Μαθήματα από ένα μάθημα μάρκετινγκ βοοειδών

Αποφοίτησα από άλλη σχολή μάρκετινγκ πωλήσεων/αγορών αυτήν την εβδομάδα. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που δούλευα με εφήβους σε μια τάξη. Χάρηκα πολύ που είχα αυτούς τους δύο νέους γιατί οι νέοι μας είναι το μέλλον αυτού του κλάδου.

Συχνά επιλέγουμε την επόμενη γενιά και λέμε ότι είναι μαλακές και ρωτάμε αν μπορούν να οδηγήσουν. Εγώ ο ίδιος είμαι ένοχος και το ίδιο και η γενιά μου. Αυτό μάλλον συνέβαινε από παλιά. Καμία γενιά δεν έχει το μονοπώλιο της ηθικής, της ηθικής, του θάρρους ή της εργασιακής ηθικής.

Αυτή την εβδομάδα ένας από τους νεαρούς άντρες στην τάξη μου είχε μια διάλεξη 8 ωρών, μετά πήγε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και έκανε την εργασία του ενώ οι υπόλοιποι βγήκαμε έξω για το βράδυ. Αυτός και η μητέρα του είχαν μια μεγάλη διαδρομή με το αυτοκίνητο για το σπίτι, πιθανότατα φτάνοντας εκεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και βάζω στοίχημα ότι σηκώθηκε και πήγε στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Κάθε τάξη είναι διαφορετική. Αυτή η ομάδα ανθρώπων ήταν η πιο ήρεμη ομάδα που είχα ποτέ. Απλώς δεν επισκέπτονταν ο ένας τον άλλον. Χρησιμοποιούμε την ίδια καφετέρια για κάθε σχολείο και μάλιστα σχολίασε πόσο ήσυχα ήταν την πρώτη μέρα.

Τη δεύτερη μέρα του σχολείου μου, πραγματοποιώ συναλλαγές και δημιουργώ θετικές ταμειακές ροές. Παρατήρησα ότι οι λάμπες άναβαν στο μυαλό τους πιο γρήγορα από τις άλλες ομάδες και η ενέργεια αμέσως ανέβηκε. Μετά έγιναν μια από τις πιο ζωντανές ομάδες που έχω διδάξει ποτέ. Το επίπεδο ενέργειας και ενθουσιασμού είναι πάντα υψηλότερο όταν η δεύτερη μέρα δείχνει πώς κερδίζουμε χρήματα και πώς ελέγχουμε τον εαυτό μας για να μην χάσουμε χρήματα. Χωρίς εικασίες. Πουλώντας/αγοράζοντας μπορούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και το πιο σημαντικό τι δεν μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε.

Τη δεύτερη μέρα του σχολείου μου ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος και χαμογελαστός. Η νίκη είναι διασκεδαστική και αυτή η επιχείρηση πρέπει να είναι διασκεδαστική. Όσον αφορά το πότε ή τι να αγοράζουμε και να πουλάμε, δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Το θέμα είναι ότι αν το χρησιμοποιήσουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, η αγορά θα μας φροντίσει και αυτό θα μας βοηθήσει να ευημερήσουμε. Με αυτή τη νέα προοπτική, οι άνθρωποι σταματούν να αντιμετωπίζουν την επιχείρηση βοοειδών ως αγώνα και αρχίζουν να βλέπουν ευκαιρίες.

Είμαι περήφανος που είμαι ο μόνος σημερινός εκπαιδευτής με πραγματικό δέρμα στο παιχνίδι και καθημερινή εμπειρία στον πραγματικό κόσμο, και το φέρνω μαζί μου στην τάξη. Τα περισσότερα από τα παραδείγματα που χρησιμοποιώ στα σχολεία μου προέρχονται από πραγματικές δημοπρασίες και αληθινά βυθίσματα βοοειδών που πωλούνται. (Χρησιμοποιώ και μερικούς από τους σταθμισμένους μέσους όρους).

Χρησιμοποιώ μερικά από αυτά τα παραδείγματα ως νοητικές ασκήσεις. Κάνουμε τα μαθηματικά και ιδού πώς μοιάζει το εμπόριο. Στη συνέχεια θα το δέσω στο τρίγωνο απογραφής ζώων, χρημάτων, χρόνου και ζωοτροφών. Στη συνέχεια, θέλω να συζητήσω λίγο για τη διαχείριση πόρων. Πώς θα επηρεάσει τους πόρους μας η πώληση των ζώων που πουλάμε και η επαναγορά αυτών των άλλων ζώων;

Οι έφηβοι μαθαίνουν το μάρκετινγκ ζώων

Επιστρέφω σε αυτούς τους δύο έφηβους της τάξης μου. Έκαναν διάλεξη για τη σημασία της νοοτροπίας και τη σημασία της στάσης. Είχαν μια διάλεξη για τη διαχείριση πόρων και έμαθαν για τη σημασία της διαχείρισης κόστους και πώς επηρεάζει τη σχέση μεταξύ των διαφορετικών κατηγοριών ζώων και πώς επηρεάζει τη σχέση των πόρων στο τρίγωνο.

Έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν τα μαθηματικά και να εφαρμόζουν τον αλφαβητισμό της αγοράς για να κάνουν συναλλαγές που θα δημιουργούσαν θετικές ταμειακές ροές. Αν οι γονείς τους τους έφερναν στην τάξη μου, μπορώ να υποθέσω ότι θα τους συμμετείχαν επίσης σε κάποιες επαγγελματικές συζητήσεις και θα τους πήγαιναν σε κάποιες πωλήσεις. Φανταστείτε πόσο πολύτιμοι θα είναι αυτοί οι νέοι με αυτού του είδους την εμπειρία όταν αποφοιτήσουν από το λύκειο σε λίγα χρόνια.

Αυτό με ενθουσιάζει. Μπορούμε να μιλάμε για εμπορία ζώων και διαχείριση πόρων για μέρες. Οι πιο πολύτιμοι πόροι μας είναι τα παιδιά μας. Υπάρχει πάντα αυτή η συζήτηση για το τι χρειάζεται για να κρατηθούν τα παιδιά στη φάρμα. Μόλις σου είπα. Βάλτε τους να εμπλακούν ώστε να αποφασίσουν αν τους αρέσει ή όχι. Διαχειριστείτε μια κερδοφόρα επιχείρηση, γιατί όπως είπα και πριν, οι άνθρωποι ενθουσιάζονται όταν αρχίζετε να τους δείχνετε πώς να κάνουν εμπόριο και να βγάζουν χρήματα. Θα προσελκύει, και αυτή είναι η λέξη για την οποία πρέπει να αγωνιζόμαστε: προσέλκυση. Θα προσελκύσουμε την επόμενη γενιά. Αν τους μάθουμε τα σωστά πράγματα, θα τα καταφέρουν και τα παιδιά τους θα ελκύονται από αυτόν τον κλάδο. Τώρα μόλις περιέγραψα μια κληρονομιά.

Θέα από την αγορά βοοειδών

Αυτή την εβδομάδα έχω αυτό που περιγράφω ως φαινόμενο καταβόθρα κατά τον υπολογισμό της αξίας των κερδών. Το VOG είναι υψηλό σε μύγα βοοειδή, μετά συστέλλεται ακριβώς στη μέση του φάσματος και μετά ανεβαίνει ξανά σε βαρύτερες ταΐστρες. Στις περισσότερες αναφορές αγοράς που έχω εξετάσει, κατά μέσο όρο η συρρίκνωση του VOG είναι χαμηλότερη από το Κόστος Κέρδους.

Οι άνθρωποι στο σχολείο μου αυτή την εβδομάδα γνωρίζουν ότι αυτό το ονομάζω χάσμα τιμών, που σημαίνει ότι η σίτιση από εκείνο το σημείο του φάσματος δεν πρόκειται να μας αποδώσει. Τι γίνεται όμως αν τα έχετε στο απόθεμά σας; Τροφοδοτήστε μέσα από αυτό. Αν πουλήσουμε, αντιλαμβανόμαστε αυτό το soft spot και επιδοτούμε τον αγοραστή. Όταν το VOG είναι ξανά υψηλό, καθώς το VOG είναι υψηλό σε βαρύτερα βοοειδή, μπορούμε να πάρουμε μερικά πίσω κάνοντας τα βαρύτερα.

Κατανοώντας το VOG, μπορούμε να εντοπίσουμε κενά τιμών και να τα αποφύγουμε. Γνωρίζουμε πότε αποδίδει και το ίδιο, ή ίσως το πιο σημαντικό, ξέρουμε πότε δεν πρέπει να βάζουμε βάρος στα βοοειδή. Αυτή είναι η διαχείριση πόρων που έγραψα παραπάνω. Ταΐζοντας την τροφή μας, την απαξιώνουμε. Επίσης, αν καταλαβαίνουμε VOG, δεν θα προσφέρουμε βοοειδή όταν τα επιστρέψουμε στο απόθεμά μας. Υπάρχουν μερικές σχολές μάρκετινγκ που διδάσκουν τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό. Αν υποβάλετε προσφορά στο VOG, θα ξεμείνετε από χρήματα.

Οι απογαλακτισμένοι αυτή την εβδομάδα είχαν 15 κεφάλια και οι τροφοδότες ταύροι ήταν 30 κεφάλια.

Οι απόψεις του Doug Ferguson δεν είναι απαραίτητα αυτές του beefmagazine.com ή του Farm Progress.

Leave a Comment