Μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης που οδηγεί σε μετατροπές

Όταν πρόκειται για το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη διαφήμιση επί πληρωμή, παίζουν πολλοί παράγοντες. Με την κατανάλωση βίντεο στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, τις επωνυμίες και τους παράγοντες επιρροής να συναγωνίζονται για την προσοχή στο διαδίκτυο, το εύρος της προσοχής των καταναλωτών συρρικνώνεται και οι ενημερώσεις iOS εισάγουν νέες προκλήσεις μάρκετινγκ – είναι πολλά για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ.

Ο κλασματικός CMO και μέντορας μάρκετινγκ για επωνυμίες, ο Sam Ogborn, μοιράζεται τις συμβουλές του για το μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης στο σημερινό ψηφιακό τοπίο.

«Η αναζήτηση για ένα γρήγορο χτύπημα ντοπαμίνης δεν ήταν ποτέ πιο έντονη με την άνοδο του περιεχομένου βίντεο στις κοινωνικές πλατφόρμες», λέει ο Ogborn. Επισημαίνει ότι οι επωνυμίες έχουν δύο παράγοντες που λειτουργούν εναντίον τους όταν πρόκειται για πληρωμένο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. “Πρώτον, ένα εικονίδιο χορηγίας σε περιεχόμενο επί πληρωμή που οι θεατές είναι πλέον ρυθμισμένοι να βλέπουν και να μετακινούνται μέσα από αυτό και δεύτερον, ένα άγκιστρο τριών δευτερολέπτων που αποσπά την προσοχή των επωνυμιών.”

«Προφανώς, οι επωνυμίες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι μεγαλύτεροι χρόνοι παρακολούθησης αυξάνουν την προσέγγιση χρηστών, αλλά αυτό δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με κλικ ή μετατροπές. Αυτό σημαίνει ότι οι επωνυμίες πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία έξυπνου περιεχομένου που διατυπώνει ξεκάθαρα τις συμπεριφορές, τις συνήθειες και τα κίνητρα των καταναλωτών, αντί να προσπαθούν απλώς να βελτιστοποιήσουν για ένα κοινό. Πηγαίνει πέρα ​​από τη διακοπή της κύλισης και τη λήψη κλικ. Οι επωνυμίες πρέπει να αναρωτηθούν: “Γιατί να αγοράσει το κοινό τώρα;” Το 2023, το κοινό πρέπει να μπορεί να το κατανοήσει αυτό εύκολα και γρήγορα, και αν δεν μπορούν, οι επωνυμίες πρέπει να επαναξιολογήσουν γρήγορα το περιεχόμενό τους».

Αποθήκευση βιβλιοθήκης περιεχομένου

Ο Ogborn συνιστά να έχετε μια μεγάλη βιβλιοθήκη περιεχομένου τόσο υψηλής παραγωγής όσο και περιεχομένου που δημιουργείται από χρήστες (UGC), ώστε οι επωνυμίες να είναι έτοιμες να συνδεθούν και να παίξουν.

«Οι επωνυμίες θα πρέπει να έχουν περιεχόμενο που δοκιμάζει διαφορετικά αντίγραφα, φωνές και γάντζους για να βρουν το γλυκό σημείο που ωθεί τη δράση για το κοινό. Πολλές επωνυμίες συνδύαζαν πάντα τη διαχείριση περιεχομένου και τη δημιουργία στη δουλειά ενός διαχειριστή κοινότητας ή ενός κοινωνικού στρατηγού, αλλά γίνεται όλο και πιο σύνηθες αυτό να είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης από μόνη της, επειδή ο τομέας κινείται πολύ γρήγορα για να είναι μέρος της. άλλος ρόλος».

Αιχμή του δόρατος Συνεργασία με Δημιουργούς

Είναι σημαντικό να αναπτύσσετε μακροπρόθεσμες συνεργασίες με δημιουργούς περιεχομένου, αντί για εφάπαξ συμφωνίες που ενδέχεται να αποτύχουν και να μην επιτύχουν τον τελικό στόχο.

«Πολλές επωνυμίες βλέπουν τη δημιουργία περιεχομένου μέσα από ένα βραχυπρόθεσμο πρίσμα. Αυτό δημιουργεί πολλές εφάπαξ συνεργασίες με δημιουργούς που μπορεί να αισθάνονται καθαρά συναλλακτικές και επιφανειακές. Ενώ ο στόχος είναι να δημιουργήσετε περιεχόμενο που πουλά διαφημίσεις, το UGC λαμβάνει πραγματικά το καλύτερο περιεχόμενο αναζητώντας πραγματικές συνεργασίες με δημιουργούς. Οι συνεργασίες μπορεί να είναι σε μορφή καμπάνιας ή να δημιουργηθούν με εξωτερική ανάθεση σε δημιουργό μερικής απασχόλησης που αναπτύσσει συνεχές περιεχόμενο βίντεο για την επωνυμία σας, κάτι που γίνεται πολύ δημοφιλής τρόπος για τις επωνυμίες να διαχειρίζονται τη δική τους δημιουργία περιεχομένου βίντεο», λέει ο Ogborne.

Οι συνεργασίες που υπερβαίνουν τις συναλλαγές θα δώσουν ένα καλύτερο, πιο αυθεντικό μήνυμα στους πιθανούς πελάτες.

«Εκπαιδεύοντας τους δημιουργούς σχετικά με το «γιατί» και τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν για το κοινό τους, ο δημιουργός μπορεί στη συνέχεια να σκεφτεί πιο στρατηγικά για το πώς το περιεχόμενο που δημιουργεί μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα. Οι συνεργασίες επωνυμίας υπερβαίνουν τη δημιουργία περιεχομένου επί πληρωμή. Σκεφτείτε πώς οι δημιουργοί μπορούν να είναι υποστηρικτές της επωνυμίας σας εκτός της πληρωμένης διαφήμισης. Η οικοδόμηση σχέσεων μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική που όταν έρχεται η ώρα να δημιουργηθεί περισσότερο τακτικό διαφημιστικό περιεχόμενο, οι δημιουργοί είναι ενθουσιασμένοι και παρακινούνται να συμμετάσχουν. Επιπλέον, δεν βλάπτει ποτέ να προσφέρεται κάποιο είδος προγράμματος συνεργατών ως μέρος της συνεργασίας, έτσι ώστε οι δημιουργοί να έχουν περισσότερα κίνητρα να δημιουργήσουν περιεχόμενο που μετατρέπει.

Αναζητήστε υψηλότερες μετατροπές και καλύτερη απόδοση πέρα ​​από το meta

Με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις iOS, γίνεται δύσκολο να παρακολουθείτε την επιτυχία οποιασδήποτε καμπάνιας μάρκετινγκ. Αυτό συμβαίνει επειδή η ενημέρωση παρέχει στους χρήστες μια επιλογή βελτίωσης του απορρήτου που αποκλείει τις διευθύνσεις IP, απενεργοποιεί την παρακολούθηση εικονοστοιχείων και αποκρύπτει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε να μην μπορούν να παρακολουθηθούν τα κλικ σε καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλα αυτά μπορούν να αποτρέψουν τις επωνυμίες από το να δουν στατιστικά στοιχεία απόδοσης, όπως τα ποσοστά ανοίγματος email, οι μετατροπές και η μέτρηση της επιτυχίας των διαφημίσεων στο Facebook.

«Οι αλλαγές στο iOS έχουν γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της Meta. Διαπιστώνω ότι πολλές επωνυμίες είναι πιο ανοιχτές στη δοκιμή νέων πλατφορμών όπου μπορούν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των ιδιοτήτων τους από τη διαφήμιση επί πληρωμή, καθώς και καλύτερη απόδοση συνολικά. Ως αποτέλεσμα, νομίζω ότι θα δούμε υψηλότερα CPM σε πλατφόρμες όπως το TikTok, καθώς οι επωνυμίες αρχίζουν να απομακρύνουν τα δολάρια των διαφημίσεών τους από το Meta, και θα δούμε επίσης επωνυμίες να διακλαδίζονται για να δοκιμάσουν διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το Pinterest, όπου οι αγορές είναι πιο συνηθισμένες . είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα».

Σημειώνει ότι ακόμη και η Google βλέπει μια ευκαιρία να κερδίσει μερίδιο της αγοράς επί πληρωμή με πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με περισσότερη οπτική αναζήτηση και αγορές.

Το Attribution είναι το όνομα του παιχνιδιού αυτήν τη στιγμή και κάθε πλατφόρμα θέλει πίστωση.

Leave a Comment