαρμογή The Mint News για να λαμβάνετε καθημερινές ενημερώσεις της αγοράς.

Πιο λιγο

Leave a Comment